Ciudatenii despre Stapanul inelelor care nu au fost luate in seama

Multumita filmelor de succes ale lui Peter Jackson, lumea intreaga stie suficient de multe lucruri  despre luptele lui Gandalf, Aragorn si Frodo. Cu toate astea, cartile in sine cat si celelalte texte publicate ofera o intreaga lume a lucrurilor mai ciudate din Stapanul Inelelor de care oamenii au auzit.

5. Inelul lui Sauron nu l-ar face pe acesta invizibil

Cand Bilbo, Frodo sau Sam isi pun Inelul Puterii, ei devin invizibili. Sauron a facut inelul sa cucereasca Pamantul de Mijloc, incat se poate presupune ca a ales aceasta invizibilitate ca si detaliu tactic. In felul asta poate fi sigur ca nimeni nu-l loveste. Si, totusi, cand elfii si oamenii il ataca, acestia reusesc sa-l loveasca si sa-i ia si inelul de pe deget. Sauron, desi poarta inelul, nu reuseste sa se faca invizibil. Oare de ce? Pentru ca inelul nu face, pur si simplu, ca oamenii sa fie invizibili. Ci doar le transfera corpul din lumea fizica intr-una a spiritelor nevazute.

4. Pierzi inelul si tot nu imbatranesti

Sauron ring

Una din cele mai frapante scene din acest film o constituie cea in care apare Bilbo Baggins la Rivendell. Vedem cum, desi este destul de vioi pentru aniversarea sa de 111 ani, data urmatoare cand se intalneste cu Frodo arata neschimbat. Concluzia logica ar fi ca despartirea de inel sa faca ca anii sa-l ajunga din urma pe Bilbo. Dar Bilbo nu e singurul la care intalnim aceasta dilema. La Gollum, de exemplu, intalnim aceeasi situatie in care anii par sa nu se simta ca au trecut peste el. Daca ii calculam varsta, observam ca la 500 de ani el inca mai poate sa fie vioi si sa se strecoare printre stanci.

3. Gandalf si Inelul versus Sauron

Gandalf

De mult timp, fanii dezbat asupra unei probleme: care din cele doua personaje ar castiga intr-o lupta? Stapanul Inelelor, cu atatea personaje in cadrul sau, ofera posibilitatea unei astfel de dezbateri, mai ales una care sa-l includa si pe Sauron.

De data asta, insa, autorul insusi este cel care ne da o mana de ajutor. Intr-una din scrisorile catre fanii sai, Tolkien a descris o asa-zisa lupta intre Gandalf, care detinea Inelul, si Sauron. Din cate spune in scrisoare Tolkien, se pare ca lupta ar fi fost una destul de apropiata. Adevaratul stapan al inelului ar fi tot Sauron si, astfel, s-ar putea gasi o cale de a-l ajuta pe acesta in batalie.

2. Orcii nu au nici un sens

orci stapanul inelelor

Orcii sunt niste elfi corupti, in loc sa fie o rasa total diferita. Insa apare o intrebare esentiala? Cum se inmultesc orcii? La subiectul asta vedem cum filmul triseaza un pic cand il arata pe Saruman care reproduce orcii din coconi. Desi unele date se refera la orci ca la niste rase ca toate celelalte, ne putem intreba pe buna dreptate unde sunt femeile din aceasta rasa. Cu siguranta, in Stapanul Inelelor, acestea nu apar a fi mentionate in nici un loc.

Si ca sa continuam un pic discutia despre cei mici, de ce copiii acestor elfi transformati sunt tot orci si nu elfi?

1. Gimli si Legolas: frati pana la capat

Gimli si Legolas

Filmele lui Peter Jackson subliniaza cu mult umor relatia dintre Gimli si Legolas, o pereche neobisnuita de oameni care fac parte din rase total diferite. Au o legatura speciala care a fost faurita de-a lungul razboiului si multi cinefili se intreaba ce se va intampla cu cei doi in cele din urma. Completarea la Intoarcerea Regelui ofera un raspuns, pe cat de adorabil, pe atat de improbabil. Dupa ce Aragorn moare, Legolas construieste o barca si porneste catre Valinor, unde s-au dus elfii si toti cei care au purtat inelul. Acolo este taramul unde toti muritorii devin nemuritori. Legolas se duce spre Paradis si il ia si pe Gimli cu el.

Add Comment