45 de Lucruri Despre Marijuana

despre marijuana

 1. Aproximativ 9% dintre persoanele care încearcă marijuana devin dependente de aceasta, comparativ cu 15% dintre persoanele care încearcă drogul cocaină și 24% dintre cei care încearcă heroina.
 2. Adolescenții nu fumează mai mult în statele în care marijuana este legală decât în ​​statele în care este ilegală.
 3. Cuvântul „canvas” este legat de cuvântul „canabis”. Din punct de vedere istoric, panzele au fost realizate din canepa.
 4. În Statele Unite, aproximativ 750 000 de persoane sunt arestate în fiecare an pentru infracțiuni legate de marijuana. Cu toate acestea, nu toate arestările duc la închisoare, iar mai puțin de 1% dintre deținuți sunt in inchisoare datorita marijuanei.
 5. Fumatorii de marijuana sunt expusi riscului de a face acelasi boli ca fumatorii de tigara, cum ar fi bronsita si alte boli respiratorii.
 6. Bob Marley a fost îngropat cu Biblia, cu chitara și cu niste marijuana.
 7. Oamenii de stiinta au descoperit ca un compus de marijuana poate ingheta si opri raspandirea unor tipuri de cancer agresiv.
 8. Atât Thomas Jefferson cât și George Washington au crescut cânepă pe plantațiile lor. Coroana Britanică a ordonat chiar coloniștilor să crească planta.
 9. DMHP este o versiune sintetică a marijuanei. Dezvoltat de armata americană în 1949, efectele medicamentului pot dura câteva zile.
 10. La facultate, Barack Obama a fost membru al „Choom Gang”, un grup de băieți care jucau baschet si fumau marijuana.
 11. Din anul 2015, marijuana a devenit industria cu cea mai rapidă creștere în SUA. Dacă marijuana devine legală în toate cele 50 de state, industria va deveni mai mare decât piața produselor alimentare ecologice.
 12. „Bhang” este un milkshake indian al cărui ingredient principal este marijuana.
 13. Primul articol vândut pe Internet, acum 40 de ani a fost un sac de marijuana. Studenții din Stanford au folosit Arapnet (o formă timpurie a Internetului) pentru a cumpăra iarba de la omologii lor de la MIT.
 14. Marijuana este drogul cel mai frecvent utilizat ilegal în Statele Unite. Aproximativ 100 de milioane de americani au incercat marijuana cel putin o data, si mai mult de 25 de milioane au fumat-o in ultimul an.
 15. Potrivit ONU, 158,8 milioane de oameni din întreaga lume folosesc marijuana, acest numar reprezintă peste 3,8% din populația lumii.
 16. Potrivit unui sondaj național privind consumul de droguri, în fiecare zi aproximativ 60000 de americani încearcă pentru prima dată marijuana.
 17. Numele de marijuana provine dintr-un termen mexican pentru canabis și se crede că a derivat din pronunția spaniolă a numelor Mary și Jane. (Cele două nume erau, de asemenea, o denumire militara comun pentru o prostituată sau un bordel.) Marijuana a devenit populară in SUA la sfârșitul anilor 1800.
 18. Barbatii au peste doua ori mai multe sanse ca femeile sa foloseasca marijuana in SUA.
 19. În Statele Unite, consumul de marijuana este de trei ori mai mare decât media globală. Cu toate acestea, rata de utilizare este aproximativ aceeași cu alte democrații occidentale.
 20. Mai multe studii indică faptul că atât alcoolul cât și fumatul sunt mai dăunătoare decât marijuana. Marijuana este, de asemenea, mult mai puțin dăunătoare decât alte droguri „dure”, cum ar fi cocaina și heroina.
 21. Principalul ingredient activ din marijuana este THC (delta 9 tetrhidrocanabinol). Acesta este produsul chimic care da efectele cunoscute ale marijuanei.
 22. Cannabisul a fost folosit ca sursă de hrană în China încă din anul 6000 î.Hr.
