Top 10 Cele Mai Scumpe Fructe Din Lume

Aceasta lista cuprinde cele mai scumpe fructe din lume si vei fi surprins sa afli ca cele mai multe provin din Japonia. Unele dintre acestea cresc numai in Japonia si nicaieri in alta parte, iar altele exista in diferite parti ale lumii, dar cele mai scumpe copii sunt cele din Japonia.  De ce se intampla acest lucru? Motivul este adanc inradacinat in sistemul lor politic. Daca sunteti interesati, cititi mai departe. Acolo exista un foarte mare respect pentru muncitorii din sectorul agricol, astfel ca, in perioada alegerilor, votul acestora cantareste mai mult decat al oricarei persoane din Japonia. Asadar, programele electorale tind sa sublinieze nevoile muncitorilor si sa le ofere acestora ceea ce au nevoie si chiar mai mult. In plus, daca muncitorii au votat cu cineva care nu si-a tinut promisiunile, il pot demite!

Vedeti, de aici rezulta recolte bune, sanatoase, chiar daca sunt cele mai scumpe.

10. Pepenele Densuke

Densuke creste numai in Japonia si este vandut pentru aproximativ $ 121. Motivul pentru care sunt asa de scumpi (sunt doar pepeni, sa stii) este ca sunt cultivati numai o suta in fiecare an. Acest pepene se cultiva intr-o insula in Hokkaido unde fructul se face foarte dulce.

9. Marul Sekai-ichi

Un mar 21 de dolari, unul singur! Aceasta este adevaratul sens al cuvantului “scump”. Aceste mere se cultiva in Japonia si exportatorii spun ca sunt udate cu miere si nu se foloseste niciun tratament. Aceasta informatie din urma ar putea fi reala, deoarece japonezii au o mare dragoste pentru fructe, asa ca te poti astepta sa fie totul natural.

8. Pepenii Yubari King

Din nou in Japonia, unde doi pepeni costa 225 de dolari. Aceste fructe se cultiva pe terenurile din Hokkaido, deci stii deja ca sunt scumpi pentru ca sunt extraordinari de dulci. Fermierii ii trateaza cu atata respect, ca le-ar pune inclusiv palarii in zilele insorite.

7. Ananasul

Acest ananas creste in Anglia in gradinile cunoscute sub numele de Gradinile Pierdute Helligan. Pentru cresterea acestei plante, in gradini este utilizat fertilizatorul natural. Excrementele cailor, urina si gunoiul sunt utilizate numai la fertilizarea solului. Te- ai astepta la un gust diferit, dar nu te-ai astepta la pretul de 1600 de dolari.

6. Capsunile Arnaud

Pentru un milion de dolari poti cumpara un manunchi de capsuni in Louisiana. De ce un asa pret? Capsunile sunt pline de diamante si asa le vand in restaurantul Arnaud.

5. Struguri Ruby Roman

Vanduti cu 6400 de dolari, strugurii Ruby Roman cresc in Japonia si au dobandit acest pret la o licitatie, cu 3 ani in urma.  Cei 5 struguri au toti aceeasi dimeniune si aceeasi cantitate de zahar in ei!

4. Dekopon

Fruct obtinut prin incrucisarea portocalei si mandarinei, se spune ca dekoponul este foarte delicios. Este cultivat in principal in Japonia si apoi este mutat in Statele Unite. Sase fructe din acestea sunt vandute cu 79 de dolari.

3. Mango Northern Territory

Fructul mango northern territory este cultivat in Australia. Douasprezece fructe mango din acestea costa 50,000 de dolari.  Aceste fructe nu au nimic special in afara faptului ca sunt vandute pentru acte de caritate.

2. Mango Egg of Sun

Doua fructe de mango sunt vandute in Japonia in 2014 pentru 3662 de dolari. Taiyo no Tamago este eticheta vanzatorului. Aceasta eticheta inseamna “ouale soarelui” si ca multi fermieri de fructe si vanzatori respecta reguli stricte pentru obtinerea unor fructe perfecte.

1. Kyoho

Kyoho sunt struguri violet, un pic duri la exterior. Cu toate acestea, fructul este plin de suc in interior si foarte bun la gust, ca sa nu mai spunem ca este si foarte apetisant.

Add Comment