3 motive pentru care trebuie sa mergi la Goodwine

Probabil fiecare dintre noi a participat cel puţin o dată la un festival al vinului, o seară de degustare sau un alt eveniment dedicat lui Bachus. Dar dacă nu ai ajuns la niciuna dintre cele 17 ediţii de până acum ale Goodwine, ai face bine te mobilizezi şi mergi la Pavilionul C1 din Romexpo între 25 şi 27 noiembrie. Goodwine este cea mai amplă desfăşurare de forţe în materie de promovare a vinurilor şi concurează cu marile târguri internaţionale de profil. Ai mai jos câteva motive pentru care trebuie mergi la eveniment:

1. Degustare de vin profi

smell_wine

Vinul îl bem atunci când suntem în familie, alături de prieteni, la un eveniment, la masă sau chiar şi lasupărare.
De câte ori ai respectat paşii de deguastare a unui vin aşa cum o fac profesioniştii? Ai ocazia o faci la eveniment:

Prima dată vinul se toarnă în pahar, în cantitate mică şi se observă cele 3 caracteristici vizuale : culoare, opacitate şi vascozitate.
Mirosul: Printr-o uşoară rotire circulară a paharului se pot simţi aromele vinului, ţinând cont de aromă de fructe, ierburi şi alte mirosuri, fără uităm luăm în calcul intersitatea acestora, foarte importantă şi ea.
Gustul: Trecem la pasul trei, degustarea propriu-zisă în care vom analiza aromă şi structura vinului(dulce, acidă, înţepătoare)
Concluzia finală: Ţi-a plăcut? Ce îl face diferit faţă de vinul tău preferat?

2. Înveţi asocierea vinurilor

A delectable cheeseboard filled with an assortment of fine imported cheeses and served with dessert wine. Shallow dof.

Ştim cu toţii vinul roşu merge cu carnea de vită, vânat, iar vinul alb se potriveşte mănuşă meselor cu peşte şi pui.
Dar atunci când eşti încojurat de specialişti în prepararea şi servirea vinului poţi afla informaţii folositoare pe care le poţi aplica în viaţa de zi cu zi. Aspecte mai delicate cum ar fi de exemplu asocierea corpolenţei vinului şi a buchetului la textura potrivită a alimentelor.
Sau despre cum reduc gusturile dulci şi umami caracteristica vinului, făcându-l pară mai acid.
La Goodwine vor veni degustători de vinuri, dar şi specialişti naţionali şi internaţionali, pregătiţi împărtăşească cu voi tot ce ştiu în materie de vin.

3. Afli noutăţi din industrie

noutati-vin

Pasionat de vinuri sau doar cunoscător, consumator împătimit sau doar ocazional, te loveşti tot timpul de situaţii în care ţi-ar putea fi folositoare cunoşţiintele despre vinuri. La Goodwine ai ocazia afli care sunt noile tehnologii de procesare a vinului dar şi avantejele conservatorismului în această industrie. Producători de renume precum Domeniile Tohani, Cramele Halewood, Crama Ceptura, Jidvei, Vincon, Purcari şi Cricova de pe plaiurile mioritice, dar şi vinoteci internaţionale de talie precum Giuliano Tartufi, vor participa la eveniment cu cele mai bune colecţii din cramă.

Informaţii folositoare referitoare la eveniment găseşti şi pe pagina de facebook sau pe site-ul oficial.

 

Add Comment