Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
10 Lucruri Cu Adevarat Interesante Despre Wimbledon – Topist.ro

10 Lucruri Cu Adevarat Interesante Despre Wimbledon

Wimbledon este cel mai vechi turneu de tenis din lume, precum si unul dintre cele mai prestigioase campionate sportive. In onoarea acestui eveniment sportiv istoric, va prezentam zece lucruri cu adevarat interesante despre Wimbledon.

1.Soarecele de recolta

La Wimbledon se folosesc multe mingi anual, clar. In loc sa se arunce mingile uzate la cosul de gunoi, acestea sunt trimise la Surrey Wildlife Trust pentru a fi folosite pe post de case alternative pentru soarecele de recolta, un animal rar. Numarul acestora se afla in scadere ca urmare a reducerii habitatului, aflandu-se pe lista Biodiversity Action ca specie amenintata cu disparitia.

O usa este gaurita in minge pentru ca soarele sa poata intra, mingile modificate de la Wimbledon oferindu-le o casa gata facuta, in care sa-si poata petrece vara.

2.Porumbeii Wimbledon

Nu poti sa mergi pe nicio strada din Londra fara sa vezi un porumbel, deci sigur ii vei gasi si la Wimbledon, nu-i asa? Nu. Potrivit bbc.co.uk, ochitorii sunt angajati pentru a impusca pasarile inainte de inceperea turneului anual.

PETA a facut o plangere la politie, sustinand ca Wimbledon incalca legea Animal Welfare Act din 2006; totusi, Politia Metropolitana nu a luat nicio decizie, din moment ce paragraful unu din Wildlife and Countryside Act din 1981 scuteste o organizatie sau un individ care se afla in limitele termenilor legali generali.

3.Soimii Wimbledon

Desi organizatorii Wimbledon vor sa tina porumbeii cat mai departe de teren, soimii sunt, cu siguranta, bineveniti in timpul turneului. Rufus, soimul Wimbledon, este o prezenta regulata la eveniment, fiind folosit pentru a speria si indeparta porumbeii.

Soimii pot fi vazuti des la Wimbledon, ca forma de controlare a numarului de porumbei. Chiar daca vulturii nu vor rani porumbeii, ii vor opri din construirea de cuiburi in cladiri.

4.Biletul Wimbledon

Pentru a obtine un bilet la Wimbledon, trebuie sa trimiti un plic cu timbru, adresat tie.

5.Iaurt confiscat

Cine ar fi ghicit ca daca mananci iaurt in timpul Wimbledonului poti sa ai probleme. In 2006, unei femei care participa la campionat i s-a confiscat cupa de iaurt, deoarece era produs de competitorul sponsorului oficial al Wimbledonului.

6.Fred Perry

Celebrul jucator de tenis britanic Fred Perry este singurul campion la masculin de la Wimbledon care a castigat si un Campionat de Tenis de Masa. Jucatorul de tenis are si un brand celebru care vinde articole vestimentare peste tot in lume, devenind al doilea jucator de tenis care detine un brand puternic, dupa Lacoste.

7.Suzanne Lenglen

Suzanne Lenglen a fost de sase ori campioana a Wimbledonului la simplu. Jucatoarea de tenis frantuzoaica a castigat 31 de titluri de campioana intre 1914 si 1926 – cu alte cuvinte, da, era destul de buna. Asadar, a fost si prima celebritate feminina din lumea tenisului, precum si una dintre primele vedete internationale din lumea sportului feminin. Era atat de buna, incat presa franceza a supranumit-o “La Divine”, care se traduce prin “Divina”.

Desi britanicii au fost impresionati cu cele 241 de titluri ale sale, cu recordul de 341 – 7 meciuri si 181 de meciuri castigate, au fost mai putin impresionati de atractia ei pentru brandy dintre seturi. A mai fost in centrul atentiei si atunci cand a purtat o rochie ce ii dezvaluia antebratele si ii ajungea doar pana la gamba. Scandalos!

8.Steffi Graf

De la o jucatoare de tenis grozava, la o alta. Este vorba despre Steffi Graf – care este singurul jucator de tenis din lume, barbat sau femeie, ce a reusit sa castige toate cele patru Grand Slams intr-un singur an. In 1988, Steffi Graf a castigat la Wimbledon la dublu si aurul olimpic in simplu.

9.Difuzarea Wimbledon

Este o conditie legala ca finalele Campionatului de Tenis Wimbledon sa fie difuzate integral in Regatul Unit. Nu este de mirare ca evenimentul sportiv si BBC-ul au cel mai lung parteneriat de difuzare din istorie, de peste 90 de ani, prima difuzare avand loc in 1937. Evenimentul este acum redat intre cele doua canale terestre principale ale BBC-ului: BBC One si BBC Two. BBC detine drepturile pentru eveniment pana in 2017.

10.Mingile de tenis de la Wimbledon

Wimbledonul foloseste multe mingi in timpul evenimentului de doua saptamani. Cate, mai exact? Probabil cateva mii, nu? Da, dar chiar si mai mult. Mai mult de 42000 de mingi de tenis sunt folosite in timpul turneului. Soarecii de recolta trebuie sa fie foarte fericiti!

Add Comment