Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 115

Warning: include_once(/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152

Warning: include_once(): Failed opening '/home/resetany/topist.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/resetany/domains/topist.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 152
10 Ritualuri de Cult Bizare – Topist.ro

10 Ritualuri de Cult Bizare

10. Cultul nucilor de cocos

La nivel mondial se produc aproximativ 62 de milioane de tone de nucă de cocos pe an. Se poate spune cu siguranță că este un produs alimentar destul de popular. Dar să întemeiezi un întreg cult în jurul lor pare cel puțin superficial. Cu toate acestea, nudistul și liderul de cult german August Engelhardt era devotat nucii de cocos și a făcut tot posibilul să o pună în centrul sistemului său de credință.

Engelhardt, fiind nudist, era un fan al stat la soare, așa că a decis să înființeze o comunitate de indivizi cu aceleași vederi în Papua Noua Guinee. Timp de 18 ani, Engelhardt a stat pe insulă, mâncând aproape numai nuci de cocos. Engelhardt devenise convins că soarele este sursa întregii vieți, iar nuca de cocos, deoarece creștea în vârful palmierilor, mai aproape de soare decât orice alt aliment, era în mod clar cea mai bună mâncare din lume.

Folosind banii proveniți dintr-o moștenire, Engelhardt a publicat literatură despre convingerile sale. A vrut să dezvolte un Ordin al Soarelui, astfel încât adepții să poată veni și să se închine la soare împreună cu el. Și a funcționat, mai ales că își folosea banii pentru a trimite oameni acolo.

La apogeu, cultul a avut 30 de membri, dar aceștia aveau prostul obicei de a muri. Bolile și accidentele au afectat cultul, ceea ce nu era surprinzător, având în vedere că nu aveau doctori și nu mâncau aproape nimic altceva decât nucă de cocos pe o insulă tropicală cunoscută pentru bolile tropicale.

Aproape de sfârșitul vieții sale, Engelhardt se afla într-o stare fizică oribilă. Nu putea să meargă, era grav subnutrit și era afectat de ulcere. Cântărea sub 45 de kilograme și avea crize, toate acestea datorită unei diete de nucă de cocos non-stop și a condițiilor de viață în general proaste.

9. Raelism Orgasme cosmice

Raelienii sunt unul dintre puținele culte OZN care au obținut atenția presei mainstream de câțiva ani și care încă nu au implodat sau nu au dispărut în obscuritate. Cultul, cunoscut în mod oficial sub numele de Mișcarea Raeliană Internațională, datează din 1974.

În esența sa, raelismul învață că omenirea a fost creată de o rasă extraterestră și este foarte preocupată de sex. De fapt, o parte a bisericii implică ceea ce se numește Ordinul Îngerilor lui Rael: femei care sunt menite să fie partenerele sexuale ale extratereștrilor atunci când se întorc pe Pământ. Ele nu ar trebui să facă sex cu alți oameni. Există o excepție, bineînțeles, deoarece femeile pot face sex între ele și vor fi învățate cum să le facă pe plac extratereștrilor de către Rael însuși, un francez de 75 de ani pe nume Claude Verihon. Toate aceste femei sunt alese de Rael pentru frumusețea lor.

Toți raelienii sunt încurajați să se angajeze în diverse practici senzuale unii cu alții. Ei organizează în mod regulat ateliere de meditație senzuală în sălbăticie, cu scopul de a atinge ceva numit orgasm cosmic. Puteți vedea cum acest lucru ar putea atrage noi membri și, de fapt, există peste 100.000 de raelieni în întreaga lume.

8. Fără săpun și fără sex

Mișcarea pentru Restaurarea celor Zece Porunci ale lui Dumnezeu a fost un cult fondat în Uganda în anii 1980. Ceea ce la început părea a fi o abordare excentrică și poate chiar caraghioasă a creștinismului a degenerat rapid și tragic într-un coșmar absolut. Sfârșitul cultului este una dintre cele mai șocante povești din toate timpurile și este o amintire dureroasă a cât de departe pot duce unii oameni credințele.

