Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
10 Lucruri Incredibile Despre Vise – Topist.ro

10 Lucruri Incredibile Despre Vise

despre vise

Iti uiti visele? Simti ca nu poti sa te misti cand dormi? Exista foarte multe lucruri interesante despre lucruri pe care nu le stiai. In acest articol vom prezenta zece din cele mai interesante lucruri despre vise.

10. Poti sa fii constient in vis

Pentru multi oameni, visatul este o stare inactiva in care imposibilul este posibil – o traire total detasata de vietile noastre normale. Chiar daca imaginile pot fi foarte luminoase pe moment, acestea dispar rapid si ne trezim sa realizam – fericiti sau tristi – ca a fost “doar un vis”.

9. Corpul tau este paralizat

In cele 90 de minute primare de somn, treci prin mai multe stadii de somn, de la cel usor pana la cel profund. Apoi intri in starea de somn REM. Pe parcursul somnului REM, corpul tau devine, practic, paralizat. Eliberarea unor neurotransmitatori este oprita, iar muschii tai nu se mai pot misca.

8. Si oamenii orbi pot sa viseze

Oamenii care orbesc dupa nastere pot sa vada imagini in vis. Oamenii care s-au nascut orbi nu pot sa vada imagini, insa au vise care implica alte simturi, ca auzul, mirositul si simtitul.

7. Nu toata lumea viseaza color

In jur de 12% dintre oamenii care pot sa vada viseaza doar in alb – negru, restul de oameni visand color. Cercetari realizate intre 1915 si 1950 sugereaza ca majoritatea viselor erau in alb – negru, lucru care a inceput sa se schimbe incepand cu anii 1960. Acum doar 4,4% dintre visele unei persoane de sub 25 de ani sunt alb – negru. Noi cercetari au aratat ca aceste rezultate schimbate ar putea sa aiba legatura cu schimbarea de la filme si emisiuni televizate alb – negru catre color.

6. Si animalele viseaza

Studiile realizate pe mai multe animale diferite au demonstrat ca acestea au aceleasi unde cerebrale in timpul visului ca oamenii. Priveste un caine dormind pentru o perioada de timp. Labutele lor li se misca de parca ar alerga si scot sunete de parca ar urmari ceva in timpul visului.

5. Visele pre – cognitive

Rezultatele mai multor cercetari pe grupuri mari de oameni au aratat ca in jur de 18 si 38 de procente dintre oameni au trait un vis pre – cognitiv macar o data, iar 70 de procente au trecut prin experienta de deja vu. Procentajul de oameni care cred ca visatul pre – cognitiv este posibil este mai mare, de la 63 de procente pana la 98 de procente.

4. Femeile au mai multe cosmaruri decat barbatii

Un studiu realizat de catre doctorul psiholog Jennie Parker de la Universitatea West England a aratat ca femeile au mai multe cosmaruri decat au barbatii. De fapt, femeile nu doar ca au cosmaruri mai des, dar acestea sunt si mult mai violente.

3. Limita de memorie

Exista o limita de timp referitor la cat de multe poti sa-ti amintesti despre visul tau. Dupa doar cinci minute din momentul in care te-ai trezit, un vis este, in medie, uitat, iar dupa numai zece minute 90% din acesta nu mai exista deloc. Insa, daca te trezesti in timpul somnului REM, este mai probabil ca persoana sa-si aminteasca bine visul.

2. Stapanul viselor

Partea buna este ca poti sa-ti controlezi in mod frecvent visele. Poti sa le controlezi in asa fel incat sfarsitul viselor sa para un film creat special pentru tine. Acest lucru se numeste “vis lucid”, ceea ce inseamna ca persoana este lucida in momentul in care viseaza.

1. Simboluri

Uneori ai vise foarte ciudate – unele infioratoare, unele problematice si restul absolut inocente. Toate acestea sunt simboluri pentru ceva anume. Nu exista nimic bizar referitor la aceste vise, deoarece ele nu fac decat sa transmita informatii intr-o limba reprezentativa, ca poemele.

Add Comment