4 obiceiuri de care ar trebui sa scape romanii

1. Consumul de seminte

seminte rasarita

Pe stadion sau in parcuri, la intalnirile in familie sau in locurile publice, la serviciu sau in tren, in spital sau la film, romanii au prostul obicei de a manca seminte. Consumatorii de seminte pot fi impartiti in diferite categorii :

– cei grabiti care le prefera pe cele pestrite si mari vs cei rabdatori care mananca seminte mici, de floarea soarelui.

– samantomani “cizelati” care aduna cojile in recipiente vs cei care se ingroapa in coji pana la finalul “festinului”.

– pasionati de seminte, cei care au permanent o punga la ei vs cei ocazionali, care le preferea rar (la un meci, sau la intalnirile cu prietenii).

Oricum ar fi, consumul semintelor este un obicei nepotrivit care nu face cinste poporului roman, probabil singurul care foloseste semintele in scop recreativ.

 

  1. Jocul de table

table

Cunoscut sub termenul din engleza „Backgammon”, tablele au devenit un fel de sport national la nivel de scari de bloc. Campionatele se joaca de obicei vara, iar „sportivii” consuma de regula bere la pet, de preferat la 3 litri ca sa le ajunga pana la miezul noptii.Acest joc nu ar fi privit asa rau daca nu ar fi jucat de o anumita categorie sociala, care au facut din aceasta activitate un obicei dezaprobat de majoritatea romanilor.

Pentru promovari sau pentru lansari de produs, unii producatori de bere chiar au folosit acest joc si au lansat un campionat de table. Ce sa zicem? Campanie cu target bun, un fel de 6:6, sau 6:4 poarta-n casa.

 

  1. Frica de „a trage curent”

trage curentul

Un alt obicei, sau mit specific romanesc este cel legat de trasul curentului. In strainatate nu s-a gasit o traducere similara a expersiei „a te trage curentul” ci doar cateva versiuni adaptate, luate mai mult mot-a-mot de catre romani.

Si asta pentru ca doar romanii cred ca pot fi „trasi de curent” si mai mult de atat, unele afectiuni sunt asociate cu aceasta problema chiar de cadrele medicale. Este posibil ca durerile si afectiunile asociate curentului sa fie inversul efectului placebo, sau o asociere ulterioara a unei probleme cu un vant puternic simtit anterior.

 

  1. Vaicarela(vaitatul)

vaicareli

Ca e legat de bani sau de problemele din relatie, ori de serviciu, sau de orice alte probleme minore, romanii stiu foarte bine sa se vaite. Sunt un fel de guru in vaicareala, fara a urma vreun curs. Este o treaba pur nativa. Toti stiu sa se vaite.

In timp ce strainii sunt specialisti in cautarea unei solutii atunci cand intampina o problema, romanii clacheaza si se plang atat de mult incat nu mai ramane timp pentru iesirea din impas si nici resurse sa mai vada luminita de la capatul tunelului.

Add Comment