50 Lucruri Despre Australia

australia

Australia este o tara fascinanta, care adaposteste numeroase peisaje si animale salbatice uimitoare, cu cladiri si repere faimoase pe care multi calatori isi doresc sa le vada.

Fie ca este aproape de tine sau foarte departe de casa, iata cateva fapte impresionante despre acest loc incredibil.

 1. Cu mult timp in urma, in istoria Australiei, populatia indigena a fost stabilita pe aceste meleaguri timp de aproximativ 50.000 de ani inainte de sosirea britanicilor.
 2. Vei gasi mai multi canguri decat oameni!
 3. Australia este o insula, si este o insula mare de altfel. Drept urmare, puteti vizita peste 10.000 de plaje din intreaga tara.
 4. Ursii Koala sunt populari in Australia, desi exista de 10 ori mai multe camile decat koala.
 5. In aceasta tara nu exista o Declaratie a drepturilor, ceea ce o face singura tara occidentala care omite acest lucru din sistemul sau guvernamental.
 6. Arabia Saudita importa camile din Australia.
 7. In Australia exista atat de multe tipuri de specii diferite, incat doar 25% dintre ele au fost descoperite si sunt cunoscute de oameni. Raman astfel 75% care sunt total nedescoperite pana in prezent.
 8. In Australia, exista un munte numit Muntele Dezamagirii. Aparent, privelistea era atat de dezamagitoare incat nu exista un nume mai bun pentru el.
 9. Vreti sa mergeti la un Burger King? Nu il veti gasi in Australia, dar veti gasi acelasi lant de fast-food, dar sub numele de Hungry Jacks.
 10. Potrivit unui sondaj realizat in Marea Britanie, aproximativ 10% din populatie credea ca Luna este mai aproape decat Australia.
 11. Autostrada 1 din Australia este cea mai lunga autostrada din lume, avand o lungime totala de aproximativ 9.000 de mile.
 12. Este o tara atat de mare si, cu 91% din suprafata ocupata de vegetatie, este si o tara foarte prospera.
 13. Emblema florala nationala este wattle, o floare care a fost aleasa in 1912.
 14. In Australia exista aproximativ 200 de tipuri diferite de rase si culturi, ceea ce o face una dintre cele mai multiculturale natiuni din lume.
 15. Chiar si in 2018, politicienii au discutat despre designul steagului australian si daca ar trebui schimbat. Steagul incorporeaza inca Steagul Uniunii din Regatul Unit, care nu este o reflectare reala a vietii moderne din Australia.
 16. In 1902, femeile au primit dreptul de vot in Australia. Acest lucru a facut ca tara sa fie a doua din lume care a implementat acest lucru.
 17. Nicaieri nu exista o rata mai mare a jocurilor de noroc decat in Australia, peste 80% dintre adulti fiind implicati in mod regulat intr-o forma sau alta de pariuri sau jocuri de noroc.
 18. Ziua Australiei are loc in fiecare an la 26 ianuarie si este o sarbatoare a diferitelor culturi, rase, religii, credinte si opinii.
 19. Carnea de cangur este disponibila pe scara larga, iar multor oameni le place aceasta carne pentru continutul sau scazut de grasimi.
 20. In Australia se produc peste un trilion de sticle de vin in fiecare an. Desi o mare parte din vin ramane in interiorul tarii, exista si o piata de export infloritoare catre restul lumii.
 21. In Australia exista mai multe orase mari, printre care Sydney si Melbourne. Canberra a fost aleasa drept capitala ca urmare a unei dezbateri continue intre Melbourne si Sydney cu privire la alegerea capitalei.
 22. Cizmele Ugg, popularele incaltaminte de iarna confectionate din piele de oaie, isi au originea in Australia.
 23. Mai mult de 70% din populatia australiana practica in mod regulat o forma de sport, desi peste 25% din populatia tarii este considerata obeza.
 24. Nu numai ca Australia este cel mai plat continent de pe Pamant, dar este si cea mai mare insula de pe Pamant.
 25. Cel mai mare producator de aur din lume se afla in Australia. In loc sa fie gasit intr-unul dintre marile orase, sediul sau este un mic oras numit Kalgoorlie.
