Top 10 Moduri Surprinzatoare De A Jigni Oamenii Din Alte Tari

jignire

Daca planuiti sa calatoriti in strainatate, trebuie sa fiti constienti de faptul ca in diferite regiuni culturile pot varia foarte mult. Ceea ce poate parea un lucru obisnuit in tara dumneavoastra, va poate aduce in mijlocul unei incaierari sau puteti chiar sa va alegeti cu un deceniu intr-un lagar de munca din Orientul Mijlociu daca nu sunteti atenti. Pentru a va face o idee referitoare la ceea ce vrem sa spunem, aruncati o privire pe top 10 cele mai suprinzatoare moduri de a jigni oamenii din alte tari.

10 moduri de a jigni oamenii din alte tari

10. Fara lovituri pe cap!

In tarile budiste, este un gest ofensator sa lovesti pe cineva peste cap, deoarece capul este perceput ca fiind locul unde se afla sufletul. In orice caz, in general este extrem de ofensator sa lovesti pe cineva peste cap oriunde ai merge.

9. Intarzie la cina!

In Argentina este considerata o insulta sa ajungi la timp la o intalnire la cina, caci s-ar putea sa pari lacom. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care se intalnesc cu partenerul la un restaurant. Prin urmare, este cel mai bine sa intarzii in mod accidental. Daca ajungi mai devreme, s-ar putea sa-ti doresti sa te ascunzi undeva, pana cand constati ca persoana cu care te intalnesti a sosit.

8. Fii politicos!

In Japonia, este considerat ofensator sa pui cartea de vizita a unei persoane in buzunarul de la spate sau sa o pui pe birou, intrucat schimbul de carti de vizita in Japonia este o practica onorabila. In schimb, trebuie sa pastrezi cartea de vizita pana se termina intalnirea, sa o pui in buzunarul de la sacou sau sa o pui in mod expres in portofel. In orice caz, asigura-te ca multumesti si ca iti arati aprecierea si interesul prin diferite gesturi.

7. Tine-ti degetele acasa!

In Filipine, daca chemati pe cineva cu degetul inseamna ca va adresati unei persoane ca unui caine si este o ofensa majora. De fapt, s-ar putea chiar sa va alegeti cu degetul rupt drept pedeapsa. Desi acest lucru ar fi suficient sa va descurajeze de la o vizita in Filipine, trebuie sa aveti grija sa va tineti degetele acasa daca, totusi, va hotarati sa vizitati tara.

6. Nu zambi in Coreea!

In Coreea, simplul fapt de a-i zambi unui strain este considerat a fi un lucru nepoliticos, deoarece coreenii inteleg prin acest gest ca tu ii consideri prosti. Sa zambesti unui strain in Coreea este echivalent cu a-i zambi unui copil. Acest pas gresit ar trebui evitat in orice cartier coreean peste care dai oriunde in lume.

5. Da/Ok!

In timp ce in Statele Unite ale Americii punand degetul mare si aratator impreuna sub forma unui “O” este o referire la lucruri ca fiind “OK”, acest gest in Rusia capata conotatii sexuale si este echivalent cu a numi pe cineva “un vagin”. Cu toate ca nu ti-ai dori sa faci aceasta greseala nicaieri in lume, Rusia ar trebui sa fie in fruntea listei cu locuri unde nu ar trebui sa-i jignesti pe oamenii necunoscuti.

4. Pastreaza-ti nasul curat!

In Japonia, este considerat dezgustator suflatul nasului in public. De fapt, cuvantul japonez pentru “mucoasa nazala” este, literalmente, “rahat din nas”. Prin urmare, este indicat sa te scuzi si sa mergi la toaleta, sa iti sufli nasul in privat si sa te speli pe maini inainte de a te intoarce la grup.

3. Reguli pentru baut

Cand vizitezi Marea Britanie sau Australia, ar trebui sa tii cont de faptul ca se considera de bun gust ca fiecare persoana de la masa sa plateasca “o runda” pentru grup. Ai grija, daca vei cumpara prea multe, vei parea ca faci pe grozavul, in timp ce,  daca vei lua prea putine, vei parea nepoliticos.

2. Tine semnul pacii spre tine!

In Regatul Unit si Republica Irlanda un semn de pace cu palma inspre exterior este ca si cum ai plesni pe cineva. Daca trebuie sa aratati semnul pacii, asigurati-va ca o faceti cu dosul palmei in exterior. Un semn de pace cu dosul palmei spre destinatar este considerat un semn de pace adevarat. In timp ce majoritatea oamenilor ar recunoaste probabil orice semn al mainii ca o incercare de a face semnul pacii, mai ales cand este vorba de un strain, cel mai bine este sa urmati obiceiurile locale, astfel incat sa nu jigniti fara sa vreti pe cineva.

1. Mancatul cu mana stanga

In anumite parti ale lumii, unde lipsa apei inseamna ca igiena de baza nu este o rutina, este un lucru obisnuit ca mana stanga sa fie rezervata pentru “activitatile de la baie”. Mancatul cu mana stanga este una din modalitatile surprinzatoare de a-i jigni pe oamenii de aici. Prin urmare, ar trebui sa mananci intotdeauna cu mana dreapta si sa nu atingi niciodata mancarea cu mana stanga atunci cand vizitezi Orientul Mijlociu, India sau Africa.

Add Comment