Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
Cateva lucruri interesante despre Charlie Chaplin – Topist.ro

Cateva lucruri interesante despre Charlie Chaplin

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin nu numai ca a fost primul actor de comedie de film cu renume mondial, dar este si unul dintre putinii oameni din epoca muta de care lumea inca isi aminteste chiar si cu ajutorul filmelor ocazionale. Din Occident si pana in Orient, el a fost o adevarata senzatie.

Din dorinta de a nu alimenta cultul unui erou nesabuit, ar trebui sa recunoastem numeroasele sale esecuri personale, precum dorinta arzatoare de a avea parte de femei tinere, chiar adolescente, sau chiar si presiunea care o punea asupra iubitelor de a face avorturi.

Filme ilegale

Primul succes al lui Chaplin, ca si regizor, a fost in 1921, cu filmul „Pustiul”. De atunci, filmul a devenit cunoscut in mare parte datorita legislatiei cu privire la munca copiilor, asta ca urmare a faptului ca Jackie Coogan, colegul minor al lui Chaplin, si-ar fi pierdut marea parte a banilor castigati din film.

Probabil, astazi, filmul nu sta prea bine la capitolul audienta, avand in vedere momentele in care Vagabondul flirteaza cu un inger de copil, rol jucat de o fetita de 12 ani, pe nume Lita Grey. Ceva mai tarziu, Chaplin o lasa insarcinata pe Grey, urmand ca acestia sa se casatoreasca.

Cel mai bun film al sau

Consensul general, in ceea ce priveste filmele lui Chaplin, spune  despre acestea ca au fost cele mai bune, ba chiar unele din cele mai bune din toate timpurile. De exemplu, Institutul American de Film claseaza The Gold Rush, al lui Chaplin, pe pozitia 58 in Top 100 Cele mai bune filme ale secolului 20, iar City Lights tocmai pe pozitia 11.

Desi toata lumea ar fi crezut ca Chaplin considera aceste filme ca fiind unele dintre cele mai bune ale sale, el a pus mare pret pe un altul, si anume Contesa din Hing Kong, singurul film color pe care Chaplin a reusit sa-l faca.

Abaterea „Comunistului”

Incepand cu anul 1946, Chaplin s-a aflat sub urmarire oficiala de catre Biroul Federal de Investigatii, fiind suspectat de a fi criptocomunist. Atat de complexa a fost investigatia, incat BFI-ul a ajuns la MI5 pentru a cauta dovezi incriminatorii care sa le dea motive de a-l deporta pe Chaplin.

Desi nu s-au gasit dovezi cum ca acesta practica spionajul sau ca ar reprezenta vreun pericol pentru interesele Americii, lui Chaplin i s-a refuzat intrarea in Statele Unite in anul 1952.

In incercarea de a se gasi ceva care sa-i puna piedici in tentativa sa de reintrare, a aparut ceva relativ banal. In filmul sau,” Imigrantul ”, Vagabondul face parte din multimea de imigranti, strans legati de un zid. Momentul in care Vagabondul il loveste usor pe unul din politisti este cel decisiv pentru seful de atunci al BFI, caruia i se pare nepotrivit ca Chaplin sa locuiasca in State.

Scene sterse: Filmul

In 1918, Chaplin a decis sa incheie relatia pe care o avea cu Studiourile Essanay, debutand astfel ca regizor independent. Avand in vedere ca inca era celebru peste tot in lume, lumea cerea din ce in ce mai mult filmele sale.

Vazand asta, cei de la Essanay au venit cu o solutie devastatoare pentru cariera si viata lui Chaplin: au luat cateva filmari care, in mod normal, erau considerate aruncate si chiar si bucati dintr-un film neterminat, numit de Chaplin „Viata”. Au adus cativa actori cu rolul de a ii imita pe comicii unei trupe celebre, rezultatul final numindu-se „Triple Trouble”. Chaplin a fost atat de furios intrucat acele scene trebuiau sa ramana ascunse publicului, mai ales ca erau foarte umilitoare.

Salvatorul Disney

Cel mai mare succes al lui Chaplin a fost datorita filmului Alba ca Zapada si cei sapte pitici, din 1937. Datorita acestui film, Compania Walt Disney a devenit atat de puternica precum este astazi.

A fost un adevarat record, mai ales ca a fost si primul desen animat de lung metraj.

Se punea acum intrebarea daca publicul va fi dispus nu numai sa rada la Mickey Mouse, ci si sa empatizeze cu Alba ca Zapada. Vor fi ei, oare, speriati de desenele stranii cu copaci?

Avand in vedere succesul avut, Chaplin si Walt Disney au devenit prieteni si asociati, totodata.

Add Comment