Top 10 Descoperiri Facute De Google Earth

In momentul in care Google Earth a intrat pe web in 2005, acesta nu a trimis globurile de birou inapoi in timp la acesorii decorative, dar a facut posibila explorarea globala cu doar un singur click. Dar nu s-a oprit aici, produsul nu a devenit o simpla jucarie inteligenta, ci au existat unele descoperiri extraordinare si incredibile facute de Google Earth doar prin navigare si accesarea imaginilor prin satelit. Cele mai multe descoperiri cu ajutorul  imaginilor prin satelit includ fosile, piramide, forme de relief subacvatice si multe altele. Mai jos este o lista a unor descoperiri surprinzatoare facute de Google Earth.

10. Calutul de mare pigmeu

La aceasta descoperire de pe locul zece a ajutat caracteristica Vizualizari Subacvatice care a permis explorarea adancimilor mari ale oceanului. In largul coastei Australiei si mai departe, in Marea Bariera de Corali, optiunea de vizualizare subacvatica a gasit un mic calut de mare pigmeu, similar cu cel ilustrat. Imaginea a fost facuta la o adancime de peste 300 de picioare sub nivelul marii. Aceasta este o imagine extraordinara, avand in vedere faptul ca acest calut de mare creste in mod normal la 1,5 cm lungime.

Specia calutul de mare pigmeu este adesea reperata in jurul recifelor de corali din diferite parti ale lumii, mai ales in apele din sudul Japoniei si Malaeziei, dar niciodata in apele din jurul Australiei.

9. Piramidele egiptene

Angela Mircol, o cercetatoare in arheologie, a gasit mai multe locuri in sudul Egiptului folosind imagini prin satelit, locurile continand movile remarcabile care au erodat. Acestea aveau forma triunghiulara, cea mai mare fiind de 620 de picioare, de aproximativ 3 ori mai mare decat Marea Piramida. Cu toate ca sunt necesare cercetari suplimentare pentru a verifica daca sunt intr-adevar piramide, “este destul de clar”, potrivit spuselor dr. Micol. Imaginile Google Earth deschid calea pentru cercetarea folosind imaginile de pe satelit.

8. Morminte si situri arheologice

Printre descoperirile Google Earth, sunt si morminte si situri arheologice din Arabia Saudita. David Kennedy, profesor la Universitatea Australiei de Vest, a utilizat Google Earth pentru a explora Arabia Saudita, cautand morminte si situri arheologice. A descoperit mii de relicve care ar putea fi mai vechi de 8000 de ani.

7. Capcana de peste preistorica

In 2009, fotografii aeriene din SUA au identificat o forma neobisnuita in apele din apropierea raului Teifi. Dr. Ziggy Otto de la Colegiul Pembrokeshire a constatat ca, in secolul al 11-lea, o comunitate din Tara Galilor a creat o structura de 800 de picioare pentru a prinde peste.

6. Craterul Kamil

Intr-o alta descoperire marca Google Earth, un cercetator italian a gasit craterul Kamil cu ajutorul imaginilor de pe satelit. Acest crater poate fi considerat cel mai bine conservat din lume. Craterele, in mod normal, se erodeaza dupa ani de zile, dar craterul Kamil a fost pastrat in forma de roca de baza.

5. Stramosii hominizi

Prof. Lee Berger de la Universitatea din Witwatersrand a utilizat imaginile tip peisaj pentru a identifica pesteri. El a descoperit 600 de pesteri si depozite de fosile necunoscute intr-o zona considerata a fi leaganul umanitatii.

4. Campurile de mine cambodgiene

Pe locul patru in lista noastra a decoperirilor Google Earth se afla cea mai mare organizatie din lume de mina de teren, Halo Trust, care utilizeaza Google Earth pentru a analiza zonele minate din Cambodgia si Angola. Zonele cele mai afectate sunt in apropierea granitei cu Thailanda, in care au loc ciocniri regulate si in provincia Cabinda din Angola, anterior devastata de un razboi civil.

3. Un oras antic roman

Luca Mori, un programator italian, a studiat hartile prin satelit ale orasului sau natal si a dat peste o forma ovala, veche de peste 2000 de ani, in apropiere de Parma. Mai tarziu, el a descoperit ramasitele unei curti interioare si un rau ale unui oras antic roman.

2. Padurea ascunsa din Muntii Mabu

Oamenii de stiinta de la Kew au folosit Google Earth pentru a supraveghea anumite zone din Africa. Ei au descoperit anumite pete verzi pe Muntele Mabu din Mozambic, ce s-au dovedit a fi cea mai mare padure nedocumentata din Africa de Sud. Razboiul civil din Mozambic, dar si terenul aspru, au impiedicat anterior oamenii de stiinta si exploratorii sa analizeze zona. In plus, se crede ca speciile care traiesc acolo au evoluat izolat de-a lungul anilor, fara influenta altor creaturi cunoscute. Oamenii de stiinta imediat au organizat excursii pentru a explora zona.

1. Epava S. S Jassim

Pe locul intai in lista descoperirilor Google Earth se afla naufragiul S.S Jassim. Bacul bolivian a lovit un loc mai putin adanc in largul coastelor sudaneze in 2003. Desi epava nu a fost practic pusa pe Google Earth, imaginea a fost si a devenit acum cel mai mare, vizibil si cautat naufragiu.

Cu toate aceste descoperiri incredibile si uimitoare de pe Google Earth, cercetatorii, exploratorii si oamenii de stiinta au pus si mai mult accent pe folosirea caracteristicilor Google Earth pentru a supraveghea lumea si pentru a face noi decoperiri. Pe masura ce platforma se imbunatateste, vor fi descoperite mai multe imagini Google Earth tot mai clare.Imaginile detinute de guverne pot fi acum accesate de oricine din confortul propriei locuinte sau de oriunde, fara a trece prin NASA.

Speram ca v-a placut si ca ati aflat ceva nou!

Add Comment