40 Lucruri Despre Disneyland

Disneyland

Disneyland, cel mai fericit loc de pe pamant, a fost popular inca dinainte de a fi deschis!

Vizitat de milioane de oameni din intreaga lume in fiecare an, singurul mod de a merge cu acest loc magic este in sus.

Aflati mai multe despre acest magnific parc de aventura cu aceste 40 de fapte impresionante!

 1. Disneylandul original din Anaheim, California, a fost deschis la 17 iulie 1955.
 2. Constructia a durat doar un an, cu 2.500 de muncitori, si a costat 17 milioane de dolari.
 3. Locatia Disneyland din Anaheim este singurul parc tematic supravegheat si construit direct de Walt Disney.
 4. Ideea pentru Disneyland i-a venit lui Walt Disney dupa ce si-a dus fiicele la Griffith Park in anii 30 si 40 si le-a privit in carusel.
 5. Banca din Griffith Park unde Walt Disney a venit cu acest concept este expusa in parc, langa intrarea de la Great Moments with Mr. Lincoln.
 6. Pentru a se inspira si mai mult pentru conceptul sau, el a vizitat alte parcuri, cum ar fi Tivoli Gardens din Danemarca, Efteling din Olanda si Children’s Fairyland din Statele Unite.
 7. Disneyland California Adventure a fost construit pe locul parcarii Disneyland originale.
 8. In 2013, Disneyland a fost al treilea cel mai vizitat parc din lume, cu aproximativ 16,2 milioane de vizitatori.
 9. Cea mai veche relatare documentata a planurilor lui Disney a fost facuta in 1948, intr-un mesaj adresat unui designer de productie. Acesta s-a referit la conceptul sau de atunci ca fiind „Mickey Mouse Park”.
 10. In ziua deschiderii, in 1955, au participat 28.000 de persoane, insa jumatate dintre acestea au cumparat bilete false sau s-au strecurat in parc sarind gardul.
 11. Cand a fost deschis initial, existau doar 18 atractii, dintre care 14 sunt inca in functiune. Astazi, exista in total 51 de atractii!
 12. Cand a fost deschis initial, intrarea costa 1 dolar – astazi costa enorm de mult, 99 de dolari!
 13. Cel mai popular suvenir de la Disneyland sunt urechile lui Mickey Mouse. Peste 84 de milioane au fost vandute de la deschiderea parcului!
 14. Exista aproximativ 200 de pisici salbatice care traiesc in Disneyland pentru a ajuta la eliminarea rozatoarelor. Toate pisicile au fost sterilizate si castrate inainte de a fi eliberate din nou in parc. Atunci cand pisicile nu pot supravietui doar din vanarea rozatoarelor, exista statii de hranire amenajate pentru ele in jurul parcului.
 15. Cel mai longeviv membru al distributiei lucreaza acolo din 1956. In prezent, lucreaza la Carnation Café.
 16. Peste 700 de milioane de oameni au vizitat Disneyland de la deschiderea initiala.
 17. Toate plantele din atractia Tomorrowland sunt comestibile pentru a reprezenta progresul umanitatii.
 18. In atractia Piratii din Caraibe, toate scheletele erau reale, luate de la centrul medical al UCLA. Acum, exista doar un singur craniu uman in carusel, cel atasat de capatai.
 19. Angajatii Disneyland nu au avut voie sa aiba mustata pana in anul 2000.
 20. Exista o capsula a timpului care a fost ingropata la castelul Frumoasa din Padurea Adormita in 1995, cu ocazia celei de-a 40-a aniversari, care va fi deschisa 50 de ani mai tarziu, in 2045.
 21. Initial, parcul urma sa fie construit pe doar 16 acri de teren, vizavi de studiourile Disney din Burbank.
 22. Matterhorn a fost primul roller coaster din otel tubular din toate timpurile, primul roller coaster care putea manevra mai multe vagoane pe pista in acelasi timp si primul roller coaster complet tematic in interior si in exterior. Walt Disney s-a inspirat pentru Matterhorn din Elvetia.
 23. Exista un teren de baschet in interiorul Matterhorn, care este destinat exclusiv angajatilor. Acestia il folosesc pentru a arunca la cos in timpul pauzelor.
 24. In fiecare an, la Disneyland se vand 2,8 milioane de churros.
 25. Pana in 1982, oaspetii trebuiau sa cumpere bilete individuale pentru fiecare atractie.
 26. Conacul bantuit este doar o fatada pentru atractia propriu-zisa, care este subterana. Cand mergi pe holul portretelor, mergi de fapt sub sinele de cale ferata Disneyland!
 27. Pe vremuri exista un magazin de tutun, precum si un magazin de lenjerie intima. Magazinul de tutun s-a inchis in 1991, iar magazinul de lenjerie a rezistat doar 6 luni, inchizandu-se in 1956.
 28. Podul mobil de la castelul Frumoasei Adormite este complet functional, dar a fost folosit doar de doua ori. O data in ziua deschiderii si din nou pentru deschiderea Fantasyland-ului remodelat.
 29. Walt Disney astepta uneori la coada cu vizitatorii parcului doar pentru ca ii placea sa petreaca timp cu ei.
 30. Ultima atractie care a fost supravegheata personal de Walt Disney a fost atractia Piratii din Caraibe.
 31. Thunder Mountain a necesitat 10 ani de planificare si 18 luni pentru a fi construita complet, costand 17 milioane de dolari. Asta inseamna mai mult timp si acelasi cost ca intregul parc!
 32. Au existat doar 3 zile neprogramate in care parcul a trebuit sa se inchida – ziua de doliu dupa asasinarea lui Kennedy, dupa cutremurul Northridge din 1994 si la 11 septembrie 2001.
 33. Exista peste 100.00 de beculete care contureaza cladirile de pe Main Street.
 34. De la deschidere, s-au nascut 3 copii in Disneyland.
 35. Atunci cand vizitati parcul, nu sunteti niciodata la mai mult de 30 de pasi de un cos de gunoi.
 36. Exista 11 parcuri Disney in intreaga lume, in 4 tari – deci, din punct de vedere tehnic, soarele nu apune niciodata la Disneyland.
 37. George Lucas a participat la ziua deschiderii Disneyland la varsta de 11 ani.
 38. Initial, Disney a vrut sa existe animale vii in The Jungle Cruise, dar majoritatea animalelor erau nocturne si ar fi dormit in timpul orelor de functionare a parcului.
 39. Monedele care sunt aruncate in apa de It’s A Small World sunt donate unei organizatii de caritate care indeplineste dorintele copiilor care au boli care le ameninta viata.
 40. Numarul total de kilometri parcursi de trenurile monorail este echivalent cu mai mult de 30 de calatorii dus-intors pe Luna.

Add Comment