Cultul a fost fondat după ce doi bărbați au crezut că au avut o viziune cu Fecioara Maria. Aceștia și-au fondat grupul sub pretextul că urmează învățăturile lui Hristos și că, după propria lor înțelegere, aderau la cele zece porunci. Ca parte a curioasei lor interpretări a Scripturii, membrii nu aveau voie să facă sex sau să se scalde cu săpun. Chiar și vorbitul era interzis pentru ca nu cumva cineva să încalce cea de-a noua poruncă, aceea de a aduce mărturie falsă. Ca urmare, mulți membri au învățat să folosească limbajul semnelor, ceea ce a fost considerat cumva o portiță de scăpare.

Membrii cultului duceau un stil de viață agrar, cultivând lucruri precum fasole și cartofi. În ciuda acestui fapt, postul era, de asemenea, un ritual, iar în zilele de luni și vineri, li se permitea doar o singură masă. Iar membrilor li se cerea, de asemenea, să își vândă bunurile, inclusiv casele, și să dea banii cultului.

Pentru mulți dintre ei, faptul că erau munciți ca niște sclavi, subnutriți și stresați, și-a pus amprenta. Sfârșitul jocului a fost apocalipsa. Membrii fuseseră asigurați că Armaghedonul se apropia de Anul Nou din anul 2000. Când acest lucru nu s-a întâmplat, lucrurile au luat o turnură întunecată.

Oamenii care vânduseră totul își doreau banii înapoi. Membrii cultului au demisionat în masă și au vrut răspunsuri. Apocalipsa a fost amânată pentru luna martie și a fost organizată o petrecere masivă. Au măcelărit pe toată lumea. Clădirea a găzduit peste 500 de persoane; au sigilat ferestrele și ușile și au aruncat-o în aer. Când poliția a investigat, a găsit alte sute de morți în diferite locuri, mulți înjunghiați sau otrăviți cu trei săptămâni înainte.

7. Mâncatul gunoiului

The Brethren este numele neoficial al unui cult inițiat de un fost pușcaș marin pe nume Jimmie Roberts. Principala motivație din spatele grupului este evitarea lucrurilor materiale, ceea ce înseamnă că, în ochii celor mai mulți, membrii cultului sunt pur și simplu vagabonzi fără adăpost. Ei nu dețin proprietăți; nu au nimic mai mult decât hainele pe care le au pe ei. Atunci când au nevoie de lucruri, li se permite să facă munci la întâmplare pentru a face bani, dar o parte din metodele lor de supraviețuire poate include mâncatul din gunoi. Acest lucru le-a adus grupului numele de Mâncătorii de gunoaie în unele locuri.

Cultul de până acum pare remarcabil de excentric, dar relativ inofensiv; totuși, nu a fost neapărat așa. Roberts era conducătorul absolut al cultului și avea reguli stricte. Bărbații și femeile trebuiau să fie separați. Nu erau permise imagini pe nimic, iar cele care existau trebuiau acoperite. Copiii nu aveau voie să se joace. Noii convertiți trebuiau să renunțe la toate posesiunile pământești și să accepte că se aflau la Sfârșitul Timpurilor.

Membrii erau împărțiți în subgrupuri mai mici, fără a cunoaște celelalte grupuri. Roberts a murit în 2015 și sunt disponibile puține informații despre ce s-a întâmplat cu adepții săi.

6. Cowboyii de la The True Way

Cunoscut sub numele de Chen Tao, cultul True Way este un cult OZN din Taiwan. Sistemul lor central de credință era unul dintre acele OZN-uri confuze despre cum lumea are trilioane de ani, sufletele noastre există de aproape la fel de mult timp, iar Dumnezeu ne vizitează uneori într-un OZN. Au dobândit o oarecare infamie în lumea largă datorită planurilor lor de apocalipsă cu focuri de armă ratate de la sfârșitul anilor 1990.