 23. Prima utilizare înregistrată a marijuanei ca medicament a avut loc în 2737 î.Hr. de către împăratul chinez Shen Nung. Împăratul a documentat eficiența medicamentului în tratarea durerilor de reumatism și guta.
 24. În timpul mișcărilor din anii 1890, marijuana a fost frecvent recomandată ca înlocuitor al alcoolului. Motivul pentru aceasta a fost că utilizarea de marijuana nu conduce la violența domestică, în timp ce abuzul de alcool poate face acest lucru.
 25. În octombrie 1937, Samuel Caldwell a fost primul cetățean american arestat în temeiul legii fiscale Marihuana pentru vânzarea de marijuana fără plata taxei noi. A fost amendat cu 1.000 de dolari și condamnat la patru ani de muncă grea în Leavenworth.
 26. Paraguayul este considerat cel mai mare producător de marijuana din lume.
 27. Religia Rastafari consideră că marijuana este un element sacru.
 28. Din 1850 până în 1942, marijuana a fost listată în Farmacopeea Statelor Unite ca un medicament util pentru greață, reumatism și ea fiind foarte usor de procurat, de peste tot.
 29. În 2003, Canada a devenit prima țară din lume care oferă marijuana medicală pacienților care suferă de durere.
 30. În 1996, California a devenit primul stat din SUA care a permis în mod legal marijuana medicală pentru pacienții cu recomandări medicale valabile.
 31. Există o diferență între cânepă și marijuana. În timp ce plantele de cânepă sunt aceleași specii ca și plantele de marijuana, ele nu produc ingredientul psihoactiv (THC).
 32. Energia necesară pentru a produce 2,2 kilograme de marijuana in interior este echivalentă cu cantitatea de energie necesară pentru a inconjura SUA de cinci ori .
 33. După uciderea lui Tupac Shakur, membrii grupului său de muzică au amestecat cenușa lui Tupac cu marijuana și au fumat preparatul.
 34. Termenii obișnuiți pentru marijuana includ: ganja, iarbă, bătrân, Blanch, buruieni, sinsemilla, bhang, dagga, fum, hash, foc, gudron și ulei.
 35. Marijuana crește frecvența cardiacă, ceea ce înseamnă că ar putea afecta negativ persoanele care suferă de boli de inimă.
 36. Cineva ar trebui să fumeze peste 1500 de kilograme de marijuana în aproximativ 15 minute pentru a muri de o supradoză letală. Cu alte cuvinte, moartea din cauza unei supradoze este aproape imposibilă.
 37. Cercetătorii au descoperit că ciocolata produce unele dintre aceleași reacții în creier ca și marijuana.
 38. Frânghiile, velele și căptușelile din Mayflower erau făcute din fibră de cânepă.
 39. Primul steag al Betsy Ross al SUA a fost făcut din cânepă.
 40. Peste 120 de kilograme de fibre de cânepă au fost folosite in realizarea celui mai vechi vapor din America.
 41. De la legalizarea marijuanei din Colorado, accidentele de pe autostradă au atins un nivel istoric scazut.
 42. In Seattle, Washington, marijuana poate fi cumparata de la tonomat. Numit ZaZZ, aceste mașini iau bani sau monede, deoarece guvernul federal nu permite oamenilor să cumpere marijuana cu carduri de credit sau de debit.
 43. Primele două proiecte ale Declarației de Independență a Statelor Unite au fost scrise pe hârtie fabricată din cânepă.
 44. Cercetătorii menționează că marijuana poate trata în mod eficient o serie de afecțiuni fizice și psihice diferite, incluzând tulburarea de stres post-traumatic, durerea cronică și depresia.
 45. Păianjenii carora le-a fost administrata marijuana nu mai erau in stare sa teasa panza. Paianjenii carora le-a fost administrat LSD, pe de alta parte, au realizat panze foarte exacte, chiar mai exacte decat atunci cand erau treji.

Add Comment