Cele mai pacifiste 5 tari ale lumii

Islanda

Reykjav’k, Iceland

Islanda este cea mai pacifista tara din lume conform unui raport al GPI Global Peace Index. In conditiile in care din anul 2008 si pana in prezent actele teroriste si razboaiele civile s-au inmultit, Islanda a reusit sa diminueze infractionalitatea si violenta pana la cele mai mici valori. Desi Islanda a fost serios incercata in anii de criza, guvernul a refuzat ajutorul extern al FMI, ba chiar a reusit sa faca serioase progrese financiare in ultimii ani. Gradul crescut de scolarizare a scazut si el simtitor rata violentei si a infractionalitatii.

Desi are o populatie de aproximativ 312.000 de locuitori, Islanda reuseste sa atraga un numar mare de turisti anual prin naturaletea peisajelor, vulcanilor si ghetarilor unici in Europa.

In concluzie, Islandezi si-au capatat statulul de cei mai sanatosi si cei mai fericiti locuitori ai planetei, conform statisticilor GPI.

 

Danemarca

Nyhavn,_Copenhagen

Danemarca este o alta tara nordica considerata printre cele mai sigure si pacifiste locuri in care se poate trai. De curand in Danemarca si in Suedia s-au inchis cateva inchisori, din cauza lipsei de infractori. In ultimul secol Danemarca a reusit sa evite cel mai bine conflictele armate si militare si a canalizat toate resursele pe dezvoltarea economico-financiara. Ca un bun sustinator al drepturilor omului, statul danez se implica direct in problemele egalitatii de gen dar si in  sustinerea sistemului de sanatate si asistenta sociala.

Capitala daneza, Copenhaga, este si ea un punct turistic fierbinte al tarilor nordice. Dupa capitala Finlandei este una din cele mai verzi capitale Europene, cu parcuri frumos amenajate, impanzita de piste de biciclete si populata de o comunitate uimitor de relaxata.

 

Austria

Vienna-austria-skyline

O alta tara care a reusit sa deoparte de conflicte si razboie dupa iesirea din Iperiul Austro-Ungar, este Austria. Acum ea este catalogata ca fiind un partener de afaceri cu grad de siguranta sporita, si una din cele mai bine scolarizate natiuni Europene. Ca si punct de atractie turistica, Austria reuseste an de an sa primeasca in interiorul granitelor turisti din toate colturile lumii, cel mai renumit obiectiv turistic  fiind targul de Craciun de la Viena. In Austria ajung peste 20 de milioane de turisti care cheltuie 18.9 milioane de dolari, in conditiile in care populatia tarii insumeaza aproximativ 8.450.000 locuitori.

 

Noua Zeelanda

New Zeeland

Noua Zeelanda a devenit cunoscuta pentru toleranta fata de minoritati si ospitalitatea pentru noii veniti, fapt datorat si programelor de populare derulate de-a lungul ultimilor ani. In fiecare an ea isi castiga un loc in topul celor mai sigure tari din lume, datorita stabilitatii politice, respectarea drepturilor omului dar si a libertatii de exprimare specifice popoarelor noi. De-a lungul timpului Noua Zeelanda a derulat programe anti-nucleare, iar acum este una din putinele zone din lume lipsita de activitate nucleara.

Frumusetea naturala a tarii, tinuturile neatinse de piciorul omului dar si ospitalitatea localnicilor, au fost factori determinanti ai dezvoltarii turismului in aceasta tara.

 

Elvetia

Switzerland

Renumita pentru statiunile montane si statiunile de ski high class, Elvetia se inscrie si ea in topul celor mai linistite tari in care poti trai. Cunoscuta in special pentru sistemul bancar, ceasurile scumpe si ciocolata fina, tara este condusa de un guvern care contrar renumelui investeste foarte mult in sistemul de invatamant, in protectia sociala, dar si alte industrii fata de cele pentru care tara si-a creat un renume. Acestea sunt : productia de substante chimice, instrumente muzicale, instrumente de masura si precizie.

Multiculturalismul, cele 4 limbi oficiale care se vorbesc pe teritoriul tarii si diferentele religioase nu i-a impiedicat pe elvetieni sa creeze un ambient pacifist in care sa se poate trai in armonie.

Add Comment