36 Lucruri Despre Aruba

steag Aruba

Aruba, oficial Republica Aruba, este o insula si o tara constitutiva a Regatului Tarilor de Jos, situata in sudul Marii Caraibelor. Are o suprafata de 180 km patrati. Oranjestad este capitala si cel mai mare oras al sau. Olandeza si papiamento sunt limbile oficiale ale Arubei. Florinul arubanez este moneda sa oficiala. Nu are tari limitrofe terestre.

1. Steagul Arubei, precum si imnul sau oficial, „Aruba Dushi Tera”, au fost adoptate la 18 martie 1976.

2. Insula este situata la 15 mile nord de Venezuela.

3. Alonso de Ojeda a devenit primul european care a debarcat pe insula in 1499.

4. Inainte ca europenii sa preia controlul asupra insulei, aceasta (Aruba) era locuita de populatia sa indigena.

5. Aruba este renumita pentru plajele sale cu nisip alb.

6. Festivalul International de Film de la Aruba saluta regizorii si pasionatii de film din intreaga lume. Festivalul este renumit la nivel international.

7. Aruba a fost declarata o insula inutila din cauza absentei resurselor naturale, inclusiv a metalelor pretioase.

8. Pe o perioada de 108 ani, intre 1816 si 1924, populatia insulei a crescut de la doar 1.732 de locuitori la 9.021 de locuitori.

9. Prima capela din Aruba a fost construita in 1750.

10. In fiecare an, in luna iunie, Aruba gazduieste turneul de windsurfing Hi-Winds Amateur World Challenge. Fara indoiala, Aruba este unul dintre cele mai populare locuri de pe pamant pentru windsurferi.

11. Insula are, de asemenea, o multime de iubitori de baseball. Micuta tara a produs, de asemenea, unii dintre cei mai buni atleti de pe scena mondiala.

12. In Aruba pot fi gasiti oameni din peste 90 de nationalitati. Astfel, ai sanse mari sa intalnesti pe cineva din tara ta daca se intampla sa vizitezi aceasta natiune insulara.

13. Pana in 1984, turismul a ocupat un loc central in economia Arubei, sustinut de eforturi consistente din partea guvernului.

14. PIB-ul tarii s-a mai mult decat dublat intre 1987 si 1992, datorita imbunatatirilor aduse in domeniul turismului.

15. 18% din suprafata Aruba se afla in Parcul National Arikok.

16. Patru tari, inclusiv Aruba, formeaza Regatul Tarilor de Jos. Celelalte trei tari sunt: Olanda, Curacao si Saint Maarten.

17. Nationalitatea cetatenilor din Aruba este olandeza, care este si nationalitatea cetatenilor celorlalte trei tari din Regatul Tarilor de Jos.

18. Strainii pot obtine cetatenia olandeza casatorindu-se cu persoane din Aruba (casatoriile de dragul dobandirii cetateniei se numesc „casatorii false”).

19. Fortul Zoutman este cea mai veche cladire din Aruba. A fost construita in 1798 pentru a proteja Oranjestad de pirati.

20. Sarbatoarea Carnavalului este, de asemenea, una importanta in Aruba.

21. Varsta legala pentru consumul de alcool in Aruba este de 18 ani pentru bere, vin si bauturi spirtoase.

22. Primul hotel de statiune cu mai multe etaje din Aruba – Caribbean Hotel – a fost deschis in 1959.

23. Legile privind gunoiul sunt destul de stricte in natiunea insulara. Asadar, fiti atenti si nu aruncati sticle goale de bere sau vin pe plaje!

24. Aruba nu are nicio sursa naturala semnificativa de apa dulce. Puteti bea apa de la robinet din Aruba fara nicio grija, deoarece aceasta este furnizata de o uzina de desalinizare a apei sarate.

25. Astazi, Este o tara dens populata, cu resurse de teren limitate si o populatie uriasa.

26. Cei mai multi arubezi sunt multilingvi si pot comunica si in engleza si in spaniola.

27. In timp ce va aflati pe insula, formati 911 daca aveti nevoie de o ambulanta si 100 pentru politie.

28. Placutele de inmatriculare ale masinilor din Aruba sunt impodobite cu sloganul lor – „One happy Island” (O insula fericita). Aruba inca mai emite placute noi in fiecare an – probabil din cauza valorii vanzarilor de placute uzate catre turisti.

29. Aruba a fost o colonie spaniola timp de cel putin 100 de ani.

30. Moneda din Aruba are imagini ale sarpelui cu clopotei si ale bufnitei.

31. Aruba nu foloseste ora de vara.

32. In Aruba se inregistreaza o temperatura medie anuala de 28 de grade Celsius (82 de grade Fahrenheit).

33. Lucratorii straini sunt limitati la trei ani de rezidenta pe insula. Aceasta lege privind imigratia a fost pusa in aplicare in 2007 pentru a limita cresterea populatiei.

34. Oficial, Aruba nu face parte din Uniunea Europeana.

35. Turismul, exporturile de aloe si rafinarea petrolului domina economia insulei.

36. Moneda oficiala a Arubei este florinul arubean. Cu toate acestea, multe intreprinderi functioneaza folosind dolari americani in loc de florini, din cauza numarului mare de vizitatori americani pe insula. Puteti plati in dolari americani la hotelurile si statiunile de pe insula.

Add Comment