5 Artisti care si-au urat capodoperele

Artisti care si-au urat capodoperele

Succesul poate fi ca o lama cu doua taisuri pentru un artist. Pe de o parte, te bucuri de toate beneficiile talentului tau, si anume faima si bani, iar, pe de alta parte, risti sa intri pe un drum pe care nu vrei. Ajungi sa fii recunoscut pentru un anume lucru, oamenii asteptand de la tine apoi sa faci acelasi lucru la nesfarsit.

Radiohead – “Creep”

„Creep” a fost primul single al formatiei. Acesta i-a facut cunoscuti si atat de indragiti, incat cei de la VH1 l-au numit al 31-lea cel mai bun cantec al anilor ’90. Cu toate astea, cei din formatie nu sunt atat de incantati de aceasta melodie. Intrucat ajunsese sa fie foarte populara in tari precum Israel, Spania si Noua Zeelanda, cei din formatie s-au decis sa promoveze melodia in aceste locuri pentru a fi din ce in ce mai cunoscuti.

In cele din urma, „Creep” a devenit un succes si in State, la scurt timp formatia devenind cunoscuta doar datorita acestei melodii. Nu a fost deloc o senzatie placuta pentru membrii Radiohead, acestia ajungand pana la urma sa simta o adevarata ura fata de „Creep”.

Michelangelo – Pieta

Nu vrem sa facem referire la celebra Pieta in care Maria Magdalena il tine pe Iisus, dupa crucificare. De data asta ne vom referi la o alta opera de-a lui Michelangelo, si anume Pieta Florentina. Aceasta il infatiseaza pe Iisus mort, in timp ce este tinut de Maria Magdalena, Fecioara Maria si un barbat ce, de nenumarate ori, a fost identificat cu Iosif din Arimateea, Nicodemus sau chiar un autoportret al lui Michelangelo insusi.

Totodata, statuia il ilustreaza pe Iisus cu un singur picior, amanunt care s-a datorat nu neaparat unei alegeri artistice, ci mai degraba faptului ca Michelangelo s-a oprit din lucrul asupra acestei capodopere.

Led Zeppelin – “Stairway To Heaven”

Nu credem ca mai este nevoie sa prezentam “Stairway to Heaven”, dar, cu siguranta, esenta sa consta in faptul ca este considerat unul din cele mai minunate cantece realizate vreodata. Desi multi DJ prefera aceasta piesa intrucat le da ocazia sa isi ia cate o pauza de tigara, exista totusi o persoana care o detesta, si anume chiar Robert Plant, solistul vocal. Mult timp el a fost cel care a refuzat o reunire a Led Zeppelin, deoarece nu mai vroia sa cante niciodata “Stairway to Heaven”. Mai mult de atat, tot Plant a fost cel care a promis bani unui post de radio din Portland doar ca sa nu mai difuzeze aceasta piesa vreodata.

Claude Monet – Peisaje de apa

Crinii de apa apartinand lui Monet sunt, poate, cea mai faimoasa serie de picturi din toata serie. Si nu sunt putine la numar. De fapt, aceste picturi au devenit principalul punct de interes pentru Monet in ultima parte a carierei sale. Sunt, astazi, peste 250 de picturi in ulei, care se gasesc fie in muzee, fie in colectii private. Cu toate astea, numarul lor ar fi fost mult mai mare daca Monet nu si-ar fi distrus o mare parte din lucrari.

Fie din cauza cataractei de care suferea spre batranete, fie din cauza depresiei in care intrase, un lucru este sigur: zeci de picturi au fost, pur si simplu, distruse de artistul insusi.

Woody Allen -Manhattan

Manhattan este o comedie romantica din 1979, scrisa si regizata de Woody Allen. Cu un aer distinct, deoarece a fost filmat alb-negru, acest film a fost un adevarat hit atat pentru critici cat si pentru public. Acesta a ramas cel mai mare succes al lui Woody Allen, desi el insusi nu se da in vant dupa aceasta productie. La drept vorbind, Allen intotdeauna a fost un critic extrem de aspru cu propria sa munca, considerand ca nu a facut niciodata vreun film prea grozav.

In ceea ce priveste Manhattan-ul, Allen este sigur ca acesta nu va trece proba timpului, mai ales ca, atunci cand a aparut, insistase destul de mult asupra nedifuzarii lui.

Add Comment