Top 10 Adevaruri Despre Televiziune

Ziua Internationala a Televizunii cade pe 21 noiembrie in fiecare an, potrivit unei hotarari a Natiunilor Unite din decembrie 1996.

 

1.Nicio tara nu a votat contra deciziei, desi delegatul Statelor Unite a fost de parere ca o Zi Internationala a Televizunii e o “pierdere de timp si de bani”.

2.Desi John Logie Baird nu a inventat televiziunea pana in anul 1926, cuvantul “televizor” pentru o astfel de inventie exista inca din 1907.

3.Prima data cand s-a utilizat abrevierea “TV” pentru “televiziune” a fost in anul 1948.

4.Potrivit unui sondaj de opinie din 2015, 95% dintre caminele din Marea Britanie detin cel putin un televizor functional.

5.Primul televizor al lui Baird a fost realizat dintr-o cutie veche de palarie, lumini de bicicleta, foarfece, ace de cusut, o cutie de ceai si ceara pentru a le lipi pe toate la un loc.

6.In general, o persoana de peste patru ani din Marea Britanie urmareste cam 3 ore si 36 de minute de programe televizate in fiecare zi.

7.Veniturile totale anuale din vanzarea internationala a emisiunilor britanice trece de un miliard de lire sterline.

8.Prima difuzare de afara de pe televiziunea britanica a fost incoronarea regelui George al VI-lea in 1937.

9.In Regatul Unit, finala Cupei Mondiale din 1966 inca este programul care a avut cea mai mare audienta, cu putin peste difuzarea inmormantarii printesei Diana.

10.”Viata nu imita arta, imita televiziunea proasta”. (Woody Allen)

Add Comment