Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
Cei mai rai turnatori din toate timpurile – Topist.ro

Cei mai rai turnatori din toate timpurile

Au existat, de-a lungul istoriei, tot felul de turnatori, dintre care unii au tradat chiar si cele mai nobile cauze. In acest timp, altii erau autorii unor crime de-a dreptul odioase, reusind pana la urma sa scape, pe cand altii obisnuiau sa minta sau chiar sa asculte telefoanele celorlalti.

Turnatorul Wikileaks

Wikileaks face parte din aceasta atmosfera de expunere a secretelor guvernelor si corporatiilor din lumea-ntreaga. In acest caz, nu este de mirare sa spunem ca aceste institutii au dibuit un plan incat au ajuns sa fure secretele Wikileaks.

Ei au gasit un informator de 18 ani, pe nume Siggi. Originar din Islanda, Siggi si-a inceput misiunea ca voluntar in cadrul Wikileaks la inceputul lui 2010. Succesul sau in cadrul firmei a inceput sa ia avant in toamna aceluiasi an, in momentul in care mai multi angajati au plecat de aici. Acestuia i s-a dat o sarcina importanta, si anume de a gestiona chatroom-ul Wikileaks, in felul asta Siggi avand acces direct la toate informatiile.

Turnatorul FBI-ului in Ku Klux Klan

La vreo doua saptamani dupa protestul privind drepturile civile din 1965 care a avut loc in Alabama, activista de culoare alba Viola Liuzzo conducea acasa niste protestatari de culoare, dupa ce acestia particiasera la un mars. Nimeni nu avea sa-si imagineze cum se poate sfarsi o asemenea zi, insa, pe drum, acestia au inceput sa fie hartuiti de localnicii din Alabama.

Urmarita fiind de cativa membri ai clanului Ku Klux Klan, Liuzzo a fost impuscata in cap, moartea ei survenind instantaneu. In schimb, nimeni nu-si inchipuia ca in masina ei avea sa mai existe un supravietuitor al acestui masacru. Lucrurile poate c-ar fi ramas la un cu totul alt nivel, daca printre cei patru membri ucigasi nu se afla si un informator FBI. Ce a urmat nu a fost decat un intreg proces prin care FBI-ul a incercat sa iasa basma curata.

Informatorul FBI-ului in randul teroristilor de la 11 septembrie

Dupa atacul teroristilor din 11 septembrie 2001, lumea intreaga astepta raspunsuri. Unii dadeau vina pe administratia Bush, care fusese avertizata in legatura cu un asemenea incident chiar cu o luna inainte. Vinovata sau nu pentru aceste atacuri, exista cineva care poarta, totusi, o vina si mai mare, si anume FBI-ul. De fapt, e posibil ca aceste atacuri teroriste sa nu fi avut loc sub nici o forma daca nu exista un informator FBI care sa-i ajute pe teroristi inainte de episodul World Trade Center.

Din 2000, doi din cei 19 teroristi inchiriasera o camera pentru un barbat ce lucra pentru FBI ca si informator sub acoperire. Acestia s-au apropiat destul de mult unii fata de ceilalti, teroristii fiind ajutati de catre cel ce lucra pentru FBI sa-si deschida conturi in banci, conturi de care teroristii s-au folosit pentru a lua lectii de zbor.

Informatorul din Proiectul Manhattan

Desi in timpul Razboiului Rece toata lumea era la un pas de o distrugere nucleara, se pare ca totul era din vina unui singur barbat. Si nu ne referim nici la Joseph Stalin, nici la Harry Truman sau vreun alt sef de stat. De fapt, intreg Razboiul Rece are o directa legatura cu George Koval, unul din cei mai prolifici turnatori din istorie.

Totul a inceput cu Proiectul Manhattan. Din 1942 si pana in 1946, guvernul Statelor Unite, alaturi de Marea Britanie si Canada, au cersit cateva minti sclipitoare din lume pentru a crea prima arma nucleara din istoria omenirii, ca si parte din Proiectul Manhattan. Facand parte din acest proiect ca si inspector in protectia contra radiatiilor, Koval a reusit sa monitorizeze nivelul de radiatii emise, ajungand in cele din urma sa transmita toate aceste informatii privind secretele nucleare ale proiectului catre Serviciile de Informatii sovietice.

Informatorul din Razboiul din Irak

In anul 2003, Secretarul de stat de atunci, Colin Powell, s-a adresat ONU, iar presedintele Bush a trimis o adresa Congresului prin care cerea ca Statele Unite sa sustina invazia Irak-ului.

Punctul central al acestei povesti a constat in marturia unui informator irakian cu nume de cod „Curveball”. Aceasta marturie a iesit la iveala, ceva mai tarziu, ca fiind doar o nascocire. Conform administratiei Bush, Curveball era un inginer chimist ce lucra in cadrul unei fabrici irakiene ce se ocupa cu fabricarea de arme biologice pentru guvernul irakian.

Administratia Bush a folosit aceasta marturie pentru a sustine ca Saddam Hussein detinea si producea arme de distrugere in masa, fiind, prin urmare, o amenintare la adresa Statelor Unite. Avand succes cu aceasta miscare, Statele Unite au invadat Irakul la doar trei luni dupa adresa trimisa de presedintele Bush. Insa, incet, incet, s-a descoperit ca fabrica la care lucra Curveball nu producea nici un fel de arme, ci lapte formula pentru copii.

Abia intr-un interviu din 2011, Curveball declara pentru prima oara ca si-a inventat marturia si ca, de fapt, toata aceasta miscare cu Razboiul din Irak nu era decat o mare minciuna a administratiei Bush.

 

Add Comment