5 calitati ale femeii ideale

caractristici femeia ideala

Ultimele decenii au fost reprezentate de schimbari permanente, de evolutii rapide si idolatrii in aproape orice domeniu, mai ales in randul tinerilor. Un caz prezentat recent de tabloidul britanic Mirror, aduce in prim plan o tanara de 18 ani din Australia care a ajuns la spital in stare grava dupa ce si-a redus portia de mancare zilnica la 200 de calorii, din dorinta de a capata formele Mirandei Kerr, un fotomodel australian de succes.

Acesta este doar unul din cazurile de venerare a tiparelor create intr-o societate. Nici stereotipul femeii ideale nu a fost ocolit de evolutia societatii, iar in ochii barbatilor s-au coturat diferite forme de perfectiune feminina. Cu toate ca suntem tentati sa credem ca 90-60-90 stabilesc clar dimensiunile femeii ideale in ochii unui barbat, studiile pshilogilor ne contrazic. Iata 5 dintre cele mai apreciate calitati la o femeie conform unui studiu recent:

1. Spontaneitatea

Barbatii sunt aflati intr-o continua nevoie de schimbare, de aceea spontaneitatea este una dintre calitatile care ii tine departe de rutina relatiei. Mereu pasionati de activitati in miscare, barbatii se pot simti foarte rapid amenintati de activitati anoste si repetitive, de accea apreciaza atunci cand sunt luati pe nepregatite de persoana de langa ei.

2. Self confidence

Increderea in sine a devenit si ea o calitate apreciata de barbatii noilor generatii,iar o persoana increzatoare in fortele proprii, care se simte bine in pielea ei, emana la randul sau o stare de bine si pozitivism. Studiile de caz ale psihologilor au dovedit ca increderea in propriile puteri ii ajuta pe oameni sa treaca mai usor peste incertitudini, sa accepte mai usor provocarile din jurul lor si nu il ultimul rand sa fie ei insisi. Oscar Wilde spunea: „Be yourself, everyone else is taken”. Treptat de-a lungul timpului, pozitia femeii in societate s-a schimbat iar egalitatea intre sexe a starnit pe deoparte aprecieri in randul barbatilor, in alte cazuri dezaprobari si poate chiar frustrari.

3. Diversitatea

In discursul sau intitulat „The mathematics of love”- Hannah Fry preciza ca persoanele care isi aleg o poza de profil pentru un site de socializare sau unul de dating, au tendinta de a ascunde acele aspecte pe care ei cred ca cei din jur le vor considera neatragatoare. Cei supraponderali aleg o poza care afiseaza cat mai putin din corp, iar barbatii cu chelie aleg una in care poarta ceva pe cap. Greseala pe care incearca ea sa o evidentieze este ca, din contra, ar trebui sa ne folosim de acele trasaturi care ne fac diferiti si sa le folosim in avantajul nostru.

Diferenta intre un pixel mort unul bun pe un ecran, este ca cel mort este vizibil intre alti 1.000.000 de pixeli, in timp ce toti ceilalti, desi functionali nici macar nu pot fi identificati cu ochiul liber. De aceea, a fi diferit, este fara dar si poate un atu, unul pe care il vor aprecia si barbatii, care sunt niste cautatori de diverstitate din tata in fiu.

4. Umorul

Cui nu ii place sa fie inconjurat de oameni cu simtul umorului dezvoltat? Mari consumatori de umor, barbatii sunt atrasi de persoane de sex opus joviale si dat fiind faptul ca se spune ca rasul este cel mai bun afrodisiac, este evident ca o femeie amuzanta este o prezenta necesara in viata lor.

5. Feminitatea

Pe ultima pozitie, dar nu cea din urma este feminitatea, o caracteristica adanc sadita in subconstientul barbatului, apreciata inclusiv de catre cei care cauta partenere de viata puternice si independente.

Cei mai multi dintre barbatii chestionati in studiul de caz au desemnat feminitatea ca fiind una din cele mai importante calitati ale femeii, desi nu se stie in ce masura acestia inteleg adevaratul ei sens. Feminitatea este adesea confundata cu aspectul fizic, cu pielea frumoasa si sanatoasa sau stilul vestimentar, in timp ce ea ar trebui vazuta ca o caracteristica delicata care nu imbraca neaparat o forma fizica,ci reprezinta mai mult o stare care izvoraste din interior.

Add Comment