Bruce Lee s-a antrenat lovind pietre, cu degetele

În timpul vieții sale, Bruce Lee a fost un mare susținător al condiției fizice și și-a petrecut mult timp perfecționându-și corpul până la a deveni o bucată de carne tare ca granitul. În special, Lee era un mare fan al antrenamentului unor părți ale corpului pe care alte regimuri de antrenament, mai puțin importante, le ignorau, cum ar fi degetele. Care erau suficient de puternice pentru a lovi cu pumnul în oțel.

Înainte de toate, trebuie să clarificăm că afirmația de mai sus nu este o hiperbolă și că Bruce Lee chiar putea străpunge oțelul cu degetele. Mai exact, se știe că unul dintre trucurile de petrecere preferate ale lui Lee pentru a-și arăta abilitățile sale în artele marțiale era să înfigă un deget întins printr-o cutie plină de Coca-Cola. Care erau din oțel la acea vreme.

De asemenea, Lee era capabil să lase urme vizibile într-o masă de lemn masiv prin simpla apăsare a palmei pe aceasta și prin strângerea degetelor. O faptă care necesita o forță de prindere fenomenală, care se poate spune că era aproape supraomenească. În orice caz, se pare că Lee a atins aceste niveluri de forță prin ani de antrenament și prin utilizarea unor echipamente de antrenament ciudat de specifice, cele mai multe dintre acestea fiind făcute la comandă pentru Lee de către prietenul său, George Lee (nicio legătură). Pe care, nu vă mințim, Lee îl răsplătea uneori învățându-l noi tehnici de arte marțiale pe care le dezvoltase ca un nenorocit de personaj de RPG. Acum, în timp ce majoritatea acestor echipamente erau unice și existau pentru a antrena o parte a corpului, unele dintre ele au fost create din necesitate, deoarece Lee nu se putea antrena literalmente cu echipamente făcute pentru muritori mai puțin buni fără să le strice.

De exemplu, Lee a trebuit să se antreneze folosind un sac greu de dimensiuni comice, făcut la comandă, care cântărea peste 300 de kilograme, umplut cu metal, precum și câteva mai ușoare, umplute cu fasole și nisip. Cel mai mare fiind singura piesă de echipament pe care Lee putea să se dea la maxim fără ca, dacă e să dăm crezare unor rapoarte, să îl lovească atât de tare încât să spargă bariera sunetului, să ia foc și să se transforme într-o copertă de album.

Ca și cum a lovi cu piciorul un sac solid de metal nu era suficient de tare, Lee și-a antrenat în plus corpul înfigându-și la nesfârșit degetele în boluri cu pietre. Ideea fiind aceea de a le căli la durere și, presupunem, de a da o lecție pământului.

Add Comment