24 Lucruri Despre Nuca de Cocos

Nuca de Cocos

Aici ne vom uita la 24 de fapte captivante despre nucile de cocos:

 1. Numele de nuca de cocos este de fapt o combinatie intre nuca si cuvantul portughez coco, dupa imaginea asemanatoare unei fete pe care o are coaja cu cele 3 gauri.
 2. Grenadele din nuca de cocos au fost o arma folosita in cel de-al Doilea Razboi Mondial de catre japonezi, in care o nuca de cocos era umpluta cu obiecte, cel mai important fiind o grenada, si apoi aruncata spre inamic.
 3. In aprilie 2007, cel mai mare ansamblu de nuci de cocos a avut loc la Londra, cu 5.877 de persoane. Acestia au cantat pe melodia „Always Look on the Bright Side of Life” a celor de la Monty Python.
 4. In 2011, Ho Eng Hui a reusit sa strapunga 4 nuci de cocos in 12,15 secunde la Milano, stabilind un record mondial.
 5. Oamenii au folosit de fapt fibrele de nuca de cocos de-a lungul secolelor pentru a construi armuri robuste. Printre acestia se numara si bastinasii din insulele Kiribati, care foloseau sfoara tesuta din nuca de cocos pentru a-si construi costumele.
 6. Nucile de cocos, in diferite forme, sunt antivirale, antifungice, antibacteriene si antiparazitare.
 7. In medie, trei cani si jumatate de nuca de cocos echivaleaza cu 1 lingura (25 de grame) de fibre. Aceasta este cantitatea zilnica recomandata de fibre pe care ar trebui sa o aiba un adult.
 8. Sloganul pentru Mounds, un baton de ciocolata cu nuca de cocos din SUA, a fost creat in timpul unui concurs al carui castigator a castigat suma impresionanta de 10 dolari.
 9. Palmierul de cocos este, de fapt, arborele national din Maldive.
 10. In 2016 au fost produse peste 59 de milioane de tone de nuci de cocos la nivel mondial.
 11. Caderea nucilor de cocos cauzeaza moartea, desi doar o cantitate mica. 2,5% dintre ranile din Spitalul Provincial din Papua Noua Guinee au fost raportate ca fiind cauzate de caderea nucilor de cocos. Un numar foarte mic dintre acestea au provocat moartea pacientului.
 12. Apa de nuca de cocos contine in medie 94% apa, cu aproximativ 46 de calorii pe cana.
 13. Un arbore de nuca de cocos poate avea pana la 180 de nuci de cocos culese in timpul unei singure recolte.
 14. Arborele de nuca de cocos poarta numele botanic Cocus Nucifera si pot creste pana la 82 de picioare (25 de metri) inaltime.
 15. In 2013, politia din Maldive a intrat in posesia unei nuci de cocos din cauza credintei ca aceasta ar fi fost blestemata cu magie neagra.
 16. La fel ca mango, caju si ciresele, nuca de cocos este de fapt o drupa si nu o nuca. Drupa este un obiect care are un exterior carnos in jurul unui sambure.
 17. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, se spune ca apa de nuca de cocos a fost folosita pentru a trata deshidratarea din cauza lipsei de provizii medicale.
 18. Cei mai mari producatori de nuci de cocos sunt Indonezia, Filipine si India.
 19. Intr-un sondaj din Marea Britanie, Bounty un baton de ciocolata si nuca de cocos – aparent neplacut pentru multi – a fost votat de fapt ca fiind unul dintre primele 3 batoane de ciocolata preferate de britanici.
 20. Sutienul de nuca de cocos, celebru pentru ca este o caracteristica a fetei hula hawaiiene, nu este de fapt originar din Hawaii. Imbracamintea este o idee occidentala care nu este un articol autentic hawaiian.
 21. Coaja unei nuci de cocos poate fi de fapt arsa pentru a actiona ca un repelent natural impotriva tantarilor, un proces folosit in multe tari din intreaga lume.
 22. Jocul de balci al nucilor de cocos, un joc care consta in nuci de cocos stivuite si mingi pentru a le dobori, are dovezi fotografice care atesta ca se juca inca din 1890.
 23. Cercetatorii investigheaza daca cojile de nuca de cocos pot fi folosite ca solutie ieftina pentru materiale de constructie in Filipine.
 24. Uleiul de nuca de cocos a cucerit lumea frumusetii, atat de multe celebritati si figuri emblematice jurand pe el, inclusiv Eva Mendes si Priyanka Chopra.
 25. Iata, asadar, 24 de fapte despre nuca de cocos, de la cei mai mari producatori din lume pana la minunile medicinale ale acestui fruct fantastic.
 26. Se pare ca majoritatea oamenilor ar putea beneficia de un pic mai multa nuca de cocos in viata lor, iar daca aveti nevoie de un impuls rapid sau de un leac pentru mahmureala, nuca de cocos ar putea fi raspunsul.

Add Comment