Top 5 oameni cu puteri supranaturale

 

Cu totii avem eroii nostri din copilarie si ne-am dorit sa avem puterea lui Hulk, sa zburam ca Superman, sau sa ne plimbam in Batmobil. Se pare ca in spatele acestor povesti exista si o urma de adevar. Exista printre noi si superoameni care fie au fost proiectati biomecanic sa reziste mai bine sau sa dezvolte puteri mai mari, ori au fost antrenati sa foloseasca anumite simturi la capacitate maxima. Cel mai relevant exemplu al zilelor noastre este Michael Phelps, cel mai medaliat olimpic al tuturor timpurilor. Americanul are o problema cu secretia acidului lactic, anomalie care il ajuta sa fie mult mai rezistent la efort decat colegii sai.

Tim Cridland – Regele torturii

timcridland

Personajul sus mentionat a reusit chiar sa isi construiasca o cariera si sa castige bani de pe urma expunerii la tortura. Sub denumirea de Zamora, Regele torturii, el a reusit sa atraga atentia audientei de-a lungul a cateva decenii.

Doctorii au identificat acest fenomen ca fiind o forma rara a unei boli in care indivizii nu simt durere absolut deloc. Tim a sustinut show-uri in care a inghitit sabii in flacari, a stat intins pe pat de cuie in timp ce multimea il arunca in sus. Americanul a intrat in cartea recordurilor cu numerele sale.

Wim Hof -Omul de gheata

omuldegheata

De cate ori nu te-a luat frigul cand ai vazut un lac inghetat sau un hotel de gheata? Protagonistul nostru are abilitatea de a rezista la temperaturi foarte scazute. Olandezul detine recordul la cea mai lunga baie cu gheata: 1 h 52 minute.
Numele de omul de gheata l-a capatat atunci cand a escaladat muntele Kilimanjaro intr-un sort, fara alt echipament special. Intrebat cum de rezista la aceste temperaturi scazute, Wim a spus ca meditatia este cea care il ajuta sa isi porneasca „termostatul intern”.
O echipa de cercetatori au analizat cazul Hof si au confirmat ca este vorba despre un control constient, supraomenesc, asupra sistemului autonom nervos.

Calugarii Tibetani- practicanti Tummo

calugaritibetani

Dupa atatea povesti cu bai de gheata, ajungem la polul opus, acolo unde calugarii din Tibet au gasit calea de a produce caldura intensa prin meditatie.
Tummo este o practica yoga menita sa concentreze toata caldura corpului intr-un singur punct. Ce este impresionant la aceasta meditatie a yoghinilor tibetani? Produc aceasta caldura excesiva fara a misca cel putin un muschi. La demonstratiile publice pe care le-au sustinut practicantii Tummo, publicul aseza prosoape tinute in gheata, pe spatele calugarilor. Rezultatul: in mai putin de o ora acestea se usuca. Aceasta capacitate umana de a reusi sa produca temperaturi exagerat de mari nu a fost explicata stiintific pana acum.

Ben Underwook- Capacitatea de a vedea prin sunet

ben-underwood

Nascut in 1992, ben a suferit de cancer la retina si a fost nevoit sa suporte o interventie chirurgicala la ambii ochi inca de la varsta de 3 ani. Ben nu a fost o victima normala a orbirii, nu a folosit baston ajutator si nici nu a fost insotit de un caine de companie dresat. Asta pentru ca superom-ul nostru a invatat sa vada prin sunete. La varsta de 5 ani a invatat sa foloseasca ecolocatia pentru a depista obiectele ce-l inconjoara prin interpretarea sunetelor pe care aceste le produc. Aceasta aptitudine o mai au delfinii si liliecii care reusesc sa „vada” prin sunete.
Datorita acestei aptitudini, el a avut o copilarie normala, a jucat fotbal, s-a dat cu skate-ul si a tinut pasul cu ceilalti colegi ai sai in aproape toate activitatile.
Din pacate, la varsta de 16 ani, in anul 2009, Ben Underwook a pierdut lupta cu cancerul.

 Isao Machii – Noul Samurai

noulsamurai

Isao a surprins audienta cu indemanarea deosebita a sabiei de samurai. El a reusit sa taie un proiectil lansat cu un pistol, proiectil ce se indreapta spre el cu o viteza de peste 300 km pe ora. Pentru a taia proiectilul, samurai-ul are o capacitate supraomeneasca de a anticipa pozitia obiectului ce urmeaza a fi lovit. El se foloseste simultan de simturile auditive si vizuale, dupa care reactioneaza cu o viteza care nu intra in topologia umana.
Asta ne face sa il consideram pe Machii un supraom.

 

 

Add Comment