Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
10 Lucruri Incredibile Despre Golf – Topist.ro

10 Lucruri Incredibile Despre Golf

Golful este un sport destul de polarizator. Unii oameni il considera ca fiind stimulant, in timp ce altii il vad ca fiind plictisitor. Ce nu poate fi disputat, insa, este ca golful e un sport al statisticilor, iar unele dintre ele sunt incredibil de interesante, ca cele ce urmeaza:

1. O sansa la 67 de milioane


Sansele sa nimeresti din prima gaura in mod consecutiv sunt de 1 la 67 de milioane. Poate e surprinzator sa citesti asta. Se crede ca John Hudson, foarte cunoscut in anii 1970, este singurul jucator profesionist de golf care a reusit acest lucru. Recordul sau de la turneul Martini din Norwich ramane de neinvins. A 11-a si a 12-a gaura erau de la 195 si, respectiv, 311 iarzi. Se pare ca, oricat ai exersa pe rogojinele de la Country Club, sansele sunt contra ta.

2.Deasupra nivelului marii

Cel mai inalt teren de golf din lume este Tacu Golf Club din Morococha, Peru. La cel mai scazut punct de elevatie, terenul se afla la 4369 de metri deasupra nivelului marii. Terenul nu a mai fost folosit din anii 1990 si se zice ca nu mai este recognoscibil, din cauza buruienilor crescute.

3.Gropite

Gaurile de pe o minge de golf conventionala sunt alintate ca fiind “gropite”. De fapt, regulile jocului sustin ca trebuie sa existe 336 de gropite pe o minge profesionista de golf – cu mult mai multe decat gasesti pe un adolescent.

4.Totul e despre bani

Tiger Woods, cel mai cunoscut jucator de golf din lume, a adunat peste 100 de milioane de dolari din premiile castigate. Acest lucru il face sa fie cel mai bogat jucator de golf din lume, cu o valoare de aproape 700 de milioane de dolari.

5.Puterea din maini

Lovitura inregistrata de la cea mai mare distanta a avut loc de la 114,3 metri. Nu putem intelege cum cineva poate produce atat de multa putere dintr-o singura miscare, dar exact asta a facut Fergus Muir in 2001. Si inca la varsta de 66 de ani.

6.Cea mai lunga lovitura din prima

Recordul pentru lovitura de la cea mai lunga distanta ii apartine lui Lou Kretlow, care a reusit acest lucru pe un teren de 130 de metri in 1961. Kretlow fusese initial jucator de baseball, bucurandu-se de un succes mare. A devenit jucator profesionist de golf dupa ce s-a retras din baseball. Cu siguranta ne putem imagina moduri mai rele de a te bucura de pensie.

7.In afara lumii

Golful ramane unul dintre cele doua sporturi care au fost jucate pe luna. In 1967, Alan Bartlett a lovit o minge de golf cu o crosa, trimitand-o in atmosfera de gravitate joasa. Aruncarea cu sulita este celalalt.

8.Oite

Un teren standard de golf are 18 gauri, dar primul astfel de teren inregistrat era localizat intr-o ferma de oi din Illinois. Inca mai functioneaza si astazi, dar a fost redus la doar noua gauri.

9.Cea mai lunga pasa

Michael Austin detine, in prezent, recordul pentru cea mai mare pasa pe un teren obisnuit de golf. Californianul era cunoscut pentru pasele sale lungi, dar nimeni nu se putea astepta la un astfel de eveniment – 471 de metri. Recordul sau din 1974 de pe terenul de golf Winterwood ramane in Cartea Recordurilor. Acesta a decedat in 2005.

10.Cel mai mare buncar din lume

Cel mai mare buncar din lume poate fi gasit in New Jersey, la Pine Valley Course. Hell’s Half Acre, dupa cum a ajuns sa fie cunoscut, se gaseste la a saptea gaura de pe yardul 585 de pe teren. Respectivul teren este cunoscut si pentru alte gauri dificile, inclusiv delicatul numit “Devil’s Asshole”.

Add Comment