Top Filme cu Vampiri si Varcolaci

Ecranizarile cinematografice cu vampiri si varcolaci nu reprezinta nici pe departe o “gaselnita” a vremurilor moderne, inca din 1912 fiind produs “The Secrets of House No. 5 (Rusia)”. Astfel de filme in care vampirii si varcolacii aduc in prim plan povesti fabuloase sunt preferate de cinefili de toate varstele, motiv pentru care industria cinematografica propune cel putin 10 titluri noi pe an, din aceasta sfera.

Top 5 Filme cu Vampiri si Varcolaci

Dracula

Romanul lui Bram Stocker a reprezentat sursa de inspiratie pentru numeroase ecranizari, doar ca filmul regizat de Francis Ford Coppola este considerat cel mai reusit dintre toate cu acelasi subiect –  la succesul sau contribuind in mod substantial si distributia asigurata de nume mari in cinematografie: Gary Oldman, Winona Ryder si Anthony Hopkins.

Cumplit si seducator sunt doi termeni care se completeaza perfect in cazul personajului Dracula – un conte care din dorinta de a-si razbuna sotia renunta la Dumnezeu si se transforma in vampir. Dupa veacuri, hotaraste sa ia forma umana. Damnarea si izbavirea, pasiunea si groaza, renuntarea si sacrificiul, se impletesc aproape de perfectiune intr-o productie cinematografica capabila sa isi tina publicul in suspans pana la final.

Nosferatu – Simfonia Groazei

Foarte adevarat, vorbim despre un film mut ecranizat in 1922, dar “Nosferatu, eine Symphonie des Grauens” nu poate lipsi dintr-un top cu filme cu vampiri. Pe seama actorului principal, Max Schreck, circula legenda potrivit careia  ar fi fost cu adevarat vampir, o legenda alimentata si de faptul ca nu a fost vazut nici macar de colegii din timpul filmarilor fara machiaj.

Cele trei personaje principale – Orlok, Hutter si Ellen – vor reusi sa-i tina aproape de ecran pe toti cei care vizioneaza acest film, pasionati de filmele de groaza.

Blood and Chocolate

“Blood and chocolate” nu putea sa lipseasca din acest top nu neaparat pentru ca a fost produs in Romania, ci pentru ca reprezinta un amalgam inspirat de dragoste, horror, mister si fantezie. Vivien Gandillon este un varcolac terorizat de propria personalitate caruia nu-i place deloc postura in care se afla. Desi timp de 10 ani traieste ca lup singuratic intr-o padure, decide sa revina printre oameni si se stabileste in Bucuresti unde se angajeaza intr-o ciocolaterie, iar noptile si le petrece prin baruri underground.

Actiunea filmului poarta cinefilul intr-o lume mai putin cunoscuta de cei multi, punandu-se accent pe capitala romaneasca boema, culturala, artistica, misterioasa.

Van Helsing

Un film pe care doar cei mai curajosi il pot urmari fara sa le dea ulterior cosmare. In aceasta productie de groaza si actiune se intalnesc Contele Dracula, monstrul lui Frankenstein si varcolaci. Asadar, vampiri si varcolaci adunati intr-un singur loc – horor!

Trimis de Vatican sa-l opreasca pe Dracula de a mai face ritualuri sangeroase, Van Helsing se vede pus in situatia de a trebui sa elimine toate fortele raului din lume. In misiunea pe care o are este insotit de un aliat,  Carl, dar si de printesa tiganca care li se alatura ulterior. Cum va reactiona Van Helsing cand va afla ca intr-un trecut indepartat a avut multe de impartit cu Dracula? Interesant de vazut!

Twilight

Nu in ultimul rand, Twilight. De fapt, seria de filme Twilight. Primul film din aceasta serie produs in 2008 a urcat in box-office-ul cu o viteza ametitoare, fiind un fenomen in SUA, cu incasari uriase. In toate filmele ce fac parte din aceasta saga, personajele principale, Bella si Edward, experimenteaza o serie de intamplari.

In “Amurg”, cei doi se cunosc si se indragostesc unul de celalalt, desi Edward si familia sa sunt vampiri. In “New Moon”, Bella isi doreste mult sa faca parte din lumea vampirilor. In “Eclipse”, vampirii si varcolacii se aliaza pentru a o apara pe Bella. In “Breaking Dawn” (1) Bella si Edward se casatoresc, dar sunt supusi unei noi serii de pericole, iar in “Breaking Dawn” (2) Bella este in sfarsit transformata in vampir. Twilight include o serie de filme, toate blockbustere internationale, cu milioane de fani.

Add Comment