5 secrete pe care nu le stiai despre Facebook

dependenta Facebook

Divortul online

Informatiile de pe Facebook au devenit un factor important de conflict si discutii intre cupluri si chiar in cadrul casniciilor, fapt ce a dererminat chiar folosirea dovezilor ca proba in 3 divorturi in 2011. Dovezile au fost legate de: postarea unor comentarii nepotrivite pe wall-ul partenerului, trimiterea unor mesaje cu continut inadecvat catre alte persoane si aprecierea de poze cu continut inadecvat.

Usurinta cu care se pot obtine informatii online, au creat o varietate de probleme in relatii si casnicii, desi paradoxal, scopul unui site de socializare este tocmai acela de a intari relationarea intre oameni.

Cifra 4 – numarul lui Zuckerberg

Adaugarea cifrei 4 la sfarsitul URL-ului principal al site-ului, te va redirectiona automat pe pagina de profil a lui Mark Zukerberg. Mai exact link-ul arata asa: www.facebook.com/4. Probabil daca cel mai mare site de socializare din lume ar fi fost creat de un roman, cifra aleasa ar fi fost 1 pentru ca stim cu totii ca majoritatea au o atractie speciala pentru acest numar 🙂

Colegii lui de camera impreuna cu care acesta a pus bazele au si ei o cifra dedicata prin care wall-ul lor poate fi vizualizat si anume cifra 5 pentru Chris Hughes si cifra 6 pentru Dustin Moskovitz.Urmeaza cu cifra 7 Arie Hasit, o alta cunostiita de-a lui Mark de la Harward, iar pentru ceilalti angajati ai companiei americane exista un site unde pot fi verificate numerele asignate fiecarui membru.

Dependenta de Facebook – mai periculoasa ca alcoolul

Facebook a devenit un fel de organizator de poze online, dar si un mod de stocare a albumelor foto, acesta pastrand calitatea si cantitatea pozelor incarcate pe platforma. Mai mult el permite initierea conversatiilor pe marginea pozelor (comment-uri) dar si exprimarea unei opinii asupra momentului imortalizat (Like).

Dar toate aceste facilitati care se afla acum la indemana utilizatorului la un click distanta de pe calculator, telefon sau tableta atrag dupa sine si crearea unei stranse legaturi intre cei care o folosesc si interfata prietenoasa, ba chiar in unele cazuri creeaza dependenta.

Specialistii au apreciat ca dependenta pe care o da acest site este uneori mai periculasa decat cea creata de tutun si alcool.

Atentie cui ii dai “unfriend”

O crima bizara a avut loc in Tennessee, atunci cand Billy Clay Payne Jr. si Billie Jean Hayworth au decis sa rupa legatura de prietenie cu Jenelle Potter pe Facebook. Ca raspuns, tatal lui Jenelle i-a ucis cu sange rece pentru actul lor “necugetat”. Cuplul avea un copil mic de 8 luni care din fericire nu a luat parte la aceasta scena odioasa, dar a ramas orfan in urma unei crime lipsite de sens.

Aceasta nu este prima crima care a fost asociata cu celebrul site de socializare. O alta femeie a dat foc garajului unui prieten din acelasi motiv: unfriend pe Facebook. Iar o alta situatie de-a dreptul hilara este cea in care o femeie a depus plangere la politie pentru ca sotul a batut-o, deranjat de faptul ca aceasta nu a dat “Like” la o postare despre moartea mamei lui.

83% dintre damele de companie au pagina de Facebook

Pe langa scopul principal, acela de socializare, compania lui Zukerberg a devenit si un mediu de promovare si un important jucator in publicitatea online alaturi de colosii Google si Yahoo.

Potrivit studiilor profesorului Sudhir Venkatesh, expert sociolog, peste 80% dintre damele de companie au cont de Facebook, site-ul reprezentand pentru ele un mediu propice pentru gasirea clientelei. Procentul nu reflecta totusi si solicitarile reale ale clientilor, estimandu-se ca doar un sfert dintre acestia incheie tehnic vorbind, o tranzactie cu furnizoarele de servicii.

Add Comment