9 Lucruri Despre Cea Mai Inalta Cladire Din Lume – Burj Khalifa

Burj Khalifa

Emiratele Arabe Unite par sa fie mandre de succesul pe care l-au avut in schimbarea tuturor zonelor cu nisip, intr-o tara foarte dezvoltata. De fapt, un specialist in domeniul arhitecturii din Dubai a confirmat progresul prin construirea unui zgarie-nori numit Burj Khalifa. Inaugurata oficial pe data de 4 ianuarie 2010, cladirea are 163 de etaje, iar Wikipedia o catalogheaza ca fiind cea mai inalta cladire din lume. Toata semnificatia arhitecturala poate spune, de asemenea, 10 lucruri interesante despre celebra cladire Burj Khalifa.

Iata 9 lucruri interesante despre cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa

  1. Cu o inaltime de 868 metri, Burj Khalifa este de doua ori mai mare decat cladirea Empire State si de trei ori mai mare decat Turnul Eiffel.
  2. Burj Khalifa a batut mai multe recorduri in acelasi timp, si anume ca o cladire fara suport este cea mai mare din lume, etajul cel mai inalt este ocupat, cea mai inalta punte de observatie in aer liber din lume, precum si faptul ca ascensorul este cel mai inalt din lume.
  3. Greutatea betonului folosit pentru construirea cladirii Burj Khalifa are greutatea a 100000 de elefanti. Numarul de cantitati echivalente de otel pentru structura de otel are greutatea a 380 de aeronave Airbus.
  4. Design-ul cladirii a fost facut in ansamblu pentru a se adapta la forma florii Hymenocallis, din Grecia.
  5. Cladirea a fost proiectata de compania sud-coreeana Samsung Engineering and Construction.
  6. Constructia cladirii Burj Khalifa a costat 1,5 miliarde de dolari americani.
  7. Datorita faptului ca este foarte inalta, cladirea Burj Khalifa poate fi observata de la o distanta de 95 km.
  8. Initial cladirea a fost numita Burj Dubai, dar mai tarziu a fost redenumita Burj-Khalifa, in onoarea lui Sheikh bin Khalifa Al Nahyan, conducator al Abu Dhabi, care a salvat Dubaiul de la faliment in anul 2009.
  9. Burj Khalifa detine recordul pentru cladiread cu cele mai multe etaje, contructia avand nu mai putin de 163 de etaje.

One Response

  1. VULPOIU

Add Comment