10 Lucruri Uimitoare Despre Noua Zeelanda

Noua Zeelanda

Cu toate ca Noua Zeelanda a fost pe primele pagini datorita succesului recent al echipei sale de rugby, este surprinzator cat de putin stiu cei mai multi dintre noi despre aceasta frumoasa tara. Asa ca va prezentam in continuare 10 lucruri ciudate despre Noua Zeelanda, variind de la jocuri de pionierat la unele bestii ciudate.

1. Cel mai lung nume

In ciuda intinderii sale modeste, Noua Zeelanda se mandreste cu cel mai lung nume de loc din lume, Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapiki-maungahoronukupokaiwhenuakitanatahu fiind numele destul de greoi pentru un deal de langa Golful Hawke.

2. Aoetaroa

Cu toate ca acest nume poate fi destul de greu de pronuntat, numele Maori pentru Noua Zeelanda, Aoetaroa inseamna de fapt “tara cu nori albi lungi”, un nume destul de adecvat avand in vedere vremea din aceasta tara.

3. Drepturile femeilor

Noua Zeeanda este, fara indoiala, una dintre natiunile vizionare, asa cum a fost perceputa cand a devenit prima tara din lume care a dat femeilor dreptul la vot in 1893.

4. Curiozitati despre animale

Cu oamenii care constituie doar 5% din locuitorii Noii Zeelande, tara are o reputatie mondiala pentru numeroasele sale animale ciudate. Dar, foarte interesant, nu exista serpi pe intreaga insula.

5. Insecte infricosatoare

In ciuda faptului ca nu exista serpi in Noua Zeelanda, tara detine cele mai grele insecte din lume, cu un Weta gigant care ofera mai mult decat suficienta inspiratie pentru cosmaruri pentru oricine are teama de taratoarele infioratoare.

6. Revolutia jocurilor

In timp ce noi putem asocia Noua Zeelanda cu oile, viitorul acesteia pare mai high tech, cu propriile sale jocuri dezvoltate si pokies online, care platesc jackpot-uri mari la site-uri precum Lucky Nugget Casino, facand parte din cultura in curs de formare a jucurilor de noroc la nivelul tarii.

7. Creativitate infricosatoare

Dar nu sunt numai jocurile de sloturi pe care Noua Zeelanda a apucat sa le promoveze, caci aceasta a ajutat si la introducerea activitatii terifiante de bungee jumping in lume.

8. Atractia fantasticului

Unul dintre lucrurile cele mai cunoscute despre Noua Zeelanda din ultimii ani a fost faptul ca seria fantastica “Stapanul inelelor” a fost filmata aici. Dar ceea ce multi oameni nu stiu este ca guvernul tarii si-a instituit chiar propriul lor ministru “ Stapanul Inelelor”.

9. Confuzia plajei

Noua Zeelanda este o natiune insulara, bogata in plaje frumoase. Dar sigur trebuie sa fi fost o micuta confuzie atunci cand 90 km de plaja a fost numita oficial Ninety Mile Beach.

10. Destinatia finala

Si, in sfarsit, Noua Zeelanda este considerata a fi ultimul loc descoperit de pe Terra. Acum putem intelege biletele de avion exorbitante!

Add Comment