25 Lucruri Despre Ursul Polar

urs polar

S-ar putea sa nu credeti ca mai sunt multe de stiut despre ursii polari, in afara de faptul ca sunt albi si traiesc in locuri reci.

Desi acest lucru poate fi corect, exista mult mai multe fapte despre ursii polari care iti vor da fiori!

Ai fi surprins de fapt cat de complexe sunt aceste creaturi si cum specia lor s-a dezvoltat de-a lungul anilor pentru a se adapta la mediul inconjurator.

Descopera aceste 29 de fapte interesante despre ursii polari:

 1. Ziua internationala a ursului polar are loc pe 27 februarie in fiecare an.
 2. Cuvantul latin pentru ursul polar este „ursus maritimus”. Acesta se traduce prin, ursus insemnand „urs” si maritimus insemnand „al marii, maritim”.
 3. Acesti ursi frumosi ursi pot fi gasiti pe continentele America de Nord si Eurasia, mai ales la nord de Cercul Polar. Desi unii ursi polari au fost vazuti calatorind pana in sud, in Alaska si in Golful Hudson, Canada.
 4. Desi se stie ca au calatorit pana la 124 de mile (199 kilometri) de la tarm, acestia traiesc in cea mai mare parte in apropierea sau pe gheata in timpul lunilor de iarna.
 5. Pe masura ce se schimba anotimpurile si gheata se topeste, ei vor migra in cadrul „domeniului lor individual”. Aceasta va fi adesea cuprinsa intre 129.499 kilometri patrati si 349.648 kilometri patrati (intre 129.499 kilometri patrati si 349.648 kilometri patrati).
 6. Un urs polar mediu poate parcurge mai mult de 2.896 de kilometri (1.800 de mile) intr-un an, migrand pentru a urma o sursa de hrana.
 7. Atunci cand se deplaseaza pe gheata, ursii polari pot sari peste crapaturi de gheata cu o latime de pana la 5,8 metri (19 picioare)!
 8. Ursii polari sunt singurele specii de ursi care sunt considerate mamifere marine, deoarece isi petrec cea mai mare parte a timpului pe gheata marina.
 9. Pielea lor este de fapt neagra. Singurul motiv pentru care par albi este ca blana lor este translucida si reflecta lumina, ceea ce ii face sa para albi.
 10. Au picioarele paroase, dar nu doar pentru a le tine de cald. Partea de jos a labei lor este acoperita de fire mici de par pentru a le ajuta sa aiba tractiune pe gheata.
 11. Atunci cand se afla in apa, ursii polari pot atinge viteze de inot de pana la 9,6 km/h (6 mph).
 12. Ursii polari pot inota continuu ore intregi si uneori chiar zile intregi! Cei mai multi oameni ar crede ca acest lucru este imposibil daca nu esti un peste, dar pentru ca au labe uriase, ei sunt capabili sa le foloseasca pe post de vasle si isi tin picioarele in sus ca niste carme pentru a se indrepta. Acest lucru le permite sa economiseasca energie, ceea ce inseamna ca pot inota mai mult timp fara sa oboseasca.
 13. Desi isi petrec aproximativ jumatate din timp cautand hrana, rareori au succes. Destul de des, o captura are mai putin de 2% de succes.
 14. Principala lor prada consta in foci si foci barboase, precum si in animale mai mici, cum ar fi pasarile. La nevoie, vor cauta, de asemenea, carcase, oua si vegetatie.
 15. Ursii polari sunt considerati a fi „hipercarnivori”, ceea ce inseamna ca au o dieta care consta in peste 70% carne.
 16. Ati auzit de un urs Grolar sau de un urs Pizzly? Acestia au fost descoperiti in urma unor teste genetice in 2006 si sunt poreclele hibridului urs grizzly-urs polar.
 17. Acesti ursi Grolar/Pizzly sunt nascuti doar de ursii polari si cresc traind ca un urs polar, dar au blana bruna.
 18. Populatia de ursi polari salbatici se ridica la aproximativ 26.000 (2019) si este impartita in 19 subpopulatii. Din nefericire, doar una dintre aceste subpopulatii se afla pe o panta ascendenta, cinci populatii sunt stabile si patru sunt in declin, iar in ceea ce priveste celelalte noua, este incert.
 19. In medie, ursii polari masculi pot cantari pana la aceeasi greutate ca zece barbati! Adica in jur de 800 kg (1.764 lb).
 20. Ei pot creste pana la aproximativ 3 metri (9,8 picioare) lungime, ceea ce ii face sa fie cele mai mari carnivore terestre din lume.
 21. Femelele de urs polar au aproximativ jumatate din dimensiunea masculilor.
 22. Ursii polari au un simt al mirosului extrem de puternic si, prin urmare, isi pot mirosi prada pana la o distanta de 1 kilometru (0,6 mile). Ei folosesc acest simt pentru a localiza gaurile de respiratie ale focilor in gheata.
 23. Ursii polari vor urmari gaurile pentru foci si vor astepta langa ele pana cand focile ies din ele pentru a respira si apoi vor ataca. Acest lucru este cunoscut si sub numele de vanatoare in liniste.
 24. Ursii polari pot detecta, de asemenea, daca o foca se afla in apa, chiar daca exista un metru si jumatate de zapada deasupra ghetii.
 25. De asemenea, sunt rapizi atunci cand trebuie sa fie. Pe langa vanatoarea in liniste, pot ataca prada de la o distanta de 15-30 de metri si pot ajunge la o viteza de 40 km/h.

Add Comment