 26. In ciuda faptului ca este a sasea tara ca marime din lume si ca gazduieste mai multe orase mari, in Australia traiesc doar 24 de milioane de oameni.
 27. Dupa China, cel mai mare numar de oi poate fi gasit in Australia. Cu mult mai multe oi decat oameni, exista aproximativ 100 de milioane de astfel de animale in intreaga tara. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca Australia este unul dintre principalii producatori de lana din lume.
 28. Casa a numerosi crocodili, in fiecare an are loc cel putin un accident mortal in care sunt implicate aceste creaturi.
 29. Campionatul Mondial de Surf a fost organizat pentru prima data la Sydney, Australia, in 1964.
 30. John Batman a fost unul dintre fondatorii orasului Melbourne. Inainte de a avea numele actual, orasul era cunoscut sub numele de Batmania.
 31. Vulcanii pot fi gasiti in diferite parti ale lumii, dar Australia este singurul continent care nu are un vulcan activ.
 32. Un post de radio australian numit Joy Radio a fost infiintat in 1993 si a devenit primul post de radio pentru homosexuali si lesbiene din lume.
 33. Exista mai multi actori australieni pe scena hollywoodiana, iar Russell Crowe este adesea considerat in mod eronat ca fiind australian. Contrar credintei populare, Crowe s-a nascut de fapt in Noua Zeelanda, dar s-a mutat cu familia sa in Australia cand avea doar patru ani.
 34. Exista pana la 1.500 de specii diferite de paianjeni, iar unele dintre ele sunt otravitoare, in timp ce altele sunt total inofensive.
 35. In secolul al XX-lea, Australia a cunoscut o mare imigratie, inclusiv din partea celor de peste ocean, din tarile mediteraneene. Melbourne are una dintre cele mai mari populatii grecesti din lume, cu peste 150.000 de greci care traiesc in oras.
 36. In Australia chiar ninge in timpul iernii, iar de multe ori poate avea chiar mai multa zapada decat in Elvetia.
 37. Gardul Dingo, construit pentru a tine la distanta dingo, este cel mai lung gard din lume si se afla in Australia.
 38. Cupa Melbourne este un eveniment de curse de cai care are loc in fiecare noiembrie. Este o sarbatoare publica in Melbourne si o zi aglomerata in toate celelalte parti ale tarii.
 39. Cangurul si emu sunt amandoi prezenti pe stema Australiei. Acest lucru reprezinta natiunea care merge inainte, deoarece niciunul dintre cele doua animale nu este fizic capabil sa mearga inapoi.
 40. Aproximativ 160.000 de detinuti au fost trimisi cu barci din Anglia in Australia atunci cand tara a fost colonizata pentru prima data. Supravietuitorii au fost tinuti in lagare de prizonieri, in timp ce multi altii au murit pe drum.
 41. Serviciul de sanatate din Australia include medici care se vor deplasa cu elicopterul in zonele indepartate. Pentru multi australieni, acesta este singurul lor acces la asistenta medicala de urgenta.
 42. Cel mai curat aer si cea mai curata apa de pe pamant se gasesc in Tasmania.
 43. Marele desert Victoria este mai mare decat intregul teritoriu al Regatului Unit si este doar una dintre numeroasele zone aride ale Australiei.
 44. Imaginati-va ca jucati golf pe un teren de 850 de mile lungime? Vizitati Australia si veti gasi cel mai lung teren de golf din lume.
 45. Ornitorincul si echidna sunt singurele doua mamifere din lume care depun oua, iar ambele creaturi pot fi gasite in Australia.
 46. Camilele au fost folosite in trecut pentru a ajuta la constructii si la alte munci in intreaga tara, dar acum exista peste un milion de camile salbatice in deserturi.
 47. In aceasta tara exista 19 situri din patrimoniul mondial.
 48. Insesizabilul „urs cu picatura” a fost un animal fals creat pentru a speria turistii. Ursul aparent cadea din copaci si din alte zone, dar era in intregime fictiv.
 49. Aproximativ un sfert dintre australieni s-au nascut in strainatate.
 50. Majoritatea australienilor locuiesc in imediata apropiere a litoralului, ceea ce nu este greu de facut avand in vedere ca intreaga tara este strajuita de plaje frumoase.

Add Comment