5 Trucuri interesante pe care le poti face cu iPhone

iOS este sistemul de operare dezvoltat de Apple pentru modelele pe care le comercializeaza, atat pentru telefoane cat si pentru tablete. Desi este folosit la o scara mult redusa fata de Android, OS-ul american si-a castigat reputatia prin stabilitate si simplitate in utilizare.

 

Incarcarea in modul Airplane dubleaza viteza de incarcare

S-au facut teste care au demonstrat ca incarcarea telefoanelor sau tabletelor Apple in Airplane mode, dubleaza viteza de incarcare a acestora. Evident asta duce la imposibiliatea utilizarii datelor si a apelurilor de tip voce, dar ramane o varianta buna atunci cand esti grabit si doresti incarcarea bateriei intr-un timp cat mai scurt posibil.

Functia “Go back fast”

Atunci cand esti in una din aplicatiile Mesaje, Mail sau Safari poti reveni rapid la pagina anterioara printr-un slide cu degetul pe ecran de la stanga la dreapta. Pagina nou deschisa va disparea si vei reveni in pagina anterioara de mesaje, mail sau pagina web anterioar deschisa. Functia este folositoare in situatiile in care accesarea butonului “back” aflat in partea din stanga sus a ecranului devine incomoda pentru cei cu mana mica.

Afisarea orei la care a fost primit un mesaj

Pentru a vedea ora la care a fost primit un mesaj, se va face slide pe mesajul dorit din partea stanga spre dreapta. Aceasta functie poate fi folosita pentru mesajele de tip text. Pentru mesajele din alte aplicatii ca Facebook Messenger, se va face dublu tap (atingerea ecranului de 2 ori consecutiv). Unele aplicatii, cum ar fi WhatsApp, au deja integrata functia de afisare a orei in partea din dreapta a mesajelor.

Punct si spatiu

Prin actionare butonului de space de doua ori simultan, se va aduga automat un punct si un spatiu. Functia permite scrierea mult mai rapida a mesajelor text, dat fiind faptul ca, pentru inserarea caracterului punct, tastatura ar trebui schimbata in modul numeric si apoi revenire la modul text.

Print Screen – captura de ecran

De multe ori vrem sa impartasim experiente cu prietenii si pentru asta avem nevoie de o captura de ecran. iOS-ul permite acest lucru prin actionarea simultana a celor 2 butoane principale: Power Button(aflat in partea superioara a telefonului) si Home Button (cel aflat in partea de jos a ecranului). Imginea nou creata se va regasi in Imagini si poate fi trimisa ca poza pe orice aplicatie care are acces la imaginile din telefonul tau.

Add Comment