Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
10 Mancaruri Interzise In Jurul Lumii – Topist.ro

10 Mancaruri Interzise In Jurul Lumii

mancaruri interzise

Tari diferite au reguli diferite atunci cand vine vorba de mancare – si unele dintre legile lor pot face ca unele delicatese fine si exporturi sa fie interzise pe rafturi. Iata zece mancaruri interzise in jurul lumii.

1. Drob de oaie

Scotieni din toata lumea, acoperiti-va ochii deoarece drobul de oaie nu este permis in Statele Unite ale Americii. Aceasta delicatesa, care este emblema acelei curajoase natiuni, e interzisa in Statele Unite deoarece aici se afla o lege ce nu permite comercializarea plamanilor de oaie.

2. Foie gras

Traducerea in limba romana pentru “foie gras” este “ficat gras”. Populara delicatesa frantuzeasca este ilegala in 14 tari din lume, inclusiv Australia, Argentina, cateva tari europene si 22 de state din America.

Foie Gras, care se face din ficat de gasca sau de rata, este interzis deoarece pasarile sunt fortate sa manance intre doua si trei kilograme de mancare pe zi folosind un tub metalic, inserat in gatul acestora. Procesul acesta este repetat cateva zile la rand pana cand ficatul animalelor se mareste. Multe tari au interzis aceasta delicatesa din cauza procesului inuman.

3. Samosa

Samosa sunt acele gustari picante triunghiulare din aluat, umplute cu legume sau carne. Somalia, insa, nu a fost de acord cu aceasta mancare populara, grupul islamist al – Shabaab considerand samosa ca fiind “prea crestina”, vazand forma gustarii ca o reprezentare a Sfintei Treimi.

4. Ketchup

Nu vei gasi ketchup in nicio scoala primara franceza prea curand, condimentul fiind interzis in 2011. Probabil crezi ca ii facea pe copii putin hiperactivi – nu acesta este motivul, insa. E interzis din motive culturale, fiind considerat echivalentul vizionarii unui film de la Hollywood ori ascultarea muzicii la iPod.

5. Ouale Kinder

Stim la ce te gandesti: cum ar putea ouale Kinder cu surprize sa fie interzise? Ei bine, acestea nu sunt legale in Statele Unite, care refuza sa vanda adorabilul cadou din ciocolata, ca urmare a faptului ca include un obiect necomestibil in interiorul gustarii de copii. Tu pierzi, America!

6. Laptele nepasteurizat

Atat Canada, cat si 22 de state americane au interzis comercializarea de lapte nepasteurizat si alte produse similare, considerand ca ar putea fi infestate cu Escherichia coli (E. coli), salmonela si campylobacter, dar si cu alti germeni.

7. Olestra

Olestra, cunoscut si ca Olean, este un substituent lipidic, fara colesterol sau calorii, folosit des in cartofii prajiti si in chipsuri. Suna destul de inofensiv, nu-i asa? Nu si pentru Regatul Unit si Canada, care au interzis acest produs sintetic, deoarece a fost acuzat ca ar putea provoca diaree, crampe abdominale si afectiuni intestinale, pe langa faptul ca pot sa opreasca absorbtia de vitamine si de minerale din corpul uman.

8. Somonul crescut in ferme

Somonul este bun pentru tine, nu? Noua Zeelanda si Australia considera ca somonul crescut in fermele de specialitate nu este bun pentru tine, deoarece acesta consuma boabe cu antibiotice si diverse alte medicamente, facand pestele sa arate gri; apoi, o substanta realizata din petrochimicale este produsa pentru a crea culoara roz, specifica. In ambele tari nu se consuma decat somon din habitatul natural.

9. Absintul

Absintul este una dintre cele mai puternice bauturi alcoolice din lume, putand duce la comportament agresiv si chiar halucinatii. A fost introdus pe piata in 1797 si se pare ca ar fi originat din Franta. Chiar daca e posibil sa-si aiba originile de acolo, absintul a fost interzis in aceasta tara de peste 100 de ani, fiind ilegal si in Australia, Noua Zeelanda si Statele Unite ale Americii.

10. Casu Marzu

Casu Marzu inseamna “branza mucegaita” in limba romana si, pe baza acestui fapt, nu este greu de vazut de ce a fost interzis.

Se poate si mai rau. Larve de muste sunt injectate in branza Pecorino. Ca rezultat, larvele digera branza pentru a duce fermentarea la un alt nivel. Cazu Marzu, cunoscuta si ca branza viermilor, este adesea consumata avand larvele inca in interior, lucru care poate fi destul de periculos.

De ce este periculos? Acidul gastric nu poate distruge larvele, care pot ajunge in intestinul persoanei, ducand la distructia de organe. Nu e surprinzator ca Uniunea Europeana si Statele Unite au interzis branza.

Add Comment