Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
5 Motive pentru care trebuie sa te lasi de fumat – Topist.ro

5 Motive pentru care trebuie sa te lasi de fumat

De ce ar trebui sa te lasi de fumat ? Asta este intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui inaintea tentativelor de a renunta la fumat. Mai jos sunt 5 motive care ar trebui sa te faca sa renunti la tigari pentru totdeauna.

1. Vei trai mai mult daca renunti la fumat

Daca vei renunta la fumat vei castiga literalmente o prelungire a vietii. Thomas Glynn, care este Directorul catedrei de cercetare stiintifica a cancerului la American Cancer Society ne spune : „”There’s no single thing you can do to your body on a regular basis that’s as negative as smoking,” . Tot el ne instiinteaza ca fumatul este unul dintre cele mai daunatoare obiceiuri cunoscute la nivel mondial care afecteaza aproape toate organele din corpul uman.

Este demonstrat ca jumatate dintre fumatorii care continua sa fumeze vor muri dintr-o cauza declansata de acest obicei nesanatos. Fumatul este factorul principal in cauzarea a 15 forme de cancer: cancerul de plamani si cancerul de inima sunt cele mai des intalnite dintre formele pe care le imbraca boala. Barbatii pierd in medie 13.2 ani din viata din cauza fumatului, in timp ce femeile pierd aproximativ 14.5 ani din viata.

Marea greseala a celor care au deprins deja obiceiul este lamentarea cum ca raul a fost deja facut.

2. Iti protejezi familia si pe cei din jur daca te lasi de fumat

Fumul de tigara nu este daunator doar celor in cauza, este nociv si pentru cei din jurul lor. Fumatul pasiv omoara aproximativ 50.000 de oameni anual si afecteaza mult mai multi, in special pe copii. Un studiu recent a demonstrat ca femeile insarcinate care locuiesc sau lucreaza cu fumatori sunt expuse unui risk mai mare de pierdere a sarcinii, iar in cazul sarcinilor duse la bun sfarsit fatul este supus riscului de ingrosare a sangelui sau de subtiere a placentei.

Ce s-a descoperit dupa ce au fost comparati copii proveniti din case de fumatori si case de non-fumatori? Cei din casele de fumatori care au inhalat fum de tigara de-a lungul timpului sunt mai predispusi imbolnaririlor, au imunitate mai scazuta, sufera de mai multe raceli de-a lungul anului, bronsite, afectiuni ale urechilor, plaminilor si in cea mai mare parte, ale aparatului respirator.

3. Oraganismul tau se repara singur daca te lasi de fumat

Organismul uman este foarte complex, are functii de aparare si de refacere, astfel ca rezultatele apar la numai cateva ore dupa ce incetezi sa mai fumezi. Dupa mai bine de 10 zile incep rezultatele unei regenerari propriu-zise ale organelor, iar primele efecte pe care le vei simti sunt recapatarea mirosului si a gustului. Totodata, vei arata mai bine. Care este explicatia? Fumatul provoaca imbatranirea prematura a pielii si provoaca riduri. Asa ca inainte sa cumperi 100 de creme cu coenzima Q10, mai bine renunta la fumat.

Sa nu mai vorbim despre ingalbenirea dintilor si a unghiilor, la care mai putem adauga ca bonus si ingreunarea respiratiei.

4. Oamenii din jurul tau se vor apropia mai mult de tine

De cate ori nu ai fost deranjat de mirosul de tigara al celor din jurul tau? Fumatul este din ce in ce mai greu acceptat in societate in zilele noastre. Legea din Romania interzice fumatul in spatiile publice si se aliniaza standardelor europene.

Pe langa respingerea pe care o vei simti la persoanele apropiate, mai apare problema la locul de munca. In America, studiu de piata a descoperit ca 81% dintre cei care angajeaza o bona au ca principal criteriu ca aceasta sa fie nefumatoare. Respondentii au mai spus in procent de 72 la suta ca nu ar prefera sa se intalneasca cu un fumator.

5. Vei economisi mai multi bani

In Romania un fumator cheltuie in medie 100 de euro pe luna. Asta inseamna 1200 de euro pe an, ceea ce insumeaza un cost de aproape 5000 de euro pentru o familie de 4 persoane.Daca adaugam la costul total si cheluielile cu analizele si tratamentele in cazurile nefericite in care afectiunile isi fac aparitie, cuantumul costului total creste exponential.

Si acum, intrebarea care se ridica luand in calcul familia ta, prietenii tai, sanatatea ta si banii tai : Ce alt motiv ti-ar mai trebui ca sa renunti la fumat?

Add Comment