Top Zece Plante Pe Cale De Disparitie

Plantele sunt vazute ca fiind reprezentante importante pentru natura. Multi factori care apar ca urmare a poluarii mediului inconjurator duc la disparitia unor plante, acestea fiind grav afectate de catre aceasta contaminare. Pentru a vedea care sunt plantele cel mai mult in pericol din cauza poluarii, citeste aceasta lista.

10. Pinul chilian

Acest conifer ciudat care apartine padurilor dense din Chile este considerat a fi antic, fiind o fosila vie. Frunzele sale sunt triungulare si ascutite, copacul producand si conuri. Acesta este vazut ca fiind copacul national al statului Chile. Crengile sale aduc aminte de cozile de maimuta, fiind un copac cultivat des in toata lumea.

9. Elaeocarpus bojeri

Acesta este un copac frumos si delicat care este exceptional de rar – de fapt, nu exista decat doi astfel de copaci in toata lumea, ambii in padurea tropicala din Mauritius. Se afla pe cale de disparitie deoarece mediul sau natural a fost transformat dur de catre introducerea a variate specii noi. Florile sale sunt albe.

8. Dragonierul

Copacul acesta are o vechime mai mare de 2000 de ani. Include peste 40 de specii diferite, multe dintre ele fiind cultivate in toata lumea. Unele dintre ele au dimensiuni moderat de mici. Dragonierul apartine de continentul african, desi anumite specii se pot gasi si in alte zone.

7. Euphorbia obesa

Aceasta este o planta de casa foarte cunoscuta, care se afla pe cale de disparitie in salbaticie din cauza distrugerii mediului si culesului excesiv si ilegal. Intr-adevar, seva sa este otravitoare, insa este o decoratiune de gradina foarte atragatoare. Oamenii sunt dispusi sa creasca Euphorbia obesa in gradini, asa ca aleg sa ignore necesitatea protectiei plantei.

6. Sarracenia oreophila

Planta aceasta unica se afla pe cale de disparitie. Este o planta endemica Carolinei de Sud si Georgiei, precum si regiunilor sudice din Statele Unite ale Americii, insa populatiile de plante sunt amenintate, lucru care le face foarte posibile sa dispara, daca nu sunt protejate cum se cuvine. Exista mai multe tipuri de astfel de plante, unele colorate luminos, dar toate aplica aceleasi metode de a atrage si captura insecte.

5. Rafflesia

O planta extraordinara care atrage o multime de oameni. Rafflesia este o planta cu o floare precum carnea, de dimensiunile unui fotoliu si care produce o aroma dezgustatoare pe care o poti simti chiar si de la o distanta mare. Mirosul sau nu poate fi suportat, de aceea este adesea numita planta cadavru.

4. Welwitschia Mirabilis

Aceasta planta stranie i-a nedumerit pe taxonomisti ani de zile. Este o planta de desert din Africa de Sud – Vest, care are doar doua frunze care se rasucesc si incolacesc din momentul in care planta incepe sa creasca. Welwitschia Mirabilis poate sa traiasca chiar si peste 2000 de ani, ca suprafata intinzandu-se pe trei – patru metri.

3. Venus Flytrap

Mananca insecte, fiind uneori denumita un mini – monstru, foarte cunoscuta in mod special elevilor. Oricat de faimoasa ar fi, este totusi pe cale de disparitie. Planta are cate doua frunze cu tepi care se pot inchide, avand un grad ridicat de receptivitate, perisorii de pe ea putand sa simta prezenta a orice s-ar aseza in ea.

2. Arborele de pluta

Arborele de pluta este un tip de stejar, foarte amenintat din cauza productiei de pluta pentru sticlele de vin. Se estimeaza ca padurile alcatuite din acesti arbori vor disparea in urmatorii zece ani, din cauza industriei vinurilor. Acesti copaci sunt cu adevarat fermecatori.

1. Baobabul

Baobabul se gaseste in Africa ecuatoriala si in India, dar si in regiuni intinse din Madagascar. Totusi, acesta incepe sa fie tot mai amenintat. Baobabul nu are frunze trei sferturi din an, acumuland apa in trunchi. Oamenii isi construiesc case in baza sa. Copacul este cunoscut si pentru fructele sale delicioase, pe care oamenii le pot consuma. Datorita formei sale, a capatat si denumirea de „Copacul cu susul in jos”.

Add Comment