Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
10 Moduri Prin Care Biserica Lui Satan Ar Putea Sa Te Surprinda – Topist.ro

10 Moduri Prin Care Biserica Lui Satan Ar Putea Sa Te Surprinda

biserica lui satan

Biserica lui Satan a fost infiintata in 1966 de catre Anton Szandor LaVey. Religia a inceput in San Francisco si s-a extins de atunci in toata lumea. E usor sa faci cercetari legate de ceea in ce cred satanistii, dar valorile si practicile lor raman neintelese la nivel global.

10. Membrii sunt atei cu o filosofie umanista

Satanistii cred ca toate zeitatile au fost inventate de catre om. Asadar, prin venerarea unor zei inventati, religiile, de fapt, venereaza inventatori umani. Biserica lui Satan promoveaza ideea conform careia raspundem in fata noastra si nu a unei zeitati. Membrii pretuiesc caracteristici personale ca mandria, libertatea si o serie de trasaturi umane variate, pe care majoritatea religiilor le considera nepotrivite. Satanistii doresc sa opreasca lupta dintre politica religioasa si inclinatiile naturale conflictuale, pentru ca membrii sa poata trai fara vina de a urma instincte si dorinte umane inofensive.

Biserica lui Satan sustine ca avem liber arbitru si ca soarta nu joaca niciun rol in existenta noastra. Oamenii sunt raspunzatori doar in fata lor si a umanitatii. Diavolul este o reprezentare puternica pentru cum se vad satanistii. El nu e divinitatea religiei, ci figura inspirationala principala. Acesta nu se confrunta cu modul in care un cod moral religios ar putea sa-i afecteze existenta. O mare parte din lucrurile pe care religiile traditionale le considera diabolice si carnale – atributele “celui rau” – pentru satanisti sunt normale. Asta face satanismul o religie surprinzator de libertina si de toleranta.

9. Satanistii au o perspectiva unica asupra sarbatorilor si ritualurilor

Fundamental, satanismul reprezinta sarbatorirea individului. Pentru ei, ziua de nastere a unui individ este considerata cea mai importanta sarbatoare a anului. Din moment ce fortele naturii joaca un rol important in aceasta religie, echinoctiile si solstitiile sunt si ele adesea celebrate. Sarbatori precum Craciunul sau Halloweenul pot fi si ele sarbatorite, dar sursa lor si scopul lor trebuie sa fie intelese. De exemplu, data Craciunului pica aproape de solstitiul de iarna, deci, pentru satanisti, este pur si simplu un moment pentru a se aduna si pentru a se bucura de compania altora.

Ritualurile si alte evenimente sunt realizate pentru efectul personal terapeutic. In niciun caz aceste ritualuri nu invoca o putere supernaturala, deoarece satanistii vad eul ca fiind cea mai mare putere – animalul superior si cel mai rau. Initial, satanistii foloseau o femeie vie goala, avand capul indreptat spre sud ca “altar al carnii” pentru ritualuri, dar aceste ritualuri vii sunt rare in zilele noastre. Membrii de sex barbatesc poarta robe negre cu gluga. Femeile mai in varsta poarta negru complet, in timp ce cele tinere  poarta imbracaminte sumara pentru ritualuri. Toti membrii poarta o amuleta cu o pentagrama ori cu semnul lui Bafomet.

8. Liderii folosesc cultura pop pentru a-si extinde religia

De ce sa tii predici cand poti sa-ti sfatuiesti enoriasii sa urmareasca un blockbuster de la Hollywood? Biserica lui Satan le recomanda adeptilor sa vizioneze filme ca “Murder, Inc”, “Catifeaua albastra”, “Vanatorul de recompense”, “Fantezia”, “Willy Wonka si fabrica de ciocolata”, varianta originala pentru “Pact cu diavolita”, “Cetateanul Kane” si “The Great Gabbo”. Acestea sunt doar cateva dintre titlurile din lista completa.

Daca iti place mai mult sa citesti, exista si o astfel de lista din partea Bisericii lui Satan. Subiectele preferate sunt psihologia, sociologia si binele versus raul. Religia foloseste cultura pop pentru a le face reclama membrilor sai cunoscuti. Satanisti celebri, din trecut si din prezent, includ Jayne Mansfield, care era Mare Preoteasa, Marilyn Manson, Sammy Davis Jr si Liberace. Implicarea in “Citizens of the Infernal Empire” ofera o doza de eleganta religiei.

