5 motive pentru care Posta Romana ar trebui inchisa

Iata 5 motive pentru care noi credem ca Posta nu ar mai trebui sa functioneze:

 1. Lipsa de respect si atitudinea comunista a angajatilor.

2. Procedurile anevoioase folosite conduc la intarzieri mari si erori dese.

3. Coruptia din sistem o fac una din cele mai mari gauri negre ale Romaniei.

4. Accesibilitatea scazuta- intr-o era a curierilor in plina dezvoltare posta inchide sedii si face restructurari.

5. Aparatura invechita si flote defecte


Mastodontul responsabil de serviciile postale din vremea comunismului a ajuns acum un schelet de dinozaur la un muzeu in care abia mai intra cineva din cand in cand. Serviciile conexe de curierat si transfer de bani au fost preluate de companii private care investesc in dezvoltarea lor si ofera servicii net superioare Postei Romane.

Institutia mai supravietuieste acum doar din cateva taxe specifice, vanzare de timbre si furnizarea unor servicii de plati si transfer de bani la care mai apeleaza persoane de varsta a treia, cel mai probabil din obisnuinta.


Pentru plata unei taxe de eliberare a cazierului judiciar de exemplu poate deveni o adevarata aventura: odata intrat in sediul Postei, te vei aseza la o coada(asta dupa ce te-ai uitat pe toti peretii dupa un afis cu informatiile de care ai nevoie).

Ajuns in fata doamnei care te va privi cu dispret, vei intreba cum procedezi. Indicatiile sunt simple, trebuie sa te asezi la o alta coada si sa completezi un formular.


De aici totul e simplu si intuitiv: daca ai pix la tine, completezi formularul dupa un model vechi care nu seamana deloc cu cel pe care il ai in fata, mergi la ghiseu din nou la o coada noua si constati ca ai de completat si pe verso aceleasi pe care l-ai completat pe fata. Logic, nu?


De indata ce ai rezolvat si asta trebuie doar sa o astepti pe doamna de la ghiseu sa isi faca treaba : bate la calculator intr-o aplicatie MS-DOS tot ce ai scris tu, ca nu au scaner si printeaza la o imprimanta matriceala in timp ce iti vinde alte timbre separate de taxa la trezorerie. Unde ai vazut tu in Romania taxa unica pentru acelasi serviciu ?

Add Comment