Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
5 metode de a depista un samsar – Topist.ro

5 metode de a depista un samsar

 

 

Handover of car keys in a dealership

Așa cum bine știți în România majoritatea site-urilor de vânzari auto sunt dominate de samsari. Samsarii sunt acele persoane care încearcă să facă profit de pe urma unor mașini, de regula cu defecte majore sau ieșite din uz.

Metodele la care aceștia recurg pentru acoperirea defectelor sunt varii, mai jos vă prezentăm câteva metode pe care le puteti recunoaste pentru a nu cumpara un astfel de autoturism.

 1. Pozele incomplete

In cele mai multe cazuri pozele care incadreaza doar o parte a obiectului vandut, au ceva de ascuns. Este o metoda des intalnita de comerciantii necinstiti care incearca sa mascheze anumite defecte sau reparatii vizibile care pot fi usor recunoscute din poze.
Atentie si la pozele cu aspecte modificate prin programe de editare foto sau la cele blurate in care se ascund anumite parti ale imaginii. In fond, un om de buna credinta care vinde o masina neviciata nu ar avea de ce sa ascunda ceva.

 2. Folosirea unor anunturi standard

Vedem destul de des anunturi care seamana intre ele, motivul este simplu. Fluxul de masini postate pe internet este atat de mare incat se folosesc de un simplu copy/paste de la un anunt la altul.

Veti recunoaste imediat aceste tipuri de anunt, pentru ca de regula au sintaxe standard:  „Masina este impecabila, nu bate nu troncane”, „Accept schimb cu auto mai vechi plus diferenta” , „Ofer suport in vederea inmatricularii” „URGENT!”. In cele mai multe cazuri textele sunt lungi pentru a fi cat mai convingatoare.

3. Pret foarte mic

Stim foarte bine ca foarte ieftin nu inseamna neaparat si bun. Dar atunci cand pretul unei masini este la jumatate fata de pretul pietei, ar trebui sa iti ridici semne de intrebare referitoare la integritatea bunului vandut.

O masina foarte ieftina poate fi rezultatul unei epave recuperate spre a fi pusa din nou in circulatie. De asemenea exista si situatii cu masini fara accident dar care necesita reparatii foarte costisitoare. Nu ezitati sa cereti parerea unui specialist sau o expertiza la un service autorizat. Va poate scuti de multe batai de cap ulterioare.

4. Metoda sotiei sau a rudelor de sex feminin

In incercarea de a capata increderea clientilor, multi vanzatori auto incearca sa „arunce vina” proprietatii pe sotie sau vreo matusa din familie. De preferat o matusa batrana, care are garaj si nu e pasionata de plimbarile cu masina.  De unde rezulta si kilometrii putini pe care ii are autoturismul vechi de 15 ani.

Mai nou foarte multe anunturi pe internet au ca utilizator o persoana de sex feminin care paseaza telefonul sotului argumentand ca nu se pricepe la masini. Altele precizeaza direct in anunt ca nu se ocupa de vanzarea auto si ofera numarul de telefon al unui barbat. Sa ii zicem samsar…

5. Metoda samsarului istet

Romanii se adapteaza foarte usor la conditiile din mediul care-i inconjoara. La fel si acesti comercianti neautorizati care nu platesc dari catre stat. Unii dintre ei si-au imbunatatit treptat metodele si le folosesc cu succes si in vremurile noastre. Atentie la vechimea anuntului dar si vechimea utilizatorului pe site, unii dintre ei deschid cont nou pentru fiecare masina in parte.

Este bine sa investigam contul vanzatorului sa vedem daca mai are si alte masini la vanzare. Sau piese auto de la alte masini dezmembrate, ori componente ramase de la alte masini. Este semn evident ca se ocupa strict de aceasta afacere necurata.

Om bun sau rau, samsar sau negustor cinstit, oricum ar parea, este bine sa fiti precauti si sa va luati toate masurile necesare pentru a incheia o tranzactie avantajoasa care sa nu produca efecte secundare in viitor.

Add Comment