Top 10 Cele Mai Scumpe Ceaiuri Din Lume

Ceaiul este cultivat in principal in Asia, mai ales ales in China. Tipul cel mai raspandit este Camellia sinensis, cunoscut mai ales pentru efectele sale medicinale. Istoria poporului chinez este presarata de mituri despre Shennong, cel care a inventat ceaiul, pe care oamenii au inceput sa-l bea incepand cu secolul al 10-lea. Diferite tipuri de ceai negru si verde s-au raspandit in toata lumea din China, incepand cu acel moment. Unele dintre ele sunt foarte scumpe, din diferite motive pe care o sa le aflam in lista de mai jos.

10. Ceaiul din flori de Tienchi

Cunoscut in interiorul laboratoarelor drept Panax Notoginseng, care inseamna “bauturile care vindeca”, Tienchi este, in principal, un produs chinezesc. Este folosit in China pentru a trata insomnia. Ceaiul este un antioxidant care ajuta a intarirea sistemului imunitar. Acum, un pachet din acest ceai revigorant costa 170$.

9. Ceai Silver Tips Imperial

Pentru aproximativ 400 de dolari pe kilogram, ceaiul Silver Tips Imperial este vandut in India. Ceaiul este cultivat in ferme speciale si se recolteaza in acele zile ale lunii cand e luna plina. Ceaiul a preluat denumirea “Silver”  deoarece frunzele de ceai au culoarea argintie.

8. Ceai Gyokuro

In limba chineza, cuvantul “gyokuro” inseamna roua bijuteriilor. Frunzele de ceai trebuie tinute departe de soare inainte de recoltare. Ceaiul este plantat in Uji, Japonia si apoi este exportat in diferite parti in intreaga lume. Totusi, nu toata lumea isi permite pretul sau ridicat de 650$.

7. Poo Poo Pu-erh

Numele acestui ceai nu este o coincidenta sau o gluma, ci numele spune tot. Ceaiul nu este facut din frunzele plantei ci este reprezentat de excrementele (“poo poo”) diferitelor insecte. Insectele se presupune ca traiesc pe ceai toata viata lor, iar apoi oamenii consuma excrementele acestora si le gasesc chiar delicioase. Acest ceai se fabrica in Yunnan, China, si este vandut cu 1000$.

6. Ceai Muguri de Aur Galben

Cultivati in special in Singapore, mugurii galbeni sunt taiati numai intr-o singura zi din an si sunt vanduti numai in Singapore, lucru destul de trist. Ceaiul are culoare galbena deoarece mugurii sunt pictati cu aur, asa ca te-ai astepta ca pretul sa fie chiar mai mare de atat. Un kilogram de muguri galbeni  costa 3000$.

5. Ceai Tieguanyin

Aici nu mai e vorba de culoare sau de lipsa exportului, totul tine doar de calitate. Tieguanyin este genul de ceai care poate fi fiert de mai multe ori, dar isi pastreaza acelasi gust si miros. Deci, 3000$ pot fi cumva justificati. Numele sau, Tieguanyin, este dupa unul din zeii budisti, lucru ce il face si mai pretios.

4. Vintage Narcissus

Ceaiul Wuyi Oolong a primit porecla Narcis din mitul antic de origine chineza. De-a lungul istoriei, acest ceai rar a fost vandut la diferite persoane in licitatii, dar a ajuns in cele din urma in China, acolo unde ii era locul. Ultima data cand a fost licitat a primit un pret de 6500 de dolari pentru numai un kilogram.

3. Ceaiul Panda Dung

Spre deosebire de ceaiul Poo Poo, ceaiul Panda Dung nu este un excrement Panda pe care tu sa-l bei. In schimb, excrementul se foloseste ca ingrasamant pentru cultivarea unui anumit tip de ceai, care a primit numele sau. Ceaiul este extrem de scump, costand 7000 de dolari.

2. Ceaiul PG Tips Diamond

Motivul pentru care ceaiul PG Tips Diamond este scump, poate fi usor de intuit. Pachetele de ceai sunt facute din diamante, dar de ce? Acest lucru s-a intamplat pentru a colecta bani pentru acte de caritate, iar apoi ideea a parut atragatoare pentru producatori care au inceput sa-l vanda pentru 13000 de dolari un singur pachet.

1.Ceaiul Da-Hong Pao

Facut dintr-un copac foarte rar, acest ceai este cunoscut pentru efectele sale tamaduitoare care pot salva vieti, acest lucru ducand la un pret de un milion de dolari. Este un ceai negru, puternic oxidat care creste in Muntii Wuyi. Da-Hong Pao este ceaiul folosit la intampinarea oaspetilor importanti care ajung in China.

Add Comment