Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
Cele Mai Mari Orase din Lume – Topist.ro

Cele Mai Mari Orase din Lume

Cele mai mari orase din lume, in functie de numarul de locuitori, sunt situate in Asia si in Orientul Mijlociu. Explicatia principala a suprapopularii unor orase consta in migrarea interna a populatiei catre centrele puternic industrializate, in cautarea unor locuri de munca mai bine platite. Un alt factor care a contribuit la cresterea numarului de locuitori in orase este revolutia tehnologica care i-a determinat pe multi sa-si paraseasca locuintele din mediul rural pentru o calitate mai buna a vietii. Nu in ultimul rand, cresterea natalitatii a determinat, de asemenea, aglomerarea urbana.

Cele Mai Mari 5 Orase din Lume

1. Tokyo

Cel mai mare oras din Japonia si, in acelasi timp, cel mai mare oras din lume, Tokyo este locul in care traiesc nu mai putin de 36,9 milioane de locuitori. Capitala Japoniei depaseste prin numarul de locuitori pe care ii are o tara precum Canada, in care traiesc 35.700.000 de oameni. Tokyo este orasul care se bucura de cea mai mare economie din lume, aici desfasurandu-si activitatea aproape 3000 de corporatii, cu un capital de peste un miliard de yeni. Prin comparatie, Bucuresti, cel mai mare oras din Romania, are aproximativ 2 milioane de locuitori.

In ceea ce priveste atractivitatea sa turistica, se poate spune ca este deosebit de mare prin faptul ca obiectivele turistice de interes sunt numeroase – Palatul Imperial sau templul Senso-Ji, fiind doar doua dintre acestea. Pentru mai multe detalii despre cel mai populat oras din lume, pagina de Wikipedia iti ofera raspunsuri la toate intrebarile.

2. Seul

Incredibil si, cu toate acestea, extrem de adevarat, in Seul, capitala Coreei de Sud, traiesc nu mai putin de 25,6 milioane de indivizi, adica, aproximativ jumatate din populatia tarii. Este un centru puternic industrializat in care isi au sediul unele dintre cele mai cunoscute companii din lume, precum Samsung, LG sau Hyundai. Seul este un oras vibrant, in care cultura si distractia se imbina desavarsit.

In ceea ce priveste obiectivele turistice, bineinteles, sunt numeroase – amintind doar 4 dintre cele mai cunoscute: Palatul Gyeongbok, cel mai cunoscut palat din tara; Turnul din Seul, cunoscut si sub numele de Namsam; Bukchon, un sat traditional corean; strada Insadong, cunoscuta pentru magazinele sale, cultura si arta traditionala.

3. Shanghai

Pe locul al treilea intr-un astfel de top se situeaza orasul Shanghai din China, de astfel, cel mai mare oras chinezesc si cel mai mare port din lume. In Shanghai traiesc 24.8 milioane de persoane care au optat pentru o calitate buna a vietii in centrul financiar si comercial al Chinei.

In acest oras turismul reprezinta o parte importanta a industriei, dat fiind faptul ca atractiile turistice sunt numeroase si absolut fabuloase. Calatorul nu ar trebui sa rateze Muzeul Shanghai, o plimbare pe faleza de la Bund, croazierele pe raul Huangpu, gradinile si bazarul Yuyuan sau Templul de jad al lui Buddha.

4. Karachi

Putini isi imagineazaca unul dintre cele mai mari orase din lume se afla in Pakistan, doar ca lucrurile chiar asa stau. Este vorba despre Karachi, un oras de pe malul Marii Arabiei, capitala statului inainte de a se construi Islamabad (in perioada 1947 – 1959). Azi, in Karachi traiesc 24 milioane de persoane si tot aici sunt concentrate cele mai multe companii locale.

Din punct de vedere turistic, orasul este cunoscut pentru plajele sale, numeroase muzee (Muzeul Fortelor Aeriene, de exemplu) si cladiri istorice, dar si pentru frumusetea Parcului National Kirthar (in care traiesc animale specifice zonei) si atractivitatea Lacului National.

5. Guangzhou

Pe langa Shanghai, in China mai exista un alt oras de Shanghai Shanghai „top 5 cele mai mari orase din lume”. Este vorba despre Guangzhou, caruia localnicii (si nu doar acestia) ii spun „Canton”, al carui numar de locuitori este de 23.9 milioane. Desi economia orasului este fundamentata de activitatile portuare, poate fi considerat si un centru de dezvoltare economica si tehnologica.

Intre numeroasele obiective turistice de aici se remarca: Templul Ancestral Chen (Academia Clanul Chen), Templul celor Sase Arbori Banyan, Turnul din Guangzhou – cel mai inalt turn de televiziune din lume, Five Ram Statue in Yuexiu Park, Pearl River si White Cloud Mountain.

Add Comment