Mulți membri ai grupului s-au mutat în Garland, Texas. Se presupune că acest lucru s-a întâmplat doar pentru că „Garland” sună ca „God Land”. Odată ajunși în Texas, membrii au fost încurajați să se îmbrace ca niște cowboy albi, cu tot cu pălării albe de cowboy. Din nou, acest lucru părea să fie doar o situație „când ești în Texas”.

Peste 150 de membri s-au mutat în aceeași comunitate pentru a-l aștepta pe Dumnezeu să se întoarcă în casa fondatorului lor în martie 1998. Dumnezeu nu a apărut.

Mulți membri s-au întors în Taiwan, iar câțiva dintre ei au rămas împreună și s-au mutat la New York, unde au continuat să poarte pălării de cowboy și să aștepte întoarcerea lui Dumnezeu, amânând data apocalipsei de fiecare dată când aceasta nu se materializa.

5. Pirateria Kopimism

Biserica Kopimismului se joacă puțin cu definiția cultului, dar se pare că este o biserică recunoscută în Suedia, așa că, chiar dacă este un fel de glumă, este una bine structurată.

În timp ce lucruri precum primirea sacramentului sunt sacre pentru catolici, primirea de dosare este sacră pentru Kopimiști. Practic, este o religie bazată pe partajarea de fișiere și/sau piraterie pe internet. Biserica a negat de mult timp orice relație cu The Pirate Bay, un alt grup suedez dedicat legilor anti-copyright și partajării de fișiere.

Simbolurile Copy și Paste sunt sacre, iar singurul principiu real este că toate informațiile ar trebui să fie copiate și partajate în mod liber. Deci, în principiu, ar trebui să piratezi lucruri precum jocuri, cărți, filme și muzică. În limbajul lor, este fundamental pentru comunicare și pentru spiritul informației ca aceasta să fie accesibilă în mod liber tuturor.

4. Bateriile de rugăciune ale Societății Aetherius

Un alt cult OZN, Societatea Aetherius datează din 1955. Nici pe departe la fel de apocaliptică precum mult prea multe alte culte, Aetherius a început atunci când fondatorul său, George King, a fost contactat de extratereștrii care i-au spus că ar trebui să conducă un parlament interplanetar. Așa a început relația sa cu Aehterius, un venusian care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, trăia pe Saturn.

Practic, aeterienii credeau că există maeștri planetari acolo; ființe care lucrau într-un fel de guvern intergalactic. Acești maeștri sunt maeștri în sens spiritual, iar oameni precum Iisus și Buddha se aflau și ei în rândurile lor. Scopul lor? Doar să facă din univers un loc mai bun. Asta nu e chiar așa de rău!

O parte din credința lor este că energia spirituală poate fi exploatată și stocată și folosită în bine. Asta înseamnă că am putea preveni dezastrele naturale și alte lucruri rele, cum ar fi războiul. Așadar, membrii grupului se adună, se roagă și direcționează aceste rugăciuni în baterii spirituale. Bateriile colectează puterea rugăciunilor și o pot elibera, la nevoie, pentru a preveni lucrurile rele.

Acum, acest lucru poate părea stupid pentru mulți dintre noi, dar țineți cont de faptul că acest lucru pare să fie cât se poate de extrem pentru societatea Aetherius. În comparație cu majoritatea celorlalte grupuri, ei par relativ inofensivi și bine intenționați.

3. John Frum Paradele militare

Cultele cargo datează din al Doilea Război Mondial și sunt fenomene ciudate de luat în considerare. Populația din Melanezia, locuri precum Vanuatu și Noua Guinee și așa mai departe, avea un contact foarte limitat cu lumea exterioară la acea vreme. Dar, în timpul războiului, aliații soseau pe insulă, adesea cu o mulțime de echipamente sub formă de parașutări aeriene. Așadar, încercați să vă imaginați că vă trăiți viața și un grup de oameni mult mai avansați decât voi vă aruncă tehnologia lor din cer. La ce v-ați gândi? Pentru cultele cargo, a început o cultură fascinantă de cult religios.