7. Magicienii

Vrajitoria magica nu face parte din Biserica lui Satan. De fapt, Biblia Satanica te sfatuieste sa ai grija cand vine vorba de Magia Alba sau de Magia Neagra. Satanistii folosesc propria lor versiune a unui descantec logic, care este impartita in doua categorii. Una se refera la manipulare – un satanist poate incerca diferite tehnici pentru a vedea care functioneaza. Aceasta varianta este psihologica, nu magica, si necesita prudenta.

Daca aceasta este pur intelectuala, al doilea tip este emotional si implica ritualuri. Ceremoniile sunt tehnici terapeutice pentru a controla energia. Ritualurile sunt vazute de catre Biserica lui Satan ca fiind “camere intelectuale pentru decompresie”. Cele cinci elemente, denumite “ingrediente”, pentru ambele tipuri de magie sunt dorinta, sincronizarea, imagistica, directia si factorul de balanta. Satanistii care practica orice tip de magie se pot denumi “magicieni”.

6. Religia lor isi face simtita prezenta in scolile publice

In Florida, Templul Satanist a planuit sa ofere materiale educationale copiilor din Orange County ISD. Acestea aveau rolul de a explica filosofia satanista si dreptul copiilor de a practica satanismul in scoli. Decizia de a permite distributia de materiale religioase a avut loc dupa ce un grup a distribuit biblii crestine, iar comitetul pedagogic a considerat acest lucru ca fiind acceptabil. Biserica lui Satan prefera separarea bisericii de stat, insa, cand aceasta separare nu mai exista, cer o reprezentare egala pentru satanism.

In 2014, Templul Satanist a impartit carti de colorat copiilor din Orange County, Florida. “Cartea de activitati pentru copii satanista” infatisa un personaj principal numit Damian. Pentagramele si alte imagini sataniste au fost incluse in carte, precum si mesaje anti – hartuire, compasiune, libertate si prietenie. Aici filosofia de viata a satanistilor a prins bine. Avand un mesaj atat de pozitiv, cartea de activitati nu a putut fi interzisa in scoala din cauza continutului.

5. Totul a inceput cu un anumit om

Fondatorul Bisericii lui Satan, Anton LaVey, a inceput prin oferirea unor predici saptamanale asupra cultelor pentru doi dolari de persoana care participa. Publicistul Edward Webber i-a sugerat lui LaVey sa creeze o organizatie pentru a strange si mai mult profit si a functionat. Presa a facut institutia lui LaVey cunoscuta catre sfarsitul anului 1966. Un zvon sustine ca acesta ar fi jucat rolul diavolului in “Copilul lui Rosemary” din 1968, dar rolul a fost, de fapt, interpretat de Clay Tanner.

LaVey a scris Biblia Satanista in 1969 si a continuat sa-si promoveze filosofia religioasa pana la moartea sa in 1997. Numele sau la nastere era Howard Stanton Levey. Inainte de a infiinta biserica, imblanzea lei si tigri. De asemenea, a cantat la diferite instrumente pentru circ si chiar a prezentat spectacole burlesti cu stripteoze in costume macabre. Poti sa spui ca stia cum sa organizeze un show captivant.

In cele din urma, convingerile sale l-au facut o tinta. Familia sa a primit amenintari cu moartea si cu violul in mod repetat. Casa sa – vopsita negru – a fost vandalizata si s-a tras cu arma in ea. Una dintre fiicle sale, Zeena, a devenit purtatoare de cuvant pentru biserica in anii 1980. A renuntat la pozitia de Inalta Preoteasa in 1990, sotul ei plecand alaturi de ea. Zeena a infiintat Miscarea de Liberare Sethiana, 12 ani mai tarziu, pentru a le oferi adeptilor oportunitatea de a practica magia fara sa se alature unui cult opresiv. LaVey a mai avut o fiica, Karla, care nu a fost afiliata cu Biserica lui Satan, precum si un fiu, Satan Xerses Carnacki LaVey.

4. S-au luptat contra panicii sataniste

Biserica lui Satan a avut probleme grave de PR in anii 1980. Totul a inceput cu acuzatii de activitati criminale, inclusiv sacrificii ritualice, abuz fizic si sexual. LaVey si alti lideri ai bisericii au facut aparitii in public pentru a discuta despre aceste acuzatii. Biserica lui Satan este clar contra vatamarii copiilor si animalelor – atata timp cat animalul nu te ataca sau ai de gand sa-l mananci. Un raport FBI ulterior a demontat acuzatiile contra Bisericii lui Satan. Altii nu au avut un noroc la fel de mare.

