39 Lucruri Despre Barbados

steag Barbados

Barbados este o tara insulara din Antilele Mici ale Indiilor de Vest, in regiunea Caraibe din America de Nord. Are o suprafata de 430 km patrati. Bridgetown este capitala si cel mai mare oras al sau. Limba engleza este limba oficiala a Barbados. Dolarul barbadian ($) (BBD) este moneda sa oficiala. Barbadienii sunt innebuniti dupa ceaiul de dupa-amiaza, cricket (care este si sportul lor national), golf si scufundari. Tara este o destinatie turistica renumita, fiind vizitata de milioane de persoane in fiecare an. Iata alte 39 de fapte interesante despre Barbados pe care va va face placere sa le cititi!

1. Locuitorii din Barbados se numesc Barbadieni.

2. Britanicii au infiintat o colonie in Barbados in 1627 si au inceput cultivarea tutunului si a bumbacului. Cu toate acestea, in anii 1640, au inceput plantatiile de zahar, care le-au adus profituri frumoase.

3. Barbados este o natiune insulara inconjurata complet de Oceanul Atlantic. Ea apartine Antilelor Mici (un grup de insule din America de Nord).

4. Rebeliunea lui Bussa (14-16 aprilie 1816) a fost cea mai mare revolta a sclavilor din istoria Barbadei. Revolta isi trage numele de la sclavul de origine africana, Bussa, care a condus rebeliunea.

5. Rihanna, o cantareata si compozitoare populara, s-a nascut in Barbados la 20 februarie 1988.

6. Tiger Woods s-a casatorit cu iubita sa suedeza Elin Nordegren in cadrul unei ceremonii pe insula caraibiana Barbados.

7. Sir Garfield Sobers s-a nascut in Bridgetown, Barbados. El este, de asemenea, unul dintre cei zece eroi nationali din Barbados.

8. Numele tarii, „Barbados”, provine de la „Smochinii cu barba”.

9. Barbados a devenit independenta fata de Marea Britanie la 30 noiembrie 1966. In acest an (2016), tara va sarbatori 50 de ani de independenta.

10. Barbados are al treilea cel mai vechi parlament din lume. Acesta functioneaza din 1639.

11. In 1846, in Barbados existau 491 de plantatii de zahar active si 506 mori de vant.

12. Cea mai veche biserica din Barbados este biserica parohiala St. James.

13. Floarea nationala a tarii se numeste „Mandria Barbados”. Frunzele acestei flori, inmuiate in lapte matern, sunt date bebelusilor care plang pentru a-i opri din plans.

14. Centrul de fertilitate din Barbados – The Barbados Fertility Centre – are rate de succes mai mari decat cele ale centrelor din Marea Britanie si SUA. De asemenea, costurile tratamentului in acest centru sunt o treime din ceea ce ar trebui sa platiti in Marea Britanie sau in SUA.

15. Barbados este una dintre cele mai populare si preferate destinatii turistice din Caraibe.

16. Capitala Barbados, Bridgetown, si garnizoana sa sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Este un oras vechi bine conservat, construit in secolele al XVII-lea, al XVIII-lea si al XIX-lea.

17. „Mandrie si industrie” este motto-ul national al Barbadei.

18. Doi dolari din Barbados sunt aproximativ egali cu un dolar american.

19. Barbados exporta rom in valoare de peste 57 de milioane de dolari BBD in fiecare an.

20. Conform indexmundi.com, Barbados este a 16-a cea mai dens populata tara. Cu toate acestea, conform Wikipedia, este a 18-a cea mai dens populata tara.

21. Insula Barbados intentioneaza sa o inlature pe regina Elisabeta a II-a din functia de sef de stat in noiembrie 2016. Aceasta schimbare coincide, de asemenea, cu cea de-a 50-a zi a independentei lor.

22. Barbados primeste mai mult de un milion de turisti in fiecare an, inclusiv turisti terestre si pasageri de croaziera.

23. Cel mai mic oras din Barbados – Oistins – este cunoscut din punct de vedere istoric ca un oras pescaresc.

24. Muzeul din Barbados ofera informatii bogate despre istoria si cultura tarii.

25. Holetown-cunoscut initial ca orasul St. James-este numit dupa regele James I al Angliei. Este locul in care se afla prima biserica anglicana, biserica parohiala St. James, care a fost construita in 1628.

26. Cu mai mult de o duzina de retete apetisante care se prepara din carne de porc, se poate spune ca barbadienii sunt extrem de iubitori de carne de porc.

27. Barbados are doar 21 de mile lungime si 14 mile latime.

28. Primul guvernator al statului american Carolina de Sud a fost un barbadian.

29. Tara nu a fost niciodata invadata cu succes de o putere straina.

30. George Washington, primul presedinte al Statelor Unite, a vizitat, de asemenea, natiunea insulara in 1751, inainte de a deveni presedinte in 1789.

31. Barbados este singura insula din Caraibe care are zboruri zilnice catre Canada, Anglia si Statele Unite ale Americii.

32. Intre 1841 si 1845, Barbados a fost cel mai sanatos loc din lume pentru a trai.

33. Muntele Hillaby este cel mai inalt punct de pe insula, cu o inaltime de 1.115 picioare.

34. In Barbados, se considera ca aduce noroc daca o mangusta iti trece prin fata ochilor. Mangustele au fost importate initial din India pentru a avea grija de sobolanii din campurile de trestie de zahar ale tarii.

35. Este a treia cea mai dezvoltata tara din emisfera vestica, dupa SUA si Canada.

36. Barbados este cunoscuta ca „tara pestilor zburatori”. Pestele este, de asemenea, unul dintre simbolurile sale nationale.

37. Insula a fost numita Los Barbados (cei cu barba) de catre exploratorul portughez Pedro a Campos.

38. Grapefruitul este un fruct „hibrid” inventat in Barbados.

39. Barbados are o rata de alfabetizare de 99,7%, situandu-se pe locul al treilea in lume. Scoala este obligatorie in aceasta tara pana la varsta de 16 ani.

Add Comment