50 Lucruri Despre India

India

Nu exista niciun alt taram care sa evoce o imagine de culori, mirosuri, strazi pline de viata si peisaje uimitoare ca India.

De la mirosul de mirodenii care pluteste pana la privelistile uimitoare precum Taj Mahal, oriunde te duci, simturile tale sunt atacate din toate directiile.

Aici vom prezenta 50 de fapte despre aceasta frumoasa tara asiatica.

 1. In august 2011, a fost inaugurat un oficiu postal in Dal Lake, Srinagar. Acest oficiu postal nu este un oficiu postal oarecare, ca oricare altul dintre cele peste 55.000, ci acesta pluteste.
 2. In 1861, satul Mawsynram este oficial cel mai umed loc din lume, primind cea mai mare medie anuala de precipitatii din intreaga lume.
 3. Podul din Mumbai; Bandra-Worli Sea Link a costat 250 de milioane de dolari si a necesitat peste 25.000.000 de ore pentru a fi finalizat.
 4. Orice companie cu peste 100 de angajati este obligata prin lege sa consulte guvernul pentru a concedia pe cineva si nu poate face acest lucru daca guvernul refuza.
 5. Zborul unui zmeu este ilegal in conformitate cu o lege din 1934, care clasifica zmeele ca fiind aeronave – cu exceptia cazului in care se primeste autorizatia politiei.
 6. Cel mai inalt punct din tara este de 28.170 ft. (8.586 metri) in Kanchenjunga, al treilea cel mai inalt munte din lume.
 7. Cele patru gusturi pe care le avem in bucataria occidentala; acru, dulce, savuros si sarat, se extinde in India pentru a include; picant si astringent. Substantele astringente pot include un vin rosu foarte sec.
 8. Drumurile din India sunt capabile sa fie infasurate in jurul lumii de aproape 120 de ori.
 9. Indienii consuma cel mai mult whisky dintre toate tarile; un procent impresionant de 50% din intreaga oferta mondiala.
 10. Chirurgia plastica ar fi putut sa isi aiba originea in India, existand dovezi scrise ca in anul 800 i.Hr. se facea chirurgie reconstructiva.
 11. In India, mana stanga este considerata necurata, deoarece ar fi folosita ca instrument pentru stropirea cu apa pentru a se curata dupa folosirea toaletei, in loc de hartie igienica.
 12. Sahul provine din jocul sanscrit chaturanga; cuvantul inseamna, de fapt, „patru membri ai unei armate”.
 13. Sofranul din steagul indian simbolizeaza sacrificiul si curajul, iar albul simbolizeaza adevarul si pacea.
 14. „Roata” din centrul steagului este de fapt o roata budista a vietii sau dharma chakra.
 15. In anul 100 i.Hr. a fost inventat in India sistemul zecimal si metoda de a folosi 1-10 pentru a afisa toate numerele posibile.
 16. In 1987, jucatorul indian de crichet Sachin Tendulkar a traversat terenul pentru a juca pentru Pakistan atunci cand echipa era in criza de jucatori.
 17. In 1999, un gol a fost marcat de India impotriva Bhutanului in 11 secunde.
 18. Calendarul hindus are cu 2 anotimpuri in plus fata de cele 4 occidentale, acestea sunt musonul, care vine chiar inainte de toamna, si prevernalul, care vine dupa iarna.
 19. Se pare ca aerul din Mumbai este atat de poluat incat o zi de respiratie echivaleaza cu 100 de tigari fumate.
 20. Animalul national al Indiei este, de fapt, un animal pe cale de disparitie: tigrul de Bengal. Exista mai putin de 2.500 de tigri de Bengal in intreaga lume.
 21. Chiar daca Cricketul, o introducere britanica, este cel mai popular sport din India, sportul national al tarii este hocheiul.
 22. Un restaurant indian din Bradford, Marea Britanie, are peste 800 de locuri intr-o capela veche. Acest restaurant, Aakash, este cel mai mare restaurant indian din lume.
 23. Coca-Cola este folosita ca o forma de pesticid in unele zone din India, inclusiv in Chattisgarh, datorita pretului mult mai mic decat cel al pesticidelor comerciale.
 24. Raziya Sultana, o figura proeminenta din istoria Indiei, a fost ucisa in 1240 dupa ce a fost prima femeie lider din India.
