Carti stravechi care promit puteri supranaturale

De foarte mult timp, omenirea cocheteaza cu ideea de supranatural, din simplul fapt ca se simt atrasi de dorinta de a obtine cat mai multa putere.

De-a lungul timpului, multe carti au fost dedicate acestei practici, subliniind ritualurile complicate si pline de mister care erau cheia principala in realizarea unei comuniuni cu spirite din celelalte lumi.

Papirusul magic grecesc

Papirusul magic grecesc

Vechi din secolul al doilea inainte de Hristos, acest papirus mentiona despre vraji, ritualuri si preziceri, care includeau si instructiuni de invocare a unui demon fara cap, de deschidere a usilor catre Infern si despre cum te poti proteja de bestii.

Se gasesc aici descrieri despre cum sa faci rost de un colaborator supranatural, o entitate din alta lume.

Cele mai intalnite vraji de aici sunt cele legate de preziceri. Acestea sunt un fel de ceremonii care ofera viziuni asupra viitorului. Acest papirus te poate instrui despre cum sa prevezi anumite evenimente care trebuie sa se intample, prin folosirea tamaii sau a unui copil inocent.

Picatrix

Picatrix

Picatrix este o carte veche de vraji si incantatii de magie astrologica. Scrisa, initial, in limba araba si intitulata Ghayat Al-Hakim, aceasta dateaza din secolul 11 si cuprinde cam 400 de pagini de teorie astrologica.

Pe langa asta, mai sunt vraji si incantatii pentru a canaliza energiile oculte ale planetelor si stelelor pentru a obtine putere. In felul asta, Picatrix reprezinta, probabil, cea mai cunoscuta carte de acest fel pentru obscenitatea retetelor sale magice. Aceste amestecuri macabre si, cel mai sigur, mortale, au scopul de a induce stari schimbate de constiinta si experiente nemaintalnite. Cu siguranta, aceste amestecuri nu sunt bune pentru cei slabi de inima, continand sange, secretii corporale, substante din creier, si diferite cantitati de hasis, opiu si alte plante psihoactive.

Galdrabok

Galdrabok

O carte de vraji, scrisa in limba islandeza, care dateaza din secolul 16, Galdrabok este o colectie de 47 de vraji adunate la un loc de mai multi vrajitori. Ca marea parte a magiilor care se faceau in perioada respectiva, Galdrabok se bazeaza foarte mult pe rune, care au anumite proprietati magice in anumite conditii.

Printre elementele trasate in Galdrabok, sunt cateva care au rolul de a atrage simpatia oamenilor puternici, de a induce frica in dusmani si de a adormi pe cineva.

Cele mai multe dintre vrajile care se gasesc aici sunt vraji apotropaice, remedii benigne care au rolul de a proteja practicantul si de a vindeca diferitele boli.

Arbatel De Magia Veterum

Arbatel De Magia Veterum

Compusa la finele secolului 16 de catre un autor necunoscut, Arbatel De Magia Veterum reprezinta un ghid complet de sfaturi si aforisme spirituale. Este mai mult ca o carte mistica de auto-ajutor,  accentuand importanta evlaviei crestine, a productivitatii, a gandirii pozitive si a folosirii magiei decat a suferintei, pentru a ajuta pe cineva.

Chintesenta intelepciunii sale include vorbe precum „traieste pentru tine insuti si pentru Muze; evita prietenia intregii populatiei”.

In alta ordine de idei, Arbatel ne dezvaluie anumite ritualuri care au rolul de a invoca guvernatorii divini si legiunile lor, cei care conduc, practic, universul.

Pseudomonarchia Daemonum

Pseudomonarchia Daedonum

Pseudomonarchia Daemonum a fost scrisa de catre Johann Weyer, un celebru medic si demonolog din secolul 16. La randul sau, acesta s-a inspirat de la fostul sau profesor, ocultistul german Heinrich Cornelius Agrippa.

Pseudomonarchia Daemonum este un catalog ce contine un numar de 69 de demoni nobili, majoritatea membri ai Monarhiei Iadului, specialitatile acestora si metodele de a-i invoca pe acestia. De exemplu, Naberius este o marchiza care apare sub forma unei ciori, Foras este un presedinte care recupereaza lucruri pierdute si descopera adevarate comori.

Alti membri apartinand aristocratiei demonice sunt Haagenti, care are abilitatea de a transforma apa in vin, Shax, care fura cai si lasa oamenii fara vedere si auz, si Eligos, care are puterea de a vedea unde vor duce razboaiele si ce se va intampla cu soldatii.

Add Comment