Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
10 Sfaturi Pentru a Imbunatati Durata de Viata a Bateriei la Smartphone-ul tau Android – Topist.ro

10 Sfaturi Pentru a Imbunatati Durata de Viata a Bateriei la Smartphone-ul tau Android

baterie telefon

Cele mai recente smartphone-uri Android au specificatii de ultima ora, insa performanta vine la pachet cu o durata de viata a bateriei mica, iar aceste telefoane tind sa consume bateria foarte rapid. Daca esti interesat sa obtii ceva mai multa durata de viata de la bateria smartphone-ului tau Android, fara sa-i afecteze acest lucru in mod semnificativ performantele, te afli unde trebuie.

In ultimii 7-8 ani, telefoanele au devenit din ce in ce mai subtiri, lasand foarte putin loc pentru baterie. In plus, display-ul mai luminos si procesoarele rapide Quad-core si octa-core au inrautatit situatia, in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. Cu fiecare noua aparitie a sistemului de operare Android, tot mai multe aplicatii ruleaza in background, GPS avid de energie, iar retelele 3G si 4G LTE scurteaza, de asemenea, in mod semnificativ, durata de viata a bateriei la un smartphone.

Cum sa imbunatatesti durata de viata a bateriei la Smartphone-ul tau Android

In ultimii zece ani, cu aproximatie, viteza procesorului, RAM si CPU au crescut de mai mult de zece ori, comparativ cu tehnologia bateriilor unde imbunatatirile au fost minore. Dar vestea buna este ca poti obtine mai multa durata de viata de la bateria smartphone-ului Android prin ajustarea strategica a unor setari si dezactivarea unor caracteristici nedorite. In continuare vom discuta despre Top 10 modalitati de a obtine o durata de viata mai mare la bateria smartphone-ului Android.

10. Activati modul Power Saver/ Economisire Energie

Activeaza modul Power Saver cand nu mai ai multa baterie. Android 5.0 Lollipop este dotat cu modul de economisire a energiei incorporat. Pe langa Android 5.0, telefoane ca Galaxy S5, HTC one M8 au incorporat modul de economisire a energiei, chiar daca acestea nu au Lollipop. Pe anumite telefoane se poate configura ca acest mod de economisire a energiei sa se activeze atunci cand bateria scade sub un anumit nivel. Modul de economisire energie restrictioneaza radio, date si functia de sincronizare, obtinandu-se o ora in plus de functiune sau standby pana la o zi.

9. Folositi un wallpaper mai inchis

Display-urile sunt luminate de o lumina din spatele acestor pixeli. In tehnologia smartphone-urilor de astazi se utilizeaza doua tipuri de dispay-uri: LCD si AMOLED. LCD lumineaza tot display-ul sau o parte a acestuia, la un moment dat, in vreme ce AMOLED lumineaza fiecare pixel in mod individual. Folosind un wallpaper mai inchis , fortezi telefonul sa consume mai putina energie pentru iluminarea pixelilor. Daca telefonul are ecran AMOLED, atunci economisirea de energie va fi mai eficienta.

8. Dezactivati sincronizarea automata a emailului, Facebook, Twitter

Aplicatii precum Facebook, Twitter, Gmail, de obicei se sincronizeaza cu serverul, tot timpul folosind datele mobile/Wi-Fi. Puteti creste in mod semnificativ durata de viata a bateriei daca setati aceste aplicatii sa se sincronizeze manual.

7. Dezactivati vibratille

Cui nu-i place feedback-ul tactil in timp ce tasteaza…dar ar trebui sa stiti ca vibratiile consuma foarte multa baterie pentru a va oferi acel confort. Pentru a dezactiva feedback-ul tactil mergeti la Setari> Sunet si notificari > Alte sunete si dezactivati caracteristica Vibrare la atingere. Acest lucru va va oferi un timp de vorbire de mai mult de 10 minute intr-un ciclu de reincarcare.

6. Stergeti Widget-urile care nu sunt necesare

Incearca sa pastrezi ecranul la minim. Doar pentru ca widget-urile sunt inactive, nu inseamna ca nu consuma baterie. Pastreaza numai acele widget-uri pe care le utilizezi zilnic. Sterge toate widget-urile pe care le folosesti rar pentru a imbunatati viata bateriei telefonului tau. Pentru a elimina un widget tine apasat lung pe el si apoi muta-l in pictograma ce reprezinta un cos de gunoi asezata in partea de sus sau de jos a ecranului.

5.Dezactiveaza caracteristica de activare vocala sau prin gesturi

Gesturi precum urmarirea privirii, activarea vocala, controlul vocal consuma foarte multa energie chiar si atunci cand utilizati telefonul, in timp ce aduc prea putin confort utilizatorului. Va sugeram sa dezactivati aceste caracteristici inselatoare pentru a opri consumul de baterie. Producatorii au setari diferite pentru aceste caracteristici gestuale. Veti gasi o posibilitate de comutare undeva in meniul de setari pentru a le dezactiva.

4. Dezactivati Wi-Fi, Bluetooth, NFC si datele wireless ori de cate ori nu aveti nevoie de acestea

Activati-le numai atunci cand va sunt necesare. Bluetooth si NFC sunt folosite destul de rar, prin urmare activati-le numai atunci. Incercati sa opriti Wi-Fi si datele mobile de fiecare data cand nu aveti nevoie de servicii de date pe telefon. Acest lucru va duce la economisirea unei cantitati semnificative de baterie, prelungind durata de viata a acesteia.

3. Dezactivati GPS si serviciile de localizare

Chiar ai nevoie de serviciile de localizare GPS pe tot parcursul zilei? In 99.99 % din cazuri raspunsul este nu. Atunci de ce sa tii GPS-ul activat toata ziua? Pozitionarea GPS este o sarcina importanta care necesita multe procese si consum de energie. Daca lasi GPS-ul activat pe parcursul zilei, Google il va folosi pentru a sti locatia ta exacta ca sa iti ofere informatii actualizate. Aplicatiile Facebook si Twitter utilizeaza, de asemenea, GPS-ul daca tu il lasi activat 24×7. Activeaza GPS si serviciile de localizare numai cand ai nevoie de asistenta de navigatie de pe smartphone, acest lucru fiind bun atat pentru baterie cat si pentru viata privata.

2. Afla care sunt aplicatiile care consuma multa baterie

Aplicatiile minimalizate si suspendate pot consuma in continuare foarte multa baterie. Mergi la monitorul bateriei Android si vezi ce aplicatie consuma mai mult. Si, in functie de nevoile tale, poti inchide, dezactiva sau chiar dezinstala aplicatiile care consuma foarte multa baterie pentru a imbunatati semnificativ durata de viata  a acesteia.

1. Luminozitate scazuta a ecranului si pauza ecran

Cel mai simplu si cel mai eficient mod de a economisi energia unui smartphone este de a-i seta o luminozitate scazuta. In majoritatea cazurilor, ecranul consuma aproximativ 40 % din baterie. Pastrati-va luminozitatea la 50 % sau chiar mai putin si acest lucru va imbunatati considerabil durata de viata a bateriei. Daca va lasati luminozitatea pe auto, acest lucru poate sa va consume rapid bateria cand sunteti afara, in lumina puternica a soarelui. Puteti regla luminozitatea ecranului in Setari > Afisare >Nivelul luminozitatii.

Speram ca v-a placut acest articol si ca informatiile va vor ajuta sa va imbunatatiti durata de viata a bateriei la smartphone, atunci cand veti avea nevoie. Ajutati-va prietenii si familia si dati un share acestui articol, sa afle si ei sfaturile pe care le-ati citit aici.

Add Comment