26 Lucruri Despre Bahamas

steag Bahamas

Bahamas, oficial Commonwealth of the Bahamas, este o tara insulara. Bahamas a devenit o colonie a Coroanei britanice in 1718, cand britanicii au luat masuri drastice impotriva pirateriei. Are o suprafata totala de 13.880 km patrati. Nassau este capitala si cel mai mare oras al sau. Limba oficiala este engleza. Moneda sa oficiala este dolarul bahamian (BSD). In ceea ce priveste produsul intern brut pe cap de locuitor, Bahamas este una dintre cele mai bogate tari din cele doua Americi.

1. Cea mai populara mancare de mare de pe insula este Conch.

2. Doar 30 din totalul de 700 de insule din Bahamas sunt locuite. 3. New Providence este o insula populata din Bahamas, cu o populatie de peste doua sute de mii de locuitori.

3. Desi in tara se circula pe stanga, in mod surprinzator, puteti gasi unele masini cu directia pe partea stanga, in timp ce altele cu directia pe partea dreapta.

4. Bahamas este una dintre cele doua tari al caror nume oficial incepe cu cuvantul „the”. Va intrebati care este cealalta? Este „Gambia”.

5. Bahamas se afla chiar la marginea infamului Triunghi al Bermudelor.

6. In Bahamas exista un magnific sistem de pesteri subacvatice. 7. Marea a fost cu 250 de picioare mai jos decat nivelul actual in timpul perioadei glaciare. Ploile acide au erodat calcarul din insula si au dus la formarea pesterilor verticale si orizontale.

7. La 12 octombrie 1492, se crede ca Cristofor Columb a debarcat pe insula.

8. Comertul cu sclavi a fost principala intreprindere economica de pe insula dupa plecarea primului guvernator regal al insulei – capitanul Woodes Rogers. Sclavia a luat sfarsit in natiunea insulara in 1838.

9. ‘Lynden O’ a devenit primul prim-ministru al tarii dupa ce aceasta a obtinut independenta la 10 iulie 1973.

10. In anii 1980, insula a devenit un loc stabilit pentru comertul cu droguri. Se pare ca aproape 90% din cocaina intra in Statele Unite trecand prin Bahamas.

11. ‘Hubert Ingraham’ a devenit prim-ministru al Bahamas in 1992 si a mai indeplinit inca un mandat consecutiv in aceasta functie. In timpul guvernarii sale, a pus accentul pe crearea de locuri de munca si pe dezvoltarea economica a tarii.

12. La 4 februarie 2005, Bahamas a semnat Tratatul de interzicere totala a testelor nucleare (CTBT).

13. Nu exista nicio cale ferata pe insula, iar reteaua rutiera de pe insulele mai mari se intinde pe 2 693 km de autostrazi.

14. Uraganul Floyd a provocat pagube importante pe insula, iar natiunea a inregistrat o scadere a turismului.

15. Anul 2004 – si Bahamas este lovit de un alt uragan furibund: Uraganul Frances, care provoaca pagube de amploare la vietuitoare si nevazatoare.

16. Lucrurile nu s-au linistit inca si au vazut un alt uragan monstruos in insula; rupand case, dezradacinand copaci, aruncand automobile si lovind case. Cu toate acestea, insula este pregatita sa straluceasca din nou si sa revina la fel de puternic precum este necesar pentru a uita durerea si devastarea provocata de dezastrul natural.

17. Bahamas este o economie orientata spre import. Cu toate acestea, activitatile turistice substantiale si serviciile financiare furnizate de tara aduc o multime de valuta straina pentru a echilibra economia. Economia Bahamas este considerata de CIA ca fiind in curs de dezvoltare si stabila.

18. Bahamas are al treilea cel mai mare registru de nave din lume.

19. Exista o singura bursa de valori in Bahamas – Bahamas International Stock Exchange (BISX).

20. Nu exista impozit pe venit sau pe vanzari pentru rezidentii din Bahamas. Majoritatea veniturilor guvernamentale provin din tarife si taxe de import.

21. Guvernul din Bahamas ofera un ajutor de maternitate pentru fiecare nastere vie si o indemnizatie de maternitate de 13 saptamani.

22. Turismul reprezinta aproximativ 40-45% din economia natiunii. Aceasta are plaje excelente, flora, fauna si multe facilitati de recreere si statiuni.

23. Jocurile de noroc au devenit legale pentru persoanele care nu sunt din Bahamas si care viziteaza Bahamas.

24. Turistii din Statele Unite si Canada nu sunt obligati sa aiba pasaportul asupra lor in Bahamas pentru un sejur mai mic de trei saptamani. In fiecare an, milioane de vizitatori ai tarii cheltuiesc miliarde de dolari. Costul mediu pe zi de sedere pe insula variaza in functie de sezon si de locatie. Va puteti astepta sa cheltuiti intre 30 si 400 de dolari pe zi in timpul vizitei dumneavoastra pe insula.

25. Dolarul din Bahamas este egal cu dolarul american si puteti folosi cu usurinta dolarii americani pe toata insula, deoarece sunt acceptati liber ca numerar. Cu toate acestea, SUA nu accepta dolari din Bahamas la ghiseele sale de vanzare cu amanuntul. Va trebui sa schimbati moneda sau sa o cheltuiti in Bahamas inainte de a parasi tara.

26. Bahamienii urmaresc aceleasi canale de televiziune ca si americanii. Ei au cateva emisiuni locale, insa.

Add Comment