Top 5 Cele Mai Lungi Nume de Localitati din Lume

Cele Mai Lungi Nume de Localitati din Lume

Lumea este cu adevarat un loc ciudat si minunat, plin de frumusete, ras si unele locuri foarte ciudate.

De la strada Virgin Street la Bucket of Blood Street si unele care pur si simplu va provoaca puterea plamanilor.

Aici vom analiza cele mai lungi nume de locuri din lume, dar, pentru siguranta dumneavoastra, va rugam sa beti un pahar mare de apa si sa respirati adanc inainte de a incerca sa le pronuntati.

Sa trecem la treaba!

Azpilicuetagaraycosaroyarenberecolarrea

Locul al cincilea este ocupat de Spania cu acest loc de 39 de litere, care nu este nici pe departe un concurent pentru primul loc, dar este totusi extraordinar.

Situat in Azpilkueta, Navarra, este un loc in limba basca pentru „Campul mic de penel inalt din Azpilkueta”.

Navarra este una dintre cele mai ecologice regiuni din Europa, cu peste 70 % din energia electrica provenind din surse regenerabile, iar pentru o lunga perioada de timp a fost considerata de UE ca fiind rezultatul ideal pentru intreaga Europa.

Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein

Aflata pe locul al patrulea, foarte aproape, cu 44 de litere, aceasta ferma este situata in provincia de nord-vest a Africii de Sud.

In limba afrikaans inseamna „Izvorul unde doi bivoli au fost ucisi cu un singur foc de arma” si detine titlul pentru cel mai lung toponim de un singur cuvant din Africa.

Anton Goosen are un cantec intitulat „Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein” pe albumul sau Putonnerwater din 2014.

Africa de Sud pare sa iubeasca numele de locuri lungi, ei au si cel mai mic „Bovenendvankeelafsnysleegte”, o ferma din Upper Karoo, si, desi acesta nu intra in aceasta lista speciala, este totusi, fara indoiala, impresionant.

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg

Pe locul trei, cu un numar ceva mai impresionant de 45 de litere, se afla SUA.

Lacul Chaubunagungamaug, numele prescurtat si mai comun pentru aceasta locatie de altfel frumoasa, se afla in Webster, Massachusetts.

Derivat din limba Nipmuck, acesta inseamna „Loc de pescuit la granita – Loc de intalnire neutru” si este cel mai lung toponim oficial dintr-un singur cuvant din Statele Unite.

Acesta a aparut, in toata splendoarea sa, ca o potentiala adresa de strada pentru hanul fictiv Dragonfly Inn din serialul TV Gilmore Girls.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllllantysiliogogogoch

Pe locul al doilea, cu 58 de litere, se afla o locatie mult mai aproape de casa pentru mine, Tara Galilor.

Cunoscut si sub numele de Llanfair PG sau Llanfairpwll, acesta este cel mai lung toponim din Europa, multi crezand ca detine titlul mondial.

Llanfair PG inseamna in galeza „Biserica Sfanta Maria intr-o scobitura de alunis alb, langa vartejul involburat al bisericii Sfantului Tysilio cu o pestera rosie”.

Pentru oricine se gandeste sa incerce sa pronunte acest lucru, Blackadder a spus-o cel mai bine: „Ai nevoie de o jumatate de halba de flegma in gat doar pentru a pronunta toponimele”.

Numele a fost folosit ca parola pentru cartierul general al lui Dildano in filmul cult „Barbarella” din anii 1960.

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu

Pe locul 1, Noua Zeelanda, cu un numar uimitor de 85 de litere!

Taumata este varianta prescurtata a acestui mastodont.

Este situat in nordul insulei si inseamna in limba Maori „Varful unde Tamatea, omul cu genunchii mari, cataratorul de munti, inghititorul de pamant care a calatorit, a cantat la flautul sau nazal pentru iubita sa”.

Acesta este, conform Guinness Worlds Records, oficial cel mai lung toponim din lume.

Taumata apare in numeroase cantece si in cultura populara, inclusiv in piesa „The lone Ranger” a lui Quantum Jump si, in mod ciudat, intr-un jingle Mountain Dew.

Add Comment