Cele Mai Bune 10 Tari Pentru Educatie

Cele Mai Bune 10 Tari Pentru Educatie

Sa cauti o tara care iti ofera cea mai buna educatie este esential daca vrei o educatie la un nivel inalt, in loc sa-ti cheltuiesti banii si sa pierzi timpul facand ceva ce nu ti se potriveste si nu te lasa sa ajungi la jobul viselor tale. Procentajul de adulti care au o diploma de la o universitate ar putea sa te ajute sa gasesti tara cea mai buna si mai educata. Acest procentaj din fiecare tara ar putea sa ramana acelasi, sa creasca ori sa scada de la un an la altul. Schimbarile care se inregistreaza in procentajul de absolventi de facultate iti arata daca educatia este dezvoltata intr-o anumita tara sau nu.

Cele mai multe dintre tarile care sunt cotate ca fiind printre cele mai educate si mai bune pentru educatie sunt cele dezvoltate, multumita conditiilor financiare si economice de care dispun. Alte tari, care sunt cunoscute ca fiind state in curs de dezvoltare, incearca sa-si imbunatateasca educatia pe care o ofera, insa nu pot fi recomandate pentru a primi educatia buna de care ai nevoie.

O educatie buna nu este doar benefica pentru tine, dar este importanta si pentru ca tara ta sa-si asigure progresul. Acestea sunt cele mai bune zece tari pentru educatie, dintre care poti sa alegi cea mai buna si mai apropiata de tine.

10. Australia

A fost numita cea mai buna tara in 2014 si cea mai buna din lume referitor la calitatea vietii. In acest caz este clasata pe locul zece intre cele mai educate tari, din moment ce procentajul de adulti cu o diploma de facultate este de aproximativ 38,3%.

9. Finlanda

Aceasta are un sistem educational eficient care creste procentajul populatiei cu o diploma tertiara la aproape 39,3%. Investitiile in educatie in Finlanda sunt responsabile si pentru faptul ca este una dintre cele mai educate tari din lume.

8. Noua Zeelanda

Este considerata ca fiind una dintre cele mai bune tari din lume dupa calitatea vietii si educatia buna. Procentajul de adulti care au o diploma universitara este de aproape 39,3%, asemanator Finlandei. Ce face ca Noua Zeelanda sa se afle mai sus pe lista este faptul ca Finlanda are o rata anuala medie de 1,7%, in timp ce cea din Noua Zeelanda este de 2,9%.

7. Regatul Unit

Finantarea educatiei din rangul tertiar in Regatul Unit depinde mai mult de resursele private. Procentajul populatiei cu o diploma tertiara in Regatul Unit este estimata la in jur de 39,4%, iar cresterea anuala medie este de cam 4,0%, ceea ce face ca aceasta tara sa fie una dintre cele mai importante destinatii pentru studentii internationali.

6. Coreea

Majoritatea adultilor cu o diploma universitara in Coreea au sanse bune de a gasi un loc de munca. Procentajul de adulti cu o diploma tertiara in Coreea este de aproape 40,4%, mai mare decat in Regatul Unit. Profesorii sunt responsabili pentru educatia buna din Coreea, deoarece primesc salarii mari, printre cele mai bune din mai multe tari.

5. SUA

Statele Unite se claseaza pe locul cinci intre cele mai educate tari din lume. Procentajul populatiei cu o diploma universitara in Statele Unite se estimeaza ca ajunge la 42,5%, iar cresterea anuala medie este estimata a fi de aproape 1,4%, cea mai mica de pe aceasta lista.

4. Israel

Israelul este vazuta ca fiind a patra cea mai educata tara din lume, fiind clasata mai sus ca alte tari dezvoltate, ca Statele Unite si Coreea. Procentajul de populatie cu o diploma pentru invatamantul tertiar in Israel este de aproape 46,4%.

3. Japonia

Aceasta tara este cunoscuta in toata lumea ca fiind cea mai avansata tehnologic tara din Asia si din aproape toata lumea. Este considerata ca fiind a treia cea mai educata tara din lume, deoarece procentajul de adulti cu o diploma pentru invatamantul tertiar este de 46,4%, la fel ca Israelul, insa rata de crestere anuala medie in Japonia este de 3,0%.

2. Canada

Canada este a doua cea mai educata tara din lume, deoarece numarul de adulti cu o diploma de facultate este de 51,3%, iar rata de crestere anuala este estimata a fi de 2,3%. Majoritatea adultilor care au o diploma de facultate in Canada au un loc de munca.

1. Rusia

Este clasata ca fiind cea mai educata tara din lume si are cele mai bune oferte pentru o educatie buna. Are cel mai mare procentaj de adulti care au o diploma pentru invatamantul tertiar, considerandu-se ca 53,5% dintre adulti detin un astfel de act, facand Rusia o tara mai educata decat multe alte state dezvoltate. Desi Rusia este clasata ca fiind cea mai educata tara din lume, poti sa gasesti multe rapoarte de coruptie in sistemul educational, precum cumpararea de titluri de doctorat pentru politicieni si alti oameni bogati.

Add Comment