 25. Initial o sursa de hrana mai degraba decat de lauda, pasarea nationala a Indiei este paunul.
 26. In august 1947, India si-a castigat independenta fata de britanici, dupa o lupta lunga si istovitoare.
 27. In 1950, compozitia lui Rabindranath Tagore, The Jana Gana Mana, a fost recunoscuta in India ca imn national.
 28. Cuvantul „sampanie” este de fapt indian. Acesta provine din cuvantul „Champu”, un cuvant sanscrit pentru „masaj”.
 29. In India exista 844 de dialecte din totalul celor 17 limbi majore vorbite.
 30. India are o suprafata de 1,27 milioane de mile patrate, ceea ce o face a saptea tara ca marime din intreaga lume, dar totusi de 3 ori mai mica decat SUA.
 31. Templul Lotusului din Delhi are 27 de petale enorme acoperite cu marmura.
 32. In totala opozitie cu alte femei din India, vaduvele purtau alb in loc de tesaturi colorate.
 33. Aproximativ 70% din condimentele pentru animale din lume provin din India.
 34. India este singura tara care nu a atacat nicio tara in istoria sa.
 35. O Bichiya este o verigheta, spre deosebire de restul lumilor; bijuteria se poarta pe degetul de la picior.
 36. India are cea mai mica rata de divort, chiar daca casatoriile aranjate sunt inca cel mai frecvent tip de casatorie.
 37. Crucea Victoria a fost acordata unui numar de 38 de indieni dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.
 38. O toaleta infundata a fost cauza picurarii bazei unei statui a lui Iisus in India, pe care multi o beau din cauza credintei ca este spirituala.
 39. Un record mondial a fost stabilit in 2016 pentru plantarea a aproape 50 de milioane de copaci in 24 de ore in India.
 40. Un meteorit a lovit un sofer de autobuz indian si l-a ucis in 2016.
 41. Un hot din Mumbai a fost fortat de politie sa consume 48 de banane dupa ce a fost prins si a inghitit un lant furat.
 42. Cuvantul „bomboana” provine din cuvantul indian pentru zahar cristalizat; Khanda.
 43. Cel mai recunoscut fel de mancare indiana din lume; Tikka Masala, este de fapt o inventie britanica provenita din Scotia.
 44. In India, mustata este clasificata ca fiind un simbol respectat al autoritatii in anumite functii, politistii primind chiar si un salariu mai mare doar pentru simplul fapt ca au mustata.
 45. In Bengalul de Vest, fiecare vaca trebuie sa aiba un act de identitate cu fotografie, din cauza problemelor legate de contrabanda cu aceasta specie.
 46. Din 2004, o sectie de votare este ridicata intr-o padure pentru ca un singur alegator, un preot de templu, sa isi exprime votul.
 47. Peste 23.000 de persoane vorbesc o limba numita „anal” sau Namfu in India si Birmania.
 48. O companie aeriana indiana angajeaza doar hostess de sex feminin pentru a economisi combustibil datorita greutatii mai mici a acestora.
 49. Peste 100.000 de oameni sunt hraniti intr-un templu din India doar pentru ca se prezinta. Nu exista nicio cerinta, dar mesele sunt intotdeauna vegetariene.
 50. In 2017, in Odisha s-a atins o temperatura uluitoare de 45,5 °C (114 °F); un locuitor a fost vazut gatind un ou intr-o tigaie unsa cu ulei direct pe strada, fara niciun fel de foc sau sursa de caldura in afara de temperatura de afara.
 51. Un creuzet de religii, limbi si culturi cuprinde orasele Indiei, iar pentru un turist acest lucru este o priveliste de admirat.
 52. Dezvoltarea tarii poate fi vazuta la propriu pe masura ce calatoresti dintr-un loc in altul, mergand din ce in ce mai sus, in timp ce altii au atat de putin.
 53. Oriunde ai merge in India, vei gasi cu siguranta ceva care sa te uimeasca.
 54. Fie ca este bine sau rau, iar acesta este farmecul uneia dintre cele mai populate tari din intreaga lume simplitatea si complexitatea.
 55. Nu uitati totusi sa va supravegheati actiunile si sa respectati chiar si cele mai ciudate legi, altfel riscati sa va confruntati cu pedepse neobisnuite.

Add Comment