Soldații interacționau cu insularii și făceau comerț cu ei, oferindu-le fel de fel de lucruri la care insularii nu visaseră niciodată. Trebuie să se fi asemănat foarte mult cu ideea primei întâlniri dintre oameni și vulcanieni din Star Trek. După război, toți soldații au plecat, dar locuitorii insulei nu prea aveau nicio idee de ce sau unde s-au dus. Așa că au început să se angajeze în ritualuri care sperau că îi vor aduce înapoi.

Pe insula Tanna, localnicii au întâlnit un bărbat pe nume John Frum, iar acesta a devenit elementul central al sistemului lor de credință. Ei și-au confecționat propriile uniforme militare și au organizat parade pentru a încerca să-l aducă înapoi, crezând că Frum va aduce daruri și abundență de dincolo. Unii cred că nu a existat niciodată un adevărat John Frum – el a fost o iluzie, sau chiar un localnic care pretindea că este occidental. Dar oricare ar fi adevărul, cert este că localnicii au construit piste de aterizare și multe altele pentru a-l aduce înapoi. În fiecare 15 februarie, cunoscută și ca Ziua lui John Frum, ei organizează parade și ceremonii în speranța că Frum se va întoarce cu lucruri precum televizoare, medicamente și Coca-Cola.

2. Cititorii de picioare

Datând din 1987, cultul japonez cunoscut sub numele de Ho No Hana era foarte interesat de picioare. Liderul Hogen Fukunaga îți putea citi viitorul pe baza picioarelor, sau cel puțin așa pretindea el. Mai important, dacă nu-ți citea norocul, lucrurile puteau să meargă prost foarte repede. Membrii cultului aveau nevoie să le fie inspectate picioarele, altfel riscau să moară. De asemenea, o citire a picioarelor costa aproximativ 900 de dolari. Se pare că unii oameni i-au plătit aproape un milion de dolari.

Membrii erau încurajați să cheltuiască pe pergamente și alte obiecte de vindecare. Aruncau mii de dolari pe seminarii de 5 zile și alte risipe de bani menite să ajute la vindecarea sau la îmbunătățirea vieții lor.

Fukunaga însuși citea picioare, la fel ca și alți membri de rang înalt. La un moment dat, oamenii au început să bănuiască faptul că acest lucru era dubios și că omul lua banii și îi cheltuia doar pentru el însuși, în loc să facă orice altceva se așteptau oamenii să facă cu banii lor de picioare. În cele din urmă a fost dat în judecată pentru fraudă și i s-a ordonat să returneze milioane de dolari.

1. Atentate cu bombă în pielea goală a pacifistului libertin

Dacă vrei cu adevărat ca cultul tău să iasă în evidență, ia în considerare posibilitatea de a-l întemeia pe niște idealuri fundamental contradictorii. Originari din Rusia, Freedomites au fost un grup care a fugit de intoleranța și persecuția rusească pentru libertatea și vremurile bune din Saskatchewan, Canada, la începutul anilor 1900. Ei au început apoi să arunce în aer lucruri și să adopte credința în anarhie, toate acestea în pielea goală.

Unul dintre principiile centrale ale grupului este pacifismul, care, combinat cu anarhismul, a dus cumva la diverse acte de incendiere în anii 1920 și 1960. În 1958, doi dintre membri au fost uciși de propriile bombe. Au bombardat școli și podul feroviar local și toate acestea au fost făcute și în pielea goală. Erau foarte mult împotriva materialismului și a interferenței guvernului în viața de zi cu zi… și, de asemenea, a hainelor. Aproape tot ceea ce făcea grupul reflecta asta într-un fel sau altul.

Add Comment