Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
7 Motive Pentru Cultivarea Hranei Proprii – Topist.ro

7 Motive Pentru Cultivarea Hranei Proprii

Pentru a-ti cultiva propriile legume si fructe ai nevoie de foarte mult timp liber si mult spatiu. Desi acest lucru este invocat de majoritatea oamenilor, lucrurile pot fi facute si la un nivel mult mai mic. Poate doar cateva ghivece cu plante aromatice langa geamul din bucatarie sau poate doar o tufa de ardei iuti in fata blocului. Orice mic pas va va ajuta sa realizati ca puteti face cat de putin in spre a creste propria hrana, intr-un fel sau altul.

Problema cea mare intervine in momentul in care oamenii au o curte generoasa dar prefera sa cumpere de la hypermarketuri. Pentru acesti oameni in special, vom lista 7 motive pentru care se merita sa iti dezvolti propria gradina.

1. Vei face Economie

Toti vrem sa mancam mai sanatos si mai bun, si abundenta de produse catalogate drept bio sau organice este din ce in ce mai prezenta prin supermarketuri. Dar cu totii stim ca acestea sunt cu cel putin 30% mai scumpe decat cele non-bio. Dar de cele mai multe ori vedem valori intre 50% si 100$.

Daca vei decide sa cresti in gradina ta legumele cele mai des folosite de tine si familia ta, vei putea economisi foarte multi bani, daca e sa faci un calcul anual. Nu mai bine folosesti acei bani pentru a-ti face poftele de la care te retii din cauza bugetului?

2. Este mai sanatos

Pentru ca tu le vei creste, vei fi 100% sigur ca acele legume nu contin tot felul de chimicale regasite in majoritatea produselor din magazine. Diferenta pe care aceasta o va avea asupra sanatatii si bunastarii tale va fi profunda.

Totodata, detinerea unei gradini te va „forta” sa mananci mai multe legume. De ce? Pentru ca indiferent daca vei avea pofta sau nu, in momentul in care esti pus in situatia de a arunca un produs cultivat de tine, nu o vei putea face. Tot acel efort pentru a arunca la gunoi un aliment pe care altii dau foarte multi bani in hypermarket pentru ca este bio, te va face sa creezi un preparat din el si il vei consuma.

3. Vei ajuta Mama Natura

Crearea unei gradini presupune existenta unor plante vii ce consuma dioxidul de carbon si va produce oxigenul necesar oamenilor. Astfel, vei ajuta in reducerea poluarii din jurul casei tale. Si daca nu vei mai cumpara de la magazin, vei reduce cantitatea de poluare emisa de masinile ce aprovizioneaza magazinele.

4. Vei produce mai putine deseuri

Orice produs cumparat este impachetat. Fie ca are un ambalaj special, fie ca este pus intr-o punga de plastic, orice aliment vine la pachet cu un deseu care ajunge in cosul de gunoi. Si cum Romania nu are un sistem de colectare selectiva functional, acesta va ajunge sa fie ars ori ingropat – ambele variante avand un impact negativ asupra naturii.

5. Vei face mai multa miscare

Intretinerea unei gradini presupune munca fizica ce iti va solicita corpul. Nu va fi chiar ca o sesiune la sala, dar efortul va fi foarte bine primit de catre corpul tau. Avand in vedere modul de viata haotic al multor persoane in ziua de azi, putina miscare este necesara. Si daca nu ai chef sa mai faci drumuri pana la sala de fitness dus-intors, efortul din gradina este un compromis bine venit.

6. Vei petrece mai mult timp cu familia

Se stie ca cei mici prefera sa petreaca timp afara si sa se joace iar existenta unei gradini poate fi un mare beneficiu pentru ei, cat si pentru tine. Vei putea petrece timp cu copiii in timp ce te ocupi de gradina. Vei putea sa le explici si sa le arati cum arata mancarea lor inainte de forma finala pe care o vad in magazine, de ce si cum cresc plantele, impactul lor asupra mediului si multe altele. Poti spune ca vei face 3 lucruri in acelasi timp!

7. Te vei simti mai bine cu tine

De ce spunem asta? Iata cateva motive simple:

a) Vei fi multumit de recolta si constientizarea faptului ca tu ai cultivat acele legume – de la samanta la produs final pe masa familiei.

b) Esti un om cu noi cunostinte care stie ca poate fi independent cand este vorba de mancare.

c) Vei fi complimentat de prieteni si cei care te vor vizita.

d) O gradina cultivata arata mult mai bine decat o simpla parcela cu gazon.

Motivele probabil sunt mult mai multe dar pentru noi, aceste 7 motive sunt cele mai importante. Ai un alt motiv in minte? Spune-ne in sectiunea de comentarii.

Add Comment