16 Lucruri Despre Nauru

steag Nauru

Nauru, oficial Republica Nauru si cunoscuta anterior sub numele de Insula Placuta, este o tara insulara din Micronezia, o subregiune a Oceaniei, in Pacificul Central. Are o suprafata de 21 km patrati. Yaren este capitala sa, iar Denigomodu este cel mai mare oras al sau. Nauruana este limba oficiala a natiunii. Dolarul australian (AUD) este moneda sa oficiala. Locuitorii sau nativii din aceasta regiune se numesc Nauruan. Nu are granite terestre cu tari limitrofe. Nauru participa, de asemenea, la Jocurile Commonwealth si la Jocurile Olimpice.

Mai jos sunt prezentate cateva date despre istoria, economia, descoperirea, populatia, oamenii si oamenii din Nauru si multe altele.

1. Nauru este o insula mica, de forma ovala.

2. Mineritul de fosfati, serviciile bancare offshore si produsele din nuca de cocos reprezinta industriile proeminente ale tarii.

3. Din cauza lipsei de asemanare a limbii nauruanilor, originea lor exacta nu este confirmata.

4. Nauru a fost anexat de Germania in 1888.

5. Este cea mai mica republica independenta din lume si a aderat la ONU in 1999.

6. A devenit independenta in 1968.

7. Incepand din 1906, 90% din teritoriul Nauru a fost exploatat de un consortiu format din Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda.

8. Este cea mai mica tara insulara din lume si este situata la 53 de kilometri sud de Ecuator.

9. Este una dintre cele trei mari insule cu roci fosfatice din Pacific. Celelalte doua sunt: Ocean Island si Makatea.

10. SUA nu au ambasada in Nauru; ambasadorul SUA in Fiji este acreditat in Nauru

11. Exista un singur aeroport in Nauru, care este a treia cea mai mica tara din lume ca suprafata, si doar 30 de kilometri de sosele.

12. A fost descoperit de un navigator britanic in 1798.

13. Pentru o perioada de timp, fosfatul din Nauru a facut ca venitul pe cap de locuitor al micutei tari sa fie cel mai mare din lume, dupa Arabia Saudita.

14. Singura linie de cale ferata din tara avea o lungime de cinci kilometri. Aceasta era folosita pentru a transporta fosfatul din centrul insulei catre fabricile de prelucrare de pe coasta de sud-vest (2001).

15. Nauru detine distinctia de a fi cea mai grasa natiune din lume. Cetateanul mediu din Nauru are un IMC cuprins intre 34 si 35. Media globala normala este intre 18,5 si 24,9.

16. Nauru este cea mai putin vizitata tara din lume, cu doar 200 de turisti care au vizitat tara in 2011.

Add Comment