Victime ale panicii sataniste au fost Dan si Frances Keller. Cazul lor a fost unul dintre multele cunoscute. Familia Keller conducea o gradinita de acasa in Texas. Au fost acuzati ca au ucis pisici, caini si copii in fata copiilor pe care ii aveau in grija, dar si ca au impuscat copiii in extremitati, au sapat gropi, au transportat copiii in Mexic pentru a fi abuzati sexual si chiar ca ar fi turnat sange in bauturile copiilor. Un proces injust a rezultat intr-o sentinta de 48 de ani pentru ambii. Au fost eliberati dupa 21 de ani.

3. Apartenenta te costa

Pentru a te alatura Bisericii lui Satan, trebuie sa platesti o taxa de aproximativ 200 de dolari. In schimb, primesti un card rubiniu embosat. Scopul taxei nu este explicat, iar cheltuirea ei se face discret de catre administratie. Situl web oficial al Bisericii lui Satan spune ca: “Daca simti nevoia sa afli mai multe [despre cum iti vor fi cheltuiti banii], atunci, nu te alatura.”

Membrii inregistrati trebuie sa fie adulti ori copii cu acordul parintilor. Copiii trebuie sa fie, de asemenea, destul de mari incat sa poata lua o decizie informata. Parintii satanisti sunt incurajati sa-si expuna copiii diferitelor reglii si sa-i lase pe cei mici sa aleaga daca vor sa fie satanisti. Biserica nu cere apartenenta. De fapt, spun destul de clar ca nu le pasa daca li te alaturi. Cineva interesat poate sa devina satanist prin simpla credinta in filosofia Bisericii lui Satan, dar, daca vrei acel card embosat si drepturile care vin cu el, trebuie sa platesti.

2. Cele noua porunci sataniste nu sunt pur diabolice

Prima porunca satanista promoveaza rasfatul in locul abstinentei, dar biblia satanista te previne in legatura cu constrangerea – adica, rasfatul trebuie sa se realizeze in limitele controlului propriu. Rasfatul ilegal, precum cel cu droguri, nu este trecut cu vederea. Totusi, lipsa de control in rasfatul cu activitati legale poate crea probleme. Aceasta religie e despre indeplinirea fiecarei nevoi ale membrilor la nivelul de baza. De exemplu, a patra porunca satanista aproba bunatatea doar pentru cei care o merita, nu pentru toata lumea. Te sfatuieste sa ai grija cand iti oferi bunatatea ingratilor.

A opta porunca satanista spune ca Satan reprezinta pacatul, lucru care ar trebui sa reprezinte un rasfat, deoarece pacatul duce la satisfactie (desi, crima nu este tolerata). Biblia satanista sustine ca trebuie sa raspunzi cu violenta la violenta. Razbunarea este incurajata. Dorintele carnale sunt promovate in locul monogamiei, dar, desigur, fiecare membru are liberul arbitru pentru a alege ce varianta vrea. O atitudine generala din interes propriu poate fi utila in anumite aspecte, dar satanistii nu trebuie sa uite ca actiunile au consecinte si ca, daca te iei doar pe tine in calcul, poti sa faci mai mult rau decat bine.

1. Biserica lui Satan continua sa fie destul de clandestina

Din moment ce grotele au fost dizolvate, locul principal in care se intalnesc satanistii pentru a-si sarbatori religia este acasa. Acest lucru taie din cheltuielile de operare pentru organizare. Singura lor cladire oficiala este acum un birou din Poughkeepsie, New York, care nu este deschisa vizitatorilor.

Satanistii sunt foarte discriminati, de aceea trebuie sa aiba grija. Nu exista o baza de date pentru membri – participantii se pot baza doar pe cardurile de membru pentru a se identifica. Multi nu recunosc afilierea din cauza posibilelor repercursiuni. Membrii functioneaza pe un cod de onoare. Nu se dau in vileag unii pe altii, asa ca nimeni altcineva nu stie cine ar putea sa-l preaslaveasca pe diavol in timpul liber. Doar membrii activi trebuie sa-si faca participarea publica.

Internetul a creat o modalitate usoara pentru a comunica cu indivizi care gandesc la fel ca noi. Acest lucru le permite sa ramana anonimi daca asta isi doresc. Potrivit Bisericii lui Satan, Craiglist a devenit un mod popular de a gasi satanisti din zona ta pentru a participa la ritualuri, adunari si comuniuni religioase. Nu te astepta, insa, la invocari ale spiritelor, sacrificii live sau un altar vechi de carne. Nu despre asta este vorba in Biserica lui Satan.

Add Comment