Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
26 Lucruri Despre Argint – Topist.ro

26 Lucruri Despre Argint

set din argint

 1. Argintul are cea mai mare reflexie a oricărui metal, ceea ce o face utilă în producerea de oglinzi, telescoape, microscoape și panouri solare.
 2. Argintul conduce electricitatea mai bine decât orice altă substanță. De fapt, argintul este standardul prin care sunt măsurate și alți conductori. La o scara de 100, argintul are un punctaj de 100 în termeni de conductivitate electrică.
 3. Oamenii au descoperit argintul în jurul anului 5000 î.Hr., iar cel puțin cu 3000 de ani î.Hr. au învățat să separe argintul de alte elemente.
 4. Argintul este rar întâlnit în starea sa pură în natură. Este de obicei combinat cu alte elemente, cum ar fi sulful, plumbul sau cuprul, în ceea ce este cunoscut ca minereu.
 5. În plus, față de funcțiile sale decorative, argintul are și multe utilizări practice. Obiectele obișnuite, cum ar fi bateriile, tastatura calculatoarelor, întrerupătoarele de lumină, panourile solare și purificatoarele de apă, toate conțin argint sau compușii săi.
 6. Chimiștii timpurii, numiți alchimiști, au asemănat argintul cu luna și puterile feminine, datorită aspectului strălucitor și a flexibilității argintului.
 7. Argintul este unul dintre cele peste 100 de elemente care alcătuiesc universul.
 8. Aurul este aproape de două ori mai dens decât argintul.
 9. Chiar dacă argintul este un conductor electric mai bun decât cuprul, costul său mai mare îl face o opțiune mai puțin atractivă pentru cablare.
 10. Cei mai importanți producători de argint din lume sunt Mexic, Peru și China.
 11. În Egiptul antic și în Europa medievală, argintul era mai valoros decât aurul.
 12. Simbolul chimic al argintului este Ag, derivat din cuvântul Proto-indo-european „herg”, adică „strălucitor” sau „alb”.
 13. În timp ce argintul este mai abundent decât aurul în stare de aliaj, este mai rar decât aurul în stare pură.
 14. Argintul a fost unul din doar șapte metale cunoscute până în secolul al XIII-lea, când a fost descoperit arsen. Astăzi există 86 de metale cunoscute.
 15. Argintul nu este toxic pentru oameni și poate fi folosit ca decor pentru mâncare. Cu toate acestea, unele săruri de argint sunt toxice.
 16. Argintul este un germicid, adică ucide bacteriile și alte organisme simple. În consecință, de-a lungul istoriei, oamenii au folosit metalul pentru a trata rănile și pentru a preveni infecția.
 17. Argintul conduce căldura mai bine decât orice alt metal.
 18. Argintul este unul dintre cele șapte metale ale antichității, care includ aurul, cuprul, staniu, plumbul, fierul și mercurul. Aceste șapte metale au contribuit la fortificarea lumii moderne.
 19. Când stelele explodează în supernove, creează argint.
 20. Din anul 700 î.Hr, argintul a fost folosit ca bani, începând cu Turcia modernă. De atunci, a fost folosit în fiecare civilizație majoră, de la greci până la Statele Unite actuale.
 21. Argintul a fost odată exploatat într-un oraș german numit „Valea lui Joachim”. Monedele din această mină au fost numite „joachmisthaler”, care a fost scurtat în „thaler”, care mai târziu s-a transformat în cuvântul „dolar”.
 22. Rublele Rusiei și Belarusului sunt numite după o masă de greutate pentru argint.
 23. Biblia regelui James menționează argintul de 320 de ori.
 24. În Statele Unite, un aliaj poate fi considerat argint doar daca acesta conține cel puțin 90% argint.
 25. Argintul reprezintă aniversarea a 25 de ani de căsătorie a cuplului.
 26. Deoarece argintul este mai accesibil și mai util decât aurul, este adesea denumit „aurul săracului”.